Wednesday, May 28, 2008

i'm yours..

i'm so in lurveee with this song.. (^_^)
i lurve the melody.. and yes of cos the lyric too..
especially the "I tried to be chill but you're so hot that I melted" and the " this is our fate, I'm yours" part. comel la..heee~



I'm Yours - Jason Mraz Lyric

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
A'la peaceful melody
And It's our God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Scooch closer dear
and i will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what i be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
this is our fate, I'm yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find the sky is yours
Listen to the music of the moment come and dance with me
A lá one big family (2nd time: A lá happy family; 3rd time: A lá peaceful melody)
It's your God-forsaken right to be loved love love love

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

No please, don't complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

No please, don't hesitate
no more, no more
It cannot wait
The sky is your's!

*note: this song got nothing to do with my life. so pls stop gossiping or maybe, pls stop 'perasan'ing ;P
hihi


Friday, May 23, 2008

THE GOOD OLD TYMS..


got an e-mail from z*m**r this morning.
(rasanya lately macam memang hari2 dapat emel drpd bebudak neh.. mcm xde keje je kan..?hehe)
tapi emel arini laen sket la..
teringat the good 'ol days with SRMers..
hepi.. enjoy..fun.. gila-gilaan. hee~


Aku mencadangkn..klu korg ok, syok jgk dpt jupe rmai2 ngn junior cam teambuilding hari tuh..(korg g ke? ehe)

Klu x dpt bln 7 ni..next schedule hujug taun ni la..

Aku ske back to basic sbb kite leh wat aktiviti rmai2..

Klu korg masih ingat..mase kite masak2 tu la kita kenal sesama kita..(masa ni kita tau tgn dak3 lelaki lg pndai memasak)

Masa naik kan khemah..bersihkan site..(parul plg pandai wat ampaian)

Masa makan (masa ni la aku tau plah lg pelahap dari muuuzal)

Masa membasuh (dak pompuan lg rajin..xmcm ko cacuk..pemalas)

Masa mmbuta (suara muuzal mcm telur mata lembu)

Masa bngun tdo (zai mmbuta no 1)..

Masa nyanyi n main game (emot plgggg kemot..sume trick ko makan sorg)

Masa karok (suara aku konpem lg sdap dari weeeda..ehem3,,kihkihkih)

Masa bebrbual (cpah mcm Johor FM hahahahaha)

Masa kena tembak (lai plg ramai yg dia tembak)

So..y not kite back to basic..syok aaa time3 dolu2..

p/s: weh plah..isu tu dlm email walimatul urus aaa...

Aloha,

Zammer





Thursday, May 22, 2008

the best man & the sun-bathing.. hmm..

ahhhh~
finally..
the best-est man won!!!
David Cook is the American Idol winner for this season. yeaaay!!
gumbiranya hatiku ini.. lalalalalla ~
(^_^)
ah well, i knew it he'll win. he got it all- the look, the aura and the most important factor-the voice. yup, the man-ly sexy voice. he's totally rawk, bebeh!! wahahahhahah * yer, sayer tau sayer sangat over, okeh..hiks. sila abaikan keterujaan itu ya :) ~*


anyway,
today i want to update 'bout my recent trip to....

jeng.. jeng.. jeng...











yes..
finally haku berjaya menjejakkan kaki nih ke Pulau Tioman yang sangat cambest! :)
i should go there with SRMers.. but since ade org bangang+buduh+#$@!&$@ telah menginvite the exBF to come along, saya cancel la pigi ke sana ngan SRMers..
eventho rasa cam x patut saya kensel g ngan dorang sebab saya la di antara yg telah meng'book'ingkan chalet tym MATTA-FAIR last March.. * click here for the flashback ;) * taaaapi..
hmm.. abaikan. .

nway,
di atas sebab2 tersebut..

and since i have best-sporting-sengal-gegiler frens here, so i made some other plan.
hehehe. * hey, i really need a vacation here, alright. if i say i wanna go to tioman, then i'll go there by hook or by crook :p*


went there with my 3 collegues : Ekma, Lisa & Sue.
sangat best okie.
and agak 'adventure'.
heee~

harus la adventure sebab kitorang hampir2 ditinggal bas. hahahahha. lawak giler.
i'll tell u 'bout that later, okie..? * kalo rajen la.. biasanya kalo saya ckp nak update, alamatnya sampai 8 tahun lagi pun lum tentu akan update.. hehe *

here are some of the pix taken there.

kitorang stay kat Sunbeach Resort. i lurveeee this resort. saaaaaangat clean.and they also provide service yg sangat tip-top okeh. best giler. the guide.. the staff. . sumer sangat baik hati & best :)

@ Tulai Island yg sangat gorgeous! :)

it's snorkeling tym!



