Monday, March 17, 2008

hoyeahhhh!! (^_^)

i am veeeeeery tired * and sleepy too * (T_T)
phew! what a loooooong weekend i had! :)

oh well, not exactly that long actually..

i made some plans for my weekend
1. to go to MATTA FAIR at PWTC on Saturday
..and
2. looking for any house/room for rent on Sunday as i need to vacant my current house by the end of this month! gosh, it was a late notice.x patut betul kan?ingat senang ke nak cari umah?huhu.menci lah~

perjanjian telah di lakukan bersama pak lah & mozal utk sama2 tolong saya cari umah on saturday. tapi kan.. disebabkan they have to go to Aleh's wedding, maka plan itu tepaksa la dipospon.. i was pissed at first sebab saya seorang yg x suke..which i MEAN sangat-sangat x suka bila apa yang saya plan tidak menjadi, ok.. lagipun, only God knows how hard it is to find a house to rent. sangat susah, menyusahkan dan menyampahkan. huhu. taaaapi kan, sebnanya saya takder la marah sangat memandangkan saya ada stok citer One Tree Hill sebanyak 3 season. ngahahahahha. i like..!! yup, i know . i know. citer tu da lama. tapi dulu xder masa nak tengok. pastu biler ade masa nak tengok, takder pulak kaki2 donlot yg donlot citer 0ne Tree Hill tu.so skang nih, pelagi, marathon la tgk citer tu setiap hari. heheheh.

so, what happened was that i spent the saturday watching O3H daripada season 1 saaaampai la season 2. hehehehhe.

seronok. owh, saya ter saaaangat suke Nathan. he was soooo sweet. kawen ngan Haley yang baik hati. comel sangat diorang berdua. * a bit jeles tho.kecik2 lagi da kawen :P hihi* masa memula tgk citer neh, saya sangat menyampah ngan Nathan bcos he was such a jerk. jahat sangat. but who knows, then he turned out to be such a darling+baik+sweet+caring+loyal+protective to Haley. suke sangat2 (^_-)

anyway,
malam tu diorang called and cakap esok akan ke matta fair & akan beramai2 tolong saya cari umah. saya gelak je la kan bila diorang cakap camtu. x caya pun. iskh, ad
e pulak cari umah ramai2. segan la beta.. huhu~

so, pagi tu (takder ar pagi sangat sebab diorang janji kul 10.30, tapi kul 1130 baru sampai kat umah saya. hampehh~) mozal fetched me at my home. Zai pulak g amek Faz somewhere in KL. pastu we meet up at PWTC. waaah!sangat seronok jumpa diorang sumer. i haven't see Faz for more than a year. same with Parul jugak. last kitorang jumpa masa g Perhentian tahun lepas. tu pasal la eksaited semacam tu. hehe.

memula kitorang pi makan dulu kat The Mall~
yang ayu-ayu :P hehe
yang piranha2 . hahahaha


lepas perut kenyang..kami pun gerak la ke PWTC.

mak aihh.. ramainya orang!!

siap pakai costume tuuuuuu~

macam biasa, interframe sket~ hehe

fish theraphy pun ade~
pastu tengok show~
pastu lagik amek gambar ngan orang yg perform untuk show~

*hmm..u don't have to go far to xperience the culture kan? (^_-)*

pastu balik dan bermulalah pencarian umah sewaku itu.. huhu~

benti kejap survey keta untuk dibeli (err..not mine, but it's for Parul. hehehe)

setelah telepon2 orang, akhirnya dapat ler satu kondo yang menarik kalbu.. maka kami 2 kereta pun pergilah ke sana.. and guess what? umah seorang pelakon drama rupanya. tapi maaflah, beta x kenal pun pelakon tu. hehehe. yang kelakar tu, bila aktres tu *nama dirahsiakan :P * bgtau dier tu keje as pelakon, zai dengan selamba badaknya pun cakap "Ye ke?x penah nampak pun?" selambaaaa dier je cakap cantu kan? iskh3, budak2 skang kurang manners kah? hmm..anyway, umah tu still KIV dulu la kan sbb haku x sure la pulak nak sewa serumah dengan artis nih..macam x seswai je dengan jiwaku ini :p ~

lepas maghrib, kitorang cari lagik satu 7E pastu trus ke kedai padang pasir.weee!!

jemput masuk~

sebnanya nama kedai makan tu The Castle. letaknya kat area kedai2 arab kat Jalan Damai. saya, mozal,zai, emot & kacuk penah makan kat situ masa New Year Eve '08. *gambar2 yg cambest ada kat sini - credit to kacuk*so, this is our 2nd tym la ke sana. kali nih ade penambahan 'ahli' baru, iaitu Jee (kawan zai)Pak lah, Parul, Wak and gf (Lin). seronok gile sebab ramai and laaaaagi best sebab kali nih kitorang dapat makan kat dalam Khemah ala-ala padang pasir. i likeee! *khemah tu ada 1 je kat luar. last tym kitorang g, tym hujan. so x blei masuk dlm tu. makan kat dalam umah je. huhu* lagi 1 yang agak 'menarik' kat sini, kat The Castle nih, korang blei makan sambil baring-baring. hehe.



lama jugak kitorang lepak kat situ semalam.da ler ngantuk + penat + lapar yang amat sangat. sepanjang kat sana, kitorang telah mencapai kata sepakat untuk plan percutian kitorang. weehoo! sukeee~ hopefully plan kali nih menjadi la macam plan percutian tahun lepas. sangat seronok! (^_^)

around 11pm, kitorang pun pulang~
emm, cian kat dorang sumer yang banyak membantu.cud never find any frens like 'em tau. really appreciate dorang.. dorang tu sangat baek hati & sangat sanggup membantu kengkawan. and as for me, dorang tu cam my big bro(s). erm, big bro(s) yang sengal2 belaka. hahahaha. and Faz-wow, she's gonna be a police tak lama lagi. sangat x sangka daripada HR Graduate, jadik polis. tapi sangat seronok dapat jumpe dier lagi.* teringat dulu kitorang penah mendaki Gunung Stong bersama. last semester dier kat UTM.da la pegi underground tym tu. kitorang bertujuh (7) aje. heeee. best! :) pastu the next year kitorang jumpe lagi masa g camping kat Kenong Rimba Park.waaah, sangat rindu nak ulang balik tym tu sumer~ *

last but not least, i'm glad to find them. and having frens like them yang sentiasa bersama thru the good times and bad times memang la sangat2 dihargai.and trust me, once u get to know them, u'll never regret (well, at least i'm not =] )
geez, i dunno what wud u i do without them..