Tuesday, December 30, 2008

tepek gamba jap

KL-Baling, Kedah - Pulau Pinang- KL. for more picture and story, click here

taman rekreasi air panas, Ulu Legong


Lata Bayu

Friday, December 12, 2008

I go agagaggaga! yeahhh~!

yahuuuu!yahuuu!
cutiku dah diapproved!
ho yeah!
esok bolei la berangkat ke Pulau Teeettt dengan gumbiranya.
lalallala~
heheheh.

yang lagi best,
arini da dapat dvd yang dah diorder last week.
citer Prison Break Season 3 & 4.
pastu lagi ader dvd citer The Orphanage ngan I.Robot.

yer, saya tau citer2 tu sumer da lama.
tapi baaanyak miss lah.
tu pasal beli je sumer2 terus.
puas hati :D

skang tengah tunggu complete season One Tree Hill Season 6.
yang ader skang sampai Episod 5 je..
pastu dah stop tengok sebab dah tader sape yg downloadkan.. :(

tapi tatau la bila nak tengok citer2 tu sumer.
sebab skang hari2 kat umah tengok citer Chuck, tapi yg season 1 la.kelaka jugak citer tu. cam sengal je. haha.
lepas abes Chuck, nak khatamkan Heroes season 3 pulak.aritu start tengok drpd episod 7. ahhaa. gila betul.
so lepas abes Chuck, baru nak start tengok heroes S03E01 semula.
lepas heroes, baru nak tengok Prison Break season 3..tawun lepas tengok sampai Scofield kuar daripada Sona. pastu dah tak tengok2 lagik dah sebab boring tengok citer kuar-masuk-penjara. tapi yelah, bak kata Emme "memang la mcm tu jln citer dier. tajuk dier pun sah-sah lah 'prison break'/pecah penjara. iq ko nih baper nih wid?" hampeh. sempat lagik nak mengata iq beta yek Emme?? :P hehe.

iskh, penuh pulak schedule TV Series haku nih. sibbaik dah abes tengok Gossip Girl S02 . kalo x, x pasal2 je nak kena listkan jugak citer Gossip Girl neh. ngeh3. hmm, tu pun x temasuk citer yang kat 8tv. normally every Monday sayer akan memastikan diri sendiri supaya tak ke mana-mana on that day sebab ader citer WAJIB tengok iaitu : Burn Notice & The Criminal Mind on 8tv. biasanya kalau ader org call pun, saya pekakkan telinga je. jgn harap la sayer angkat tepon tu. muahahaha.

citer The Orphanage & I.Robot akan ditonton masa on da way ke Pulau Teett nanti.
yer, dlm keta ayahanda ader dvd player. so ape lagi, gunakan tanpa was-was. hehe. tawun lepas masa on da way gi Ganu, kitorang pasang citer Pirates of The Caribbean. ayah yang tengah bwk keta, jeles je dengar sebab dier kan kena drive, mana bolei tengok. dier bolei dengar je kitorang bergelak ketawa. (hampeh je anak2 ayah haku nih kan. ngee~)
pastu bila balik melaka, dier layan citer tu sorang2 dier. huahuahua.sabor jer lah.

haih,
x saba tunggu esok.

hepi wiken everyone!
(^_________^)

Monday, October 27, 2008

p.e.n.a.t

hiahahahaha~
this is soo unbelievable!
all of IT D*partm*nt's staff (dan semestinya including myself la, kan..) come to office today.
eventho rasanya sumer orang x ilang penat lagi setelah pulang dari berkampung di Pulau Pangkor selama 3 hari 2 malam, semalam.

yup. u read it correct.
kami bercuti-cuti Malaysia di P.Pangkor selama 3 hari 2 malam, bermula dari hari Sabtu (25/10/08) hingga Isnin (27/10/08).
yeeaaayy! \(^_^)/
tapinya kan, walaupun bes, hasilnya adalah peeeeenat yang amat sangat, okie. (i'm one of the committee member for this trip)
malam tadi around 9pm baru sampai umah.
sampai arini sakit seluruh anggota badan.. tapi dengan gigihnya tetap juga datang ke opis.
ntah hantu mana la yang dah merasuk saya nih sebab biasanya, kalau penat camni konfem la saya tak dtg opis. malas dowh! da la kaki injured masa snorkeling aritu. huhuhu~

ermm... ngantoknyee..
nak pi tidoq sat.
later on i'll continue la ehk.. heheheh~
(bolei pulak tgh2 berciter, tetiba 2 b continued pulak kan..?hehehe.jgn maree~)

btw, currently am listening to Love Bug by Jonas Brother. owhh, so madly in lurve with this song.. :)

Thursday, October 16, 2008

La Vida..~

tompang lalu sekejap..
cuma mahu tepek gambar aje..
gambar yang masa road trip aritu. tapi yg nih ader edit skali lah..

nway,
ekceli kan..
saya baru pasan semalam yang dalam RoadTrip nih kan..
gamba KITORANG lagi BANYAK dari gambar pengantin.
dasar camera-whore betol la kan..?
wakakakaka.