'duyung-duyung' yg lapar eskrim. hehe. tym nih kat Tekek Island, lepas snorkel kat Tulai.

sempat pulak naik beskal. sangat sukeee. hehe. erm, tapi sejam rm 10. huuuu~
it's tym to go home, ladies.. * sigh *


u can see more pictures here :)

Tuesday, May 13, 2008

PPAG - Semerah Padi / Titian Zaman \(^_^)/


i got sore eyes, my body is killing me and i am bloody sleepy.
*yawn*
o man, i really need one full day of sleeping!! huhu~

anyway,
i had one of the best night EVER in my entire life last night :)

citernya camni..
i was very pissed off with someone yesterday. and yes, it's about work. biasa la tensyen kan.. tapi geraaaam gileee ngan makcik kerepot tu. macam2 request dia buat sampai hangin jugak la beta semalam.. rasa tensyen sampai cam nak nanges ngamuk2 pun ada..*sobsob* saya memang sangat x suka kat dia.. she is an old mean-lady, sangat kejam :P huhu~


di sebabkan tensyen yg amat sangat, maka saya pun ajak la Tonyot pegi KLCC- tengok Petronas Performing Art Group buat show semalam. ekceli, saya da ajak dia on Monday, tapi kan mamat nih punya la ngengada, dia buat2 jual mahal pulak tanak gi.da la dia yg memula bgtau pasal PPAG nih. cesss. hampeh betul.. i was frustrated at first sebab saya memang teringin sangat-sangat nak pegi Dewan Filharmonik Petronas tu, tapi problemnya takder kawan yang sama minat nak gi sana.. dan, saya takder kawan2 yang minat traditional-art thingy.. so, bila Tonyot kata dia busy, saya pun give up la nak ajak sape2.. buat la muka seposen kat situ, meminta simpati. nyahahhaaha. pastu Tonyot kesian, dia pun kata "ye lah2. jom la pegi". and yeaaaay! Tonyot mengalah. ececeh, sebnanya saya tau dia memang nak pegi jugak. buat2 jual mahal kunun... :P hehehe

so, petang semalam dalam kul 630pm kitorang pun pegi la ke KLCC untuk check ticket for that night-either available lagi atau tak. and yes, thank God ada! hooray! hehehe. kitorang pilih seat paling mahal (Premium), kunun2nya seat tu ala2 kat balkoni mcm org2 kaya kat dalam tv tu.. ngahahaha (tapi sebnanya murah je..RM35 je hihi)


The show started at 830pm if i'm not mistaken. masa memula masuk tu, fullamak.. rasa sangat best giler- it felt like i was going to a memorable event of the year. cam jakun giler. malu gak la ngan Tonyot sbb sebelum tu dier asyik ulang2 je dia da g tgk MPO 4x-belagak x hengat. dat's y la dia bolei act cool je masa g sana semalam. unlike me, that was the first time EVER. (^_^#)


and how about the show?
the show was divided into 2 segments. yg 1st utk citer Semerah Padi and the other 1 adalah persembahan tarian semata-mata.
saya sebnanya nak tgk tarian je.. sebab saya taktau langsung pasal citer Semerah Padi tu.tak penah tengok dalam tv pun. hihi. ingatkan bosan..
but it turned out, the Semerah Padi was waaaay better than the second segment.
*walaupun ada unsur2 lucass 18SX sket dalam Semerah padi tu, tapi abaikan je la.. *

the dance was well choreographed. ada ala2 mixed of Salsa jugak la tapinya. it was sooo intense..passionate and.. sexy too. (^_-) the lighting and the song and the sound pun sumernya perfect (at least, everything was perfect for me la.. org laen tatau la ye..)

overall, it was GREAT. seriously. :)

Untuk second segment pulak.. hmm.. i dunno how to put this.
there were 7 types of dance.sumer nya traditional, tapi yang dah dikontemporari-kan kot.
yang saya suka ada 3 je: Zapin, Indian Classical & Murut kot kalau x silap. eventho ada sorang dancer untuk tarian Murut tu ade terslipped sket, tapi still x cacatkan performance. Untuk Zapin pulak, i think they should dressed better sebab biasa kalau tarian zapin kat Johor, dorang dressed up kow-kow punya la. siap ada bling2 kat songkok, kat baju.baju pun kaler yang menaikkan seri. baru lah nampak cantik bila dorang tu melompat2 berjoget. ngahahahha. Tonyot suke Tarian Asyik. x berkedip kot mata dia tengok *agaknya la..hihi*. and he did admit yg tarian tu tersangat la asyik.. ececeh, mementang la dancer2 tu sumer lawa2 belaka. cehh :P hehehe.

masa at the end of the show, huuuu.. rasa macam nak suh je dorang tu menari-nari lagi. sangat bestttttt. i reaaaaally enjoy the show. i even don't want it to end.
dan kesimpulannya..
sapa2 yang tak tengok lagi, sila la pegi malam nih sebab tonight is the last day for Semerah Padi/Titian Zaman. harga tiket pun murah je. RM10 pun ade jugak. sapa yang nak tau pasal nih, sila la ke web ini yer rakan2 :)

p/s: Dr Mahathir Mohammad & Dr Siti Hasmah pun ada tengok show PPAG semalam jugak.. dorang memang truly Malay people kan.. :)

*tak kan Melayu hilang di dunia.. kalau x kita sendiri yang berbangga dengan tradisi kita, culture kita, then nak harap sapa lagi.. tul tak?