Tuesday, June 24, 2008

apo-apo jo lah~

salam and hey y'all..
erm.. i'm not much into blogging these days..
my mind kinda get stuck whenever i tried to type sumthing. dumbfounded again i guess. huhu ;P

nothing much happened for last week & this week. so i guess that's why cam xde benda nak update kot. last week x balik melaka, so i was kinda homesick. terasa diriku sangat la mengada-ngada bila da tua2 cenggini masih lagik homesick. (maybe my brain try to warn me sumthing: kalo nak kawen kena cari org melaka. senang bila nak balik kg bila rindu..wahahhaha (^_-)) huuu... d truth is, i miss this 'lil cute-menace-naughty guy sooooo much!!

besides, lately makin rasa menyampah nak keje kat cni.. tu yg asyik pk nak balik kampung je.. (T_T)

nway, last wiken saya menghiburkan diri sendiri dengan mengkhatamkan One Tree Hill Season 4. yess!! finally khatam jua akhirnya citer tu. reaaaally lurve that tv series. it's about family, friendship, love, hatred..paling best psl friendship+love relationship dorang la.. teringat budak2 SRM yg cambest tu.. heee~ andddd.. with hope i cud find someone who is as handsome+kind as Lucas with a loving-heart like Nathan. ngahahhahaha. sangat la melampau. heeee~ and of cos i hope i cud be someone like Haley who is smart+kind+sweet+etc..etc..etc.. (^_^)

*updated*

tadi baru lepas lunch ngan 2 org manusia sengal: Mozal & Pak Lah. sgt seronok.. hehe.. ader la diskas pasal sumthing.. especially pasal plan saya & che pah untuk bulan 7 nih. mau pigi bergumbira.. lalalalala~ tapi x cukup korum sbb discussion nih melibatkan inchek parul gaks. adehh.. kalo xde kata sepakat drpd mereka2 nih, maybe saya hangkut che pah je la pegi ke..... LALALALA. x gitu che pah? (^_-)
ps: by the way, che pah.. ader kemungkinan kita kena beli hammock sendirik kot kalo ikut Parul
. huhuhu~

erm.. hape lagik nak hapdet yek.. dah xde kot..kat bawah nih saya pastekan lirik lagu Heartbreaker. suka la lagu tu. cambest je. thanks to Sam yg send lagu nih kat saya as per request. luv it. arigatou!! :) (ada potential nak jadik heartbreaker ke? ;P hehe)

lyric : Heartbreaker -Will I Am

Look out [3]

Where it's at
I know karma's coming to pay me back
Im with the sweetest thang thats on the map
I broke her heart in 30 seconds flat
In 30 seconds flat

Now how did i
Just how did I become that kind of guy
To look at girl and lie right in the eye
My momma told me willy that aint right
Boy now that aint right

Im s s s sorry
Im s s s sorry
I didnt mean to break your heart [2]
Im s s s sorry
Im s s s sorry
I didnt mean to break ya
B b b b break it baby
Look baby
Im a heartbreaker [6]
Im a heart
A h h h h im a heart
A h h h im a

Where she go
I got some things I gotta let her know
To fix the love now its impossible
But baby baby if we take it slow
If we take it slow
We can make it work
We just cant throw the love down in the dirt
You probly think that im a f**kin jerk cause the way I let you down it made you hurt
I didnt mean to make you hurt

Im s s s sorry
Im s s s sorry
I didnt mean to break your heart [2]
Im s s s sorry
Im s s s sorry
I didnt mean to break ya
B b b b break it baby
Look baby
Im a heartbreaker [6]
Im a heart
A h h h h im a heart
A h h h ima

Break it down
Lets break it down [roughly 15]

So so so sorry
So so so sorry
A la la la
La la la la
La la la la

Im s s s sorry
Im s s s sorry
I didnt mean to break your heart [2]
Im s s s sorry
Im s s s sorry
I didnt mean to break ya
B b b b break it baby
Look baby
Im a heartbreaker [6]
Im a heart
A h h h h im a heart
A h h h ima

Wednesday, June 11, 2008

P.Ramlee The Musical & Victoria's Secret..

see the headline?
yes.. that one.
and now..


see below..




and keep on scrolling down ..

............


..............



.................


....................









i was there.
:)

* ini adalah cubaan untuk belagak yek *
^_^
hehee~

emm.. nak citer panjang2 pasal teater nih, tapi cam malas je.. huhu~
For me, PRTM nih okie la..
i'm a bit dissapointed with the songs & the music arrangement cos i thought they would use P.Ramlee's song. but it turned out, lelagu yang bukan zaman p.ramlee pun ada.. and pada saya la kan.. sangat x kena dengan zaman tu. hmm..
contohnya..
ade 1 scene tu..
masa azizah & p.ramlee nak berpisah..
baruuu je nak feeling, tetiba je dorang nyanyi lagu pop-ballad-ke-hapatah. sangat frust :(

part lagu je la yg saya agak frust.
yg lain..?
TWO THUMBS UP!!
the props was sooo incredibly awesome!
the actor & actress pun superb jugak.
sangat suka part P.Ramlee & Norizan gado..
sangat real okeh. Melissa Saila as Norizan saaaaangat mengagumkan :)
Liza Hanim as Saloma/Sally -> beshh.. suara dia sangat merdu.. suka sangat dengar.. acting dier pun marvelles :)
Atilia as Junaidah->okie la jugak. suara die best. acting?not bad.
and Musly Ramli as P.Ramle.. hmm.. he really can portray himself as p.ramlee .
the way he talk, the way he walk.. the voice..
overall, i enjoy this show.
saaaaangat sukeeee..^_^

ooh by the way, sebnanya saya tak penah tau pun pasal kisah hidup the great p.ramlee.
and movie die yg saya penah tgk pun ade a few je la kot.. like Pendekar Bujang Lapuk, Labu Labi & Nujum Pak Belalang.
i have nooo idea how sad his life was.. x sangka sangat..
agak tragik la jugak..
hurm..