KL- Kedah-KL



juz so u know,
lisa kata..
saya la pembawa virus gila-gambar kat kompeni kitorang nih.
mana-mana pegi sibuuuk je bwk kamera, amek gamba.
sampaikan dier pun terjangkit skali dengan penyakit nih.
hehehe.

tak kesah pun dgn statement tu.
sebab saya memang cantu dari dolu2 lagi.
daripada matrik kot kalau x silap.
penuh album.
(kalo x cayer bolei tanya Che Pah. merata alam kat Penang kitorang amek gamba. hihi~)

bila da masuk U*T*M & join SRM pulak, jangan citer lah~
masa 1st program kitorang kat Langkawi selama seminggu ,
tau tak..
saya..
berjaya menghabiskan 3 roll filem!

anddddd.
guess what?
itu pun X CUKUP tau!!
siap menempel kat kamera org lain.
gila betul la kan..?
ngahahahahaha.

(that was in year 2003. takder digicam lagi. masa tu pakai kamera agogo.)
ps: nama 'agogo' tu diberi oleh SRMers sbb kamera sy tu super duper gabak gile. hehehe.

emm..
k lah.
should stop writing now.
i'll paste the pictures below, so puh-leaseeee..
feast ur eyes..!!! :)


fried chicken yg konfem halal @ Sungai Petani!
* pix credit to Apad *

Monday, October 13, 2008

The Road Trip :)

it's been so loooooong since the last time i've had a long journey+road trip with my frens. the last time i had, if i'm not mistaken, it was last year during me & the SRMers went to Pulau Perhentian. it was a funtastic holiday getaway. saaangat best! hehe~

nway,
last Friday,
me and my frens (kengkawan satu opis) went to Kedah to attend our dearest fren's wedding.
sapekah gerangannya yang berkawen ituu?
urm.. Remember my trip to Tioman last May? there were four of us kan?
well, one of the 4 girls is getting married~!
yup. finally..
hehe~


kitorang start konvoi last friday night. (the reception was on Saturday)


posing sebelum bertolak~

ader 2 keta:
keta 1 : Lisa, Eddy, Shahida, Zarina & Daus
keta 2 : Hajar & hubby (Apad), Ekma & I

gerak around 930pm.
destination : Guar Cempedak, Kedah (we're gonna stay overnight at Lisa's grandma's house)
excited jugak dengan road trip nih sebab nih festime ber road trip ngan budak2 opis. dah la bukan department saya lak tu. dorang tu sumer engineer. saya je sorang yang sesat. huhuhu~

dalam kul baper ntah (almost midnight kot), kitorang benti kat RNR Tapah utk makan. sumer orang were lapa gilee sebab tak makan lagi. tunggu sorang mamat ni yang amek masa sejam baru nak sampai (sebelum gerak). janji 830pm. tapi kul 930pm baru sampai. geraaam jugak saya tym tu sebab one thing yang paaaaling saya tak suka bila org tak punctual. memang pantang gile okeh!~huhu.
but anyway, kitorang makan kat RNR tu lah.
cam biasa, sebagai camera freak ofkos la kitorang sempat snap2 gamba masa kat sana. hee.
(pix takde kat saya, so taklei nak uplod sini. sori. )

pastu kitorang continue journey.
kesian gak kat Apad kena drive sensorang while kitorang yang femfuan neh sumer tido dengan aman dan damainya..
ngehngehngeh.
mana taknya, dier bawak keta dgn begitu berhemah skali. almaklum la, bak kata Apad..
"mana boleh bwk lelaju. bahaya. da la ader 2 anak dara org. pastu hajar pulak peknen.. "
see.. how sweet kan?
yang Eddy pulak, bawak keta mcm x cukup jalan. fast & furious pun bolei kalah kot. lajuuuuuu giler~

we arrived at Guar Chempedak at 4 am in the morning.
dengan 2 kali road block kat Kedah. huhuhu~
kelaka jugak bila kat tol Gurun kot kalau x silap, polis tu tanya : "nih nak pi mana nih?"
then Apad cakap : "kitorang nak gi Sg Petani".
polis tu pelik la sebab Apad cakap nak ke Sg Petani, sedangkan masa tu kitorang kat Gurun (maknanya kitorang dah terlepas Sg Petani la..)
pastu polis tu tanya balik : "nak pi Sg Petani..?"
pastu cecepat Apad jawab : "nak pi umah org kawen kat Sg Petani esok. malam ni tido kat Gurun"
then baru lah polis tu lepaskan kitorang..

haiih, finally sampai gak kitorang.
saya dah tak saba nak sampai umah sebab rimas dah pakai tudung. drpd kat opis, sampai la dlm ketasepanjang-panjang perjalanan ke Kedah.
adeih.. tensyen tul..

taaaaapi,
bila sampai umah tok wan lisa,
kitorang yg pempuan kena tido luar sbb bilik yang ader kecik je.. e'nuff utk the three guys je la.
erkk.. pelik kan..?
pempuan tido luar, laki tido dlm.
it's like, kitorang yg jadi jaga kpd yg lelaki.
hahahahah.
(ekceli ader 2 bilik je, 1 for the guys. the other 1 is lisa's grandma's room)

urm..
memula segan gak. festime jadik camnih..
rasanya g camping lagik selamat kot sebab at least tym camping ader khemah. perempuan tido dlm khemah. yg lelaki pulak, biaq pi depa la kan. dorang tu tidoq kat luar pun takpe. hehehe.
pastu, kalo tido dlm khemah takyah pakai tudung.
kali nih, saya tepaksa la pakai tudung sbb ade bukan muhrim.
huuuu..24 jam dah tauuuuu.
nak tido pun x selesa sebab segan..
mata terkebil2 sebab taklei nak lelap.
sempat la ader sorang tu yang jadik mangsa usikan saya di pagi hari kul 5 pagi...
(Sori Nyot. da lama x kaco ko kan?kan?kan? hihi)
hahhahaha

lepas subuh baru saya tido.
kul 9 baru bangun.
tu pun sbb dengar hajar & Apad kuar belikan breakfast utk kitorang.
haiih, sweet tul la dorang berdua nih..
it's like dorang nih macam mak ayah kepada kitorang yg lelain nih. huahuahuahua.
dorang je la yg bangun paling awal.
yang laen sumer lena dibuai mimpi. (lelaki je la. yg perempuan sumer bangun awal)
memasing penat sangat sebab sampai kedah lewat sangat..

berita yang c.w baca..


seronok jugak sebnanya bila reramai camni.
teringat macam masa kecik2 dulu bila balik kampung time raya.
bila kitorang sumer berkumpul.. borak2.. tengok tv reramai..makan reramai. eh, ternostalgic la pulak kan. eheh.

kitorang patutnya gerak dlm kul 1130 pagi..
tapi.. normal la kan.. bila dah ramai2 camni takder maknanya on time.
bersiap mengalahkan pengantin! hehehehhe.

posing belakang umah sebelum bertolak ke Sg Petani.

kul 1230pm baru kitorang gerak ke Sg Petani.

around 1pm sampailah ke tempat yang dituju.
so here........
the beautiful bride...
my dearest fren : Su___________ .





pengantin paling kelaka and sempoi yang penah saya jumpa.
for ur info, Su nih memang agak kalut sket orangnya.
saya penah cakap ngan Su dulu yang lagu Clumsy saya tujukan utk dia sbb dia tersangat la clumsy orangnya.
ingatkan tym wedding, dier okie la. tapi rupanya sameeeeee je.
clumsy~!
paling taklei blah masa pengapit dier takder, dia kipas diri dier sendiri atas pelamin.
adui, memang gelak kitorang dibuatnya.
huahuahuahua.

apa pun,
Alhamdulillah, sumernya berjalan lancar.

Su is one of my good fren kat opis nih.
memang best sebab dier nih jenis sukati-je-nak-cakap-ape-pun-takder-cover-cover-dah.
she's smart and bright.
bukannya jenis yg cantik tapi brainless.
Su is beautiful with brain.
sebab tu suka kawan ngan dier. heee~
Asrul pun okie gak.
dulu masa memula kenal Asrul tahun lepas, dier nih agak penyegan sket.
pendiam je. (typical Terengganu guy. pemalu. hee~)
tapi sejak da bertunang, baru dier okie.
but even back then i knew he's the right guy for Su.
setahun yang lepas, nampak mcm tak matang lagi. mebi sbb baru grad kot kan..?
tapi skang, matured. he become a man. cewahh~

Teringat pulak aritu masa on the way balik daripada dinner buka puasa kat Dewan Perdana Felda (26th September 2008), kitorang ader la sembang2 pasal dorang yang tak lama lagi nak kawen..
usik2 dorang.
pastu ntah caner terbukak pulak topik psl saya yang solo lagi nih (cewah, mcm nak bitau satu dunia yang haku nih loser kan? sobsob).
nway, ayat yang paling saya ingat bila Asrul cakap: "takpe weeda kalau lambat kawen pun.. bukan senang nak cari terbaik.. slow-slow take ur time.."
see.. told ya he's matured now.
sebab slalu org akan cakap: "tu la ko jual mahal sangat.." atau "tu la ko orang nak, ko taknak.." and bla.. bla.. bla..
tapi Asrul tak cakap cam dorang yang lelain tu.

nway,
to Su, congrats dear!!
i know Asrul can take good care of you.
and to Asrul, u are d*mn lucky to have Su as your wife..
hope both of you will live happily together till eternity~
:)



p/s : sebnanya paaaaaanjang lagi citer psl trip nih, tapi saya post yang nih je la eh.. nanti takot korang muntah pulak bila baca karangan SPM dlm nih. hehe~

Monday, October 6, 2008

Tagging Time~

kena tag daripada Ana.. huhu~

5 benda dalam handbag:
1) Purse Anna Sui
2) Kunci umah
3) compact powder
4) lipstick (nama pun pompuan kan.. hehe~)
5) bisnes plan (ape kes la letak bisnes plan dlm handbag nih? hahah)

5 benda dalam purse :
1) some cash
2) some plastic cards :P
3) IC (sama je mcm ana)
4) Lesen (sama je mcm ana)
5) Gambar mama & ayah :) (sama jugak mcm ana)

5 benda dalam bilik :
1) Katil ...
2) TV ku dunia ku
3) Laptop - nyawa saya nih. haha
4) Books & Novels
5) Lemari baju~

5 benda yang nak buat :
1) melawat Waci yang sedang beraya kat Leeds. hahaha (daku sgt jeles, okeh :P)
2) err.. tukar keje. bolei?
3) nak pegi obersi (new zealand, korea, japan, UK, etc)
4) jumpa nik aziz (he is my feveret tokoh pemimpin)
5) tunaikan rukun islam ke 5.

5 benda yang sedang buat sekarang :
1) tgh buat tag..
2) sambil study system baru..
3) dan semestinya sedang pura-pura tekun buat keje. hahahah
4) tgh dengar lagu One Step At a Time kat Fly FM
5) sambil2 tu jugak pk tengah hari nih nak makan apa. lapar wooo!!

5 benda yang takkan buat :
1) Makan segala benda yang entah apa2 dalam Fear Factor tu.. ->tiru ana. hehe
2) bungee jumping. gayat dowh!
3) menyanyi di khalayak ramai walaupun suara daku mcm Michelle Branch dan kadang2 macam Mariah Carey. "i'll be loving u long time.. i'll be loving you long time.." (giler perasan!huahuahua. takder2. saya tipu je. suara saya MEMANG langsung taklei nyanyi lagu pape pun. hihi)
4) lagi 2 tatau nak pk ape. lenkali saya apdet. huhu~
5)

5 orang yang c.w nak tag :
1) cik santai
2) cik tny
3) cik panda (kalau kamu rajen)
4) puan iezah
5) cik iman
nak tambah lagi bolei? kak mimi, kalo rajen buat la tag nih~ hehe.. :)


================================================


tag daripada iman (iman, the first tag tu da penah buat..)


1. Name one person who made you laugh last night?
kucing yang tak comel. haha.

2. What were you doing at 0800?
beribadah. cewahh~

3. What were you doing 30 minutes ago?
buat tag ana. lame giler pk. haha.

4. What happened to you in 2006?
final year at UTM.doing FYP. and finally graduated. thank God! Alhamdulillah~ :)

5. What was the last thing you said out loud?
takde kot~

6. What color is your hairbrush?
black~

7. What was the last thing you paid for?
tambang cab. huhu~

8. What’s the weather like today?
ntah. takde tingkap nak jengah.

9. What’s the best ice-cream flavor?
sumer lecha-lecha flavour. i likeeee!~

10. What excites you?
this weekend am going to Kedah for Su's wedding. huhu.. Su da nak kawen da.. congrats dear! :)

11. Do you want to cut your hair?
maybe..

12. Are you over the age of 25?
baruuu je melepasi angka tersebut. gosh. i'm old!

13. Do you talk a lot?
nahhh~

14. Do you watch the O.C ?
tidak. One Tree Hill is much much better! :)

15. Do you know anyone named Steven?
Steven Chow. hehe~

16. Are you a jealous person?
a jealous freak! hehe~

17. Name a friend whose name starts with the letter ‘ A ‘?
Ana.

18. Name a friend whose name starts with the letter ‘ K ‘?
Kay

19. Who’s the first person on your received call list?
nombor drpd JB. baru jap tadi che pah called :)

20. What does the last text message your received say?
Goodnite and sweet dream.

21. What was the last thing you ate?
hurm.. cikedis malam tadik.

22. Will you get married in the future?
i hope so.. huhu~

23. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
takder. last muvie i've seen was Penelope which was a month ago. bulan pose langsung tak tgk muvie eventho GSC bagi tiket free~

24. Is there anyone you like right now?
takder.

25. Are you currently depressed?
tak la sangat...kot.

26. Anyone ever said you resemble a celebrity?
ader2. masa rambut panjang masa darjah 6 dulu, ader org panggei saya Ella. hahahha.kazen saye panggei saya ziana zain. gilo betul. pastu ader a few people penah kata saya sama mcm wahida Wassini. kembong idong kejap. ngeh3

27. What’s your main ringtone on your phone?
i'm yours by jason mraz for family & Pocketful of Sunshine by Natasha Bedingfiled as deafault.
caller ring tone pulak lagu You Give Me Something by James Morrison. i likeeee~!

28. What should you be doing right now?
siapkan keje. tp caner nak wat keje? taklei masuk server nih.. huhu~

29. Why did you answer and post this?
sayer mmg suka buat tag. ngahahahah.

30. Tag 5 people who would do this survey
-Anatano! wajib buat.
-cik santai
-cik tny
-pn iezah
-sesapa je yg rajen buat. sila lah. :)

Wednesday, September 24, 2008

Destinasi Bajet~

Umah saya tader astro.
so selalunya hari-hari saya tengok citer kat 8tv.
One of my feveret tv programme is Destinasi Bajet (DB).
Tau sebab ape?
sebabnya kan..
sebab host dier adelah Qushairi yang comel sengal tu. hehehe~
takder2. tu tu sebab kecik je.
ekceli suke tgk DB sbb DB tu kan program jenjalan-seswai la dengan jiwa sayer yang suke travel nih. cewah~ *poyo* :P


skang nih dah masuk Season 2 dah program nih. yang first season dulu saya tak tengok.. huhu~

yang tak best tu, setakat yang saya tengok nih, most of the places yang dier cover, sumerrr saya dah pegi. except Endau-Rompin. yang tu tak pegi sebab dulu (masa study) ayah x bagi pegi.. *sobsob* yang saya pegi Endau Rompin kat Aquaria KLCC tu je lah.. hehehhe.

nway,
semalam DB ke Kota Kinabalu, Sabah (kampung Cik Santai eh?) ;) hihi~
terus teringat masa pegi Sabah dulu, pada tahun 2004.
masa tu masih study di U*T*M lagi.
Nama program : Kembara Muhibbah Transborneo Rakan Muda U*T*M.
Plan asalnya: ke Sabah & Sarawak. sebab tu namanya Transborneo.
tapi proposal tak lepas. kitorang lepas ke Sabah je tym tu.. huhu..

tapi okie lah. besttttt gileeee sebab kitorang stay kat Sabah selama 11 hari. lama kan? tu pun tak cukup tauuuu..
Sabah is one of the best destination to go in Malaysia. memang rasa luckyyy sangat dapat jejak kaki kat sana.

Antara tempat yang kitorang pegi(yang saya ingat je la eh.. banyak da lupa lah. huhu~) :-

# Stay di kolej kediaman UMS @ Likas.
# Melawat UMS.
# Jalan2 sekitar KK. (Muzium Sabah, Bukit Bendera (ingat kat Penang je ade Bukit Bendera ke..??))
# Shopping kat Pasar Phillipines yang best.
# Mendaki Gunung Kinabalu.


Depan Waras Hut, Gunung Kinabalu

# Overnight di Kundasang/Ranau.
# Bermandi-manda di kolam Air Panas & Ber Canopy Walk at Poring Hot Spring~
# Camping di Pulau Sapi.
# Island hopping & Snorkeling di sekitar Taman Laut Tunku Abdul Rahman (Pulau Manukan, Pulau Mamutik).
# dannnnnn.. yang paling best (for me la..) :
White Water Rafting @ Sg Padas yang suuuper duppperrr dangerous ituuuu!~
hohoho.. White Water Rafting (WWR) adalah benda yang saya TERINGIIIIIIN sesangat nak buat since skolah dulu.
(dulu masa kat Teknik, saya join Kelab Kembara. aktiviti weekend adelah Wall Climbing & Kayak. cekgu saya coach utk jaguh kayak Mesia tym tu. tapi kitorang x penah buat WWR. dier penah tunjuk kat tv je..huhu~ sejak tengok kat TV tu lah membuatkan saya berazam yg satu hari nanti, saya PASTI kan berWWR jugak! dan Alhamdulillah, impian terlaksana sudah.. cewahhh~)


and of course, kitorang ade buat khidmat masyarakat kat sana, tapi malas ah nak citer. macam poyo je.. hehe.

sangat best gileee la the whole 11 days kat sana. eventho penat, sakit badan, sakit kaki and segala mcm sakit lagik la, tapi memang puas ati.

antara moment yang paling taklei lupa adalah masa on the way ke Sg. Padas. kitorang kena naik ketapi dari Beaufort. ketapi tu pulak berfungsi macam bas-it will stop at every station which is bolei nak dikatakan, ketapi tu akan benti setiap 10 minit kot. hoh, memang la mencabar.tapi at the same tym, kesian bila tengok yang naik ketapi tu adalah budak2 skolah..kiranya ketapi nih adalah main transportation utk dorang.. tapi bukan kat Sabah je mcm tu.. kat Kelantan, and Pahang pun ade gak cantu. i've experienced the same thing masa pegi ke Gua Musang-naik ketapi dari JB ke Gua Musang..ketapi ade lah main transportation utk kawasan2 pendalaman..but this is another story. later on la saya citer. Gua Musang tu adelah 'underground Trip': Mendaki Gunung Stong. yang pegi masa tu 7 orang je : Me, Che Pah, Faz, Mas, Madneh, Namet (adik Madneh) & Pak Lah.
ehhh.. tetiba termasukkan citer trip lain pulak kan.. hehe. sori.sori. terlompat citer. ;)

TO SUM UP : sABAH rAWKsssSSss!!! hehe.

There were toooo many pictures we took in Sabah (kitorang mmg camera-freak! hehehe~). However, i've uploaded only a few of 'em. u can check it here :


hmm.. i oways think about having another blog- a travel blog so i can blog about my trip. tapi tersangat la malas nak menaip. ekceli, bukan la malas, tapi tatau caner nak citer.. huhu~

dolu saya janji nak update pasal g Bali, tapi sampai skang tak update. dah setahun berlalu. janji hanya tinggal janji.hehe.

pastu for this year, nak citer pasal g Tioman aritu, pun sampai skang tak terupdate. sibbaik ade fotopages, so upload gamba pun okie la kan? ;)


i hope, next tym kalo ader trip lagi, i will not lazy-lazy to update lah.. mana tau kan, sambil2 tu, bolei la bagi tips or guidelines for those yang plan nak ke tempat yang dah saya pegi tu..kan..?:)

Sunday, September 21, 2008

malam yang paling tak beribadah.. huhu~

x sempat nak apdet. cam biase, tepek gamba je okie? :)

breaking-fast @ Bukit Jalil Golf Resort.
then sambung 'terawih makan' di Bora Ombak pula. huuhu. sengal jek. (-_-'')


Thursday, September 18, 2008

makan.. makan.. and makan lagiii..

malas nak taip pepanjang..
paste gamba je la eh..
^_^

Day/Date : Isnin - 15 September 2008
Venue : Hotel Istana, KL.


memang saaaaaaangat2 puas ati makan buffet kat Istana Hotel neh~
Very2 Good!!
Highly recommended sebab tooo many choices and sumernyer sedaaaaap2 belaka (except for the air halia. errrk!! :P )

price : RM 100++ per person.
* sayer tak bayar, cuma sbg tukang makan je.. hihi~ *

Day/Date : Selasa - 16 September 2008
Venue : Naili's , Ampang.


gambar tadak.
tapi suka makan kat cni.
Maybe because of the ambience kot.
very nice.
a bit different from Naili's, Damansara. (smaller)
tapi the food and the price plus the ambience= Good! :)

Day/Date : Khamis - 18 September 2008
Venue : De Palma, Ampang.semalam, masa on the way balik, Yus call- ajak berbuka sesama.
kata dia, opis Man ader buat event untuk berbuka puasa kat De Palma.
Dekat je ngan umah saya, so that's why Yus ajak.
lagipun kan, it's freeeee!!~
harus la saya pegi kan..?
hehehe..

to cut the story short,
we arrived there a bit late. bebetul lepas azan Maghrib.
makanan kat sana..
urm..
how to say this, eh?
makanannyer biasa2 je la..
x baper menarik kot..
tapi okie lah..
at least, i should be thankful sbb dapat makan free sekenyang2nya sedangkan ada manusia2 lain yang hidup kelaparan..
Alhamdulillah~

One thing yang saya suka kat De Palma nih sebab surau dier tersaaangat la luas (compared to other hotels laa..) dan tersangat la bersih and selesa..

anddddd...
yang paling menarik..


...



..





tadaaa~!





ade pakej qiamulail lagi tu..
interesting eh?
for me it's interesting la sbb kalo nak harap saya buat sendiri kat umah.. hmmm...
liat la kot.
hehehe!
so, ade sesapa nak join?
;)



nway,
tomorrow i'll be having the 'berbuka puasa' with the SRMers at.. erm.. one of Golf & Country Club Resort in Selangor.
last year kitorang berbuffet kat Restoran Nelayan, Titiwangsa.
so kali nih tukar tempat la pulak kan..
boring la kalo asik2 kat Restoran Nelayan..
:P
hehe~


i'll update more about that later, k (InsyaAllah, kalo rajen)
so, till then.. cioao!
^_^

Thursday, September 11, 2008

singgah kejap..

iskhh...
bz yang amat.
tak sempat nak update, so paste gambar je la ehk..
to be continue tomorrow.. hehe~

Event : MATTA FAIR @ PWTC


this pix was taken by zmr


erm.. nak pilh yg maner satu nih ehk..? yg kat atas tu ke.. atau yg sbelah nih..
*mati la kalo Aza baca neh. hahaha*




atau adekah patut ku pilih yang di bawah nih..?








...









...

















...















...











oops.. sapekah beliau ini?
dan bagaimana beliau bolei ada bersama-sama kami bertiga..?
hmm.. tersangat lah misteri nih..
heheheh





time to go homeeee..
tata~
:)

Monday, September 1, 2008

what i did last weekend..

Part One :
Date : 29th August, 2008

Event : Rantai Merdeka

Venue : Jaya One, PJ.


Last Friday, i went to Jaya One in PJ to see this Rantai-Art event. This is the second time for me to come and attend this event. First time was yesteryear in December. (you can see pictures in here. =) )

Well actually, i don't really consider this as 'attend the event' as i arrived there late at night, at about 1140pm whereas at that time, dorang dah 'tutup kedai' dah. huhu~ my fren promised to come and fetched me at 10pm, tapi rerupanya dier gerak dari umah dier kul 10. pastu sampai umah saya kul 11. bolei tak? bolei tak cantu? harus la haku hangin sekejap kan..? but, as a grateful + forgiving + comelness fren *haha*, saya takde ar marah sangat. da ader orang nak teman g sana da cukup baik da kan..?kan..?kan.? yeah..right. (T_T) *nanges*

anyway,
not much i can say for this year exhibition.. ye lah, masa pigi sana pun, dorang dah 'bungkus' kan.. so tak banyak artwork yang bolei saya tengok.. and nak komen pun x reti sangat sebab saya-bukan-budak-art okeh..~ and paling frust, tak banyak gamba yang bolei di amek. *psst.. sebnanya kan, daripada tahun lepas lagi saya agak segan nak amek gambar time dorang tu sumer ader sebab bebudak yang g rantai tu sumer bawak kamera gabak2 DSLR dorang, tapi saya tetap dengan kamera comelku itu..so ade segan sket di situ ~

papepun,
saya tetap sukeeee Rantai @ red-bungalow tahun lepas. sebab :
1) dekat dengan umah sayeee.. tahun lepas saya pegi 2 kali.. 2nd time pegi sebab nak tengok Lovesick Avenue & Hujan. taaaapi, bila sampai sana, 2 -2 dah abes perform. cesss. :P
2) suka art-work dorang. interesting.
3) ader bilik berhantu. demmmm scaryyyyy~!
4) ader mamat nih :
hehe.
btw, sila abaikan nama blog dalam gambar tu. blog tu da lama jd arwah ~



one thing yang tak baper best dgn dorang or this so-called art-people, dorang terlalu 'bebas'. (ini mengikut pemerhatian saya laa..) sometimes, i do think they kinda scared me. ye lah, dengan pierce sana-sini.. dengan dress-up nya.. tau la stylo.. but.. is this art? is this what they called as 'indie'? hmm.. dorang nih melambangkan generasi masa depan kita kan.. pemegang warisan kita..(most of 'em are teenagers | students).

they are creative people. i know. i get that. and appreciate their art talent.
i. really .do!
man, if u've seen their art-work, it's awesome! it's fantastic! dorang bih SANGAT2 TALENTED!
but still.. hmm.. ntah la. x reti nak komen sangat. mungkin saya seorang yang ortodoks?

eh, saya dah jauh merepek.
apa yang saya comment nih, based on last year event. for this year, maybe they've become a lot better. kot.
lagipun, masa tengok tentatif event.. dorang ader buat khidmat-masyarakat.
i can't recall what, but it's something to do with the orphanage kot..?
heee~ sori lupa.
(nak cepat kuar masa tu sebab dorang da nak tutup pintu kedai. huhu~ )
but i'm sure it is something 2 do with the orphanage and some charity event. (pi la tengok kat myspace rantai kalau tak cayer :P)
camni la what makes me veryyy proud of u-rantai people!(eh ape kes pulak saya nak proud2 ngan dorang neh?hahaha.xde kena mengena)
it proves that u care about less-fortunate people besides your art.
so, two thumbs up! :)

erm..papepun, frust jugak sebab tak dapat tgk art booth.. short movies.. hurm.. *sigh*
(silap sendiri la.. sapa suh dtg lambat..kan?kan..?kan..? :P)

but hey, i like this Abstrax Jingga's artwork! :)


erm..
here i put some of the pictures taken there..
err.. ekceli ader 2,3 keping je.. so, feast ur eyes with the 2,3 keping gamba tu,okeh.
hehehehe.
muka yang penuh belagak-macam-bagus :P hihi~
nway, i likeeee this err.. drawing?picture?
whatever~
kaler2 dier cantek kan? sumer feveret kaler sayer :pink, green, blue =)


compile je sumer gambar.. senang keje. hahaha (dasar pemalas nak uplod byk kali.)


Part Two:
Date : 30th August 2008

Event : Kenduri-kendara bersama keluarga.


Aaaa.. malas nak citer banyak pasal hari nih.
Kena attend 2 kenduri. siang g kenduri umah makcik (from my mother's side) and later after that, had to balik kampung to help my makcik untuk kenduri arwah nenek (from my father's side). balik kampung tu sounds like jauuuh je kan..? well actually, my kampung tu only 20 minutes drive from my home jeee.. hehe. tapi jarang pegi sana since nenek passed away last 8 years. kalo tak sebab raya, atau kalo tak disebabkan ader kenduri, atau pun kalo x disebabkan lalu sana-masa-nak-gi-shopping, alamatnya memang ter amat la saaaaangat jarang jejak kaki kat sana.

kampung skang nih dah tak se'best masa kecik-kecik dulu. tooooo much differences.
the houses. the environment. the people..
haaaaih.. banyak la bezanya.
nak citer pun malas.
but i think. most of all, maybe yg menyebabkan jadi lagiii tak best bila arwah nenek passed way kot.
sebba pastu, everything has changed.. :(

hmm..
later i'll write about my kampung.. maybe masa nak raya kot. time tu best sket nak citer.
biasa la kan.. time nak raya nanti baru la ade feel nostalgic sket.
emo-emo sket. hahahah.

k la people.
need to sign out now.
selamat berpuasa!


ps: cik santai, saya puasa arini tau. jom terawih sesama malam ni :)


my sengal-sengal siblings~
sepetang di kampung~
psst.. kalo korang perasan, belakang umah nenek tu ada tanah perkuburan Islam.
sebelah tu ada masjid.















Tuesday, August 5, 2008

berhantu!

adeihhh..
memang la berhantu sungguh~
yang sebelum nih tader pun berhantu camni..
menghantui segala hati,jiwa dan perasaan.
cewaah~

seriously,
Lagu Lucky is waaaaay better than 'I'm Yours' or other Mraz'songs.
Jason Mraz (JM) andColbie Caillat (CC) memang saaaangat seswai kan?
suara dorang sangat membuai2 perasaan..
rasa nak senyiiuuuuum je bila dgr lagu nih.

most people suka dgr chorus lagu nih kan?
but for me,
part yg saya suka adalah part2 yg saya dah italic kan kat lirik kat bwh nih.

paaaling suka,
masa starting lagu tu.
bila Mraz ala-ala bertanya kepada kekaseh gelapku hatinya iaitu saya Colbie Caillat (kununnye lah :P) :

"Do u hear me talking to u?"

pastu ditambah dengan ayat seterusnya:
"Across the water, across the deep blue ocean"

auuwww..
tomeinye laaaa..
LDR (Long Distant Relationship) rupanya..
heheheheh.
very shweeeeetttt..
huuuuu..
nak duet dgn Mraz jugak la!!
bolei dak??
(^_-)

btw,
suara CC pun besh..
especially bila part yg dier nyanyi :

"
Boy I hear you in my dreams I feel your whisper across the sea I keep you with me in my heart You make it easier when life gets hard"

waaaaah~
sangat tomeii jugak!
the first song in 2008 yang saya dengar 24/7.
hahahha.
even i can't believe it either.
semalam ada la jugak play lagu Sean Kingston & Paula Deanda- There's Nothing.
taaaapi, taklei lawan lagu Lucky nih.
saya dgr lagu There's Nothing tu kejap je.
pastu play lagu Lucky lagi up until now blom penah rasa bosan lagi.

seeeee,
i told ya,
it's berhantu okie!
hehehhehe.


let's hear it one more time bebeh!



Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying


Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will
(Mraz: ahh haaaa..)

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair


though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now


I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh


p/s: Mraz... put a flower in my hair plissss.. i'm urs :P hihi


Sunday, August 3, 2008

Lucky I'm In Luv..

anak-anak sumer..
arini kiter akan berkaraoke lagu Jason Mraz + Colbie Caillat.
Tajuknya: Lucky. Enjoy! :)

lyric : Lucky by Jason Mraz & Colbie Caillat

Do you hear me,
Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will


Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh



****

~ switching to emo mode ~ (iman, i copycat u. hihi.)

i luv,luv, LUV that song!
best sangat.
melodi nya indah..
lembut..
bagaikan diri berada di tepi laut,
sambil berbaring di dalam hammock yg diayun oleh bayu laut..
terbuai-buai ..

but uhm..
the first time i listened to this song,
it felt like i'm listening to Michael Buble's song..
huhu~

nway,
about the lyric..
'Lucky I'm in love with my best friend'?
man, i think that's sucks.
seriously.
Big Time!
i mean..
for me,
kawan means kawan.
we can't be more than that.
and yes,
man & woman can not be best friends.
cos in the end,
usually,
one of the 'best friends' will fall in love with the other one.