kesimpulannya,
sapa tak tengok lagik..sila la pegi tengok sebelum show tu abes..




and...
juz when i thought that night cudn't get any better than that..
i got this:


thanx to sam who was so baik-hati-ada-makna bought me those stuff (^_-)


harini ku ke opis dgn bau yg saaaaaaangat wangi dan yummy.. *rasa mcm nak makan je* ngahahahha.
x yah pakai perfume lagik dah..dah mmg besh dah baunya..
hurm..
ai x penah terpikir pun nak beli those stuff.. huhu~
sebnanya memula memang tanak amek menda alah nih.
seriously tamoo.
gerammm sesangat bila dier insist suh saya amek menda tuh.
saya nih da la jenis kalo org tu degil, saya akan 10x degil drpd org tu. heee~
so bile dier insist suh saya amek menda tu,saya akan jadik 10x tak hingin menda alah tu.

taaaaapi,
jeng..jeng.. jeng..
dier bukak packaging VS tu... and then dier suh ai bau Love Spell tu kan.. and ai terus jatuh chentaaaa dgn itu Love Spell..
and pastu 'tepaksa' la ai amek jugak menda2 alah tu sumer tanpa dipaksa2. wahahahaahhaah :)


i think this 'Love Spell' is a-must-have for every woman. seriously.
u should try it too!
^_^


Monday, June 9, 2008

(^_^)

End of last week, tatau la kenapa.. terasa my life macam serabut je.. kebetulan pulak, last month memang the busiest month of the year la kot. tetiap minggu balik Melaka, kecuali masa g tioman aritu.tym tu je la yg x balik kampung. kalo x, every weekend balik sana sebab kena attend wedding.. xpun sbb mmg saja gediks nak balik kg b'cos of winduu kat si nakal yg tomeii tu..



:) heee~ erm, but seriously, my personal life quite hectic last month. dengan keje yg belambak.. dgn nak supervise trainee student..dgn uruskan efie yg LI kat FRIM.. wedding (not my wedding, of cos! :P ) my dad went to bercuti2 with my dearest Abang kat Medan.. and macam2 lagik la sampaikan 'keje haram' pun 'ter'pending.. rasa bersalah giler.. :(

pastu ntah caner, last week tetiba je terasa stress sangat-sangat.. pressure.. serabut.. jiwa kacau and etc..etc..and etc.. rasa cam dah x blei keep up with all this. it felt like wanna runaway to somewhere.. hide myself kat tempat yg jauhh.. yg beshh.. nak relax je.. (x puas2 lagi ke g tioman aritu, cik weeda oii??) hehehe..

tapi tu la.. tiap kali stress je, misti rasa nak g oversea.. gi UK ke.. g Swiss ke.. g Jepun ke.. Korea ke.. New Zealand ke.. (cehh! taste haku memang tak blei blaaahh kan?):P hihi. erm.. tapi besh kan kalo dpt g tempat cenggitu enitaim yg kite nak?kalo kaya raya besh la.. tp masalah problemnya haku nih x kaya.. so kena la cari boipren kaya yg boleh ku kirai2 dan yg boleh mengsupport beta ke sana. wahahahahahah

anyway, wiken aritu Sam (Sam Wan) dgn begitu bermurah hatinya membawa saya ke sana... yeaaay!! \(^_^)/

ehh.. jap.. jap.. sana tu.. di mana ya?? ah well.. u can see the pikca below .






urm.. no. there's NO Sam's picture here. only me & myself. hehee. rasa cam poyo je letak gambar diri sendiri kat cni. but who cares anyway?this is sooo happen to be my blog kan..? :P (^_-)
and..
to Sam..
thanks.. :)



Thursday, June 5, 2008

minyak naik punya pasal..

continue from this e-mail:


On Fri, 5/30/08, Safarul wrote:

From: Parul
Subject: RE: Back to Basic
To: xx
Date: Friday, May 30, 2008, 5:06 PM


Salam…

Zmr,

Awal blan 7, aku berkire2 nak masuk Hutan Lipur+Air Terjun Jerangkang.

Jgn pilih tarikh tuh dl ar… thanks



regards;

safarul




======================================================
On Wed, Jun 4, 2008 at 12:46 AM, Zammer wrote:

Okeh..kita da ada cdgn dari en Parul

SO klu kite letak kan tarikh pd x1,x2 & x3hb Ogos cane?

Tu miggu ke 3..mggu akhir Ogos msti korg nak blk kg sbb

1 Sep tu = 1 Ramadhan..



Cdgn tmpat:

Air terjun Sagil, Ledang

Hutan Belum, Perak

Tasik Kenyir



Okeh...minta cdngn