pastu,
kalo dua-dua suka takpe lah kan..
but what if sorang suka, and the other 1 x suka?
haa..
the confession will only jeopardy the frenship kan?
pastu misti dah x best nak kawan lagik sbb dah malu kan?


been there. done that.
i broke someone's heart last week.
you see..
i'm not the bad guy here, tau.
the thing is,
we (me & him) never been best frens..
we're juz normal buddies yg kekadang sebulan sekali or dua kali hangout sesama.
he never showed that he's interested in me.
and when he confessed,
he said that all this while he played dumb in front of me so that he'll know what type of person i am.
he said he's comfortable with me, being me.
he said he likes me the way i am.
he said we're 'sesuai'.
and i was like "huh?"
even when the first time he confessed, i thought he was joking.
huhuhu~

anyway,
from that moment on,
i never seen him again.
eventho we made a promise to pretend like nothing happen.
i mean,
it's just so hard..
how am i supposed to know if he oredi get over that feeling ?
how am i supposed to know that he'll never says that he likes me or whatever again?
and how am i supposed to face him when i oredi broke his heart?

you see,
breaking ppl's heart is also not an easy things to do.
it's hurts me as much as i hurt them.
to look at their face..
the sad face..
the dissapointment..
man, it's seriously heartbreaking 4 me.
and i'm not happy to do that.
i don't want to lose a fren. again.
and i don't wanna feel like i'm some kind of b*tc* yg hobinya memecahkanbelahkan hati dan perasaan org.
not my intention. never been my intention.
so pls be clear.
if i says kawan, it means KAWAN.


ps: at least, kalo suka tu.. jgn la tiba2 je confess out of nowhere kan? bagi la hint ke.. at least i'll know what to react kan?
if positive, i'll give u a hint that i am also likes u. and vise versa. geddit? (^_-)
heheheh

pss: by the way.. again..
i luv, luv, LUV this LUCKY song!! hope u'll enjoy it too! (^_^)

Monday, July 21, 2008

moment @ Sungai Gabai- captured by Kacuk


'lil Adam yg super cute!



heeeee~
gumbira..
lalalallalala~

kacuk dah update gambar dlm fotopages dia.
ho yeah!!
hehehe.

erm..
kat cni saya pastekan gamba yg best yg di amek drpd FP kacuk.
semua gambar2 nih 100% drpd fotopages dia.
* psttt.. kacuk, jgn marah ehk.. aku promote ko nih.. hehehe *


aksi terlampau x SRM UTMJB. hehehe
(from top: fatin, wan, aleh, pak lah & zammer)

the girls pun tanak ketinggalan jugak. hehe

amboi2 che pah... suka nya dia.. hehe
ini bukan xSRM UTM. dorang nih masih kanak2 bawah umur. hahahaha :P

me & che pah



* credit to kacuk- official photographer for that day.
thanks a million, bro! *

Sunday, July 20, 2008

Piknik @ Sungai Gabai

adehh..
arini saya half day..
x larat sangat nak bangun pagi tadi.
memula bangun pagi, saya iron baju nak ke opis.. pastu solat Subuh, pastu saya sambung tido. hehehe.
peeeenat yang amat sangat.
leeenguh giler kaki & seluruh anggota badan.
segala jenis urat2 bagaikan nak tercabut aje rasanya.
nih semua gara-gara aktiviti 'memanjat gunung' semalam.

anyway,
i'll update about that later la yer.
*eventho skang nih hati meronta2 nak tules pasal piknik nih, tapi keje tgh melambak. so sabar yer.. :) *
u can read the rest of the story kat blog cik ana.

kata Ana :
" ayat motivasi minggu ini: pencapaian terbesar saya dalam hidup adalah menuruni air terjun Sg. Gabai secara berjemaah.. hakhak.. "
* please refer to the above picture \(^_^
)/
and plis click at the picture to view larger image*



* updated! *

Event : SRM's Picnic & BBQ
Venue : @ Sg. Gabai, Hulu Langat
Date : 20th July 2008


Keta 1 : Yus, Man, Che Pah, Cik Weeda.
Keta 2 : Pak Lah, Zammer, Farouk, Zila.
Keta 3 : Kacuk, Fatin, Jaja.
Keta 4 : Aleh, Wanti, Ana, Wani.
Keta 5 : Lokman.
Keta 6 : Wan, Wak.
Keta 7 : Zai & Ady.
Keta 8 : K.mimi, A. Mujahid, Baby Adam.



let the pikcas do the talking!

masa nih kitorang baru sampai di tempat kejadian :p hehe

the ladies sumer sibuk bergambar sementara menunggu zammer cari kawasan yg strategik utk sesi bermandi-manda :)



the guys tgh setting tempat BBQ.



dan sementara tunggu dorang siapkan tempat BBQ tu...


kami yang lelain nih, wat keje lain pulak..

contohnya..


kami bergambar lagik!
from above : me, che pah & yus
hehe


fatin (lovesick avenue) with his guitar :)

cik ana memotong kek..(psst.. kek apa tu ana?birthday ana dah lepas kan? ) and che pah sebok je menyelit bergambar. hehe


err.. caption kat gambar tu saya memain jer. jangan korang ingat dorang berdua nih ada affair pulak huahuahuahua
andddddd....

last but not least..





our special guest of the day

..


..


..



..






'lil Adam.
Kak Mimi's son yg super-cute yg wat org geraaaaam sangat sbb dier saaaaaaaangat la comel.







errr.. yg lelain to be updated later. but u can view other pictures here. hee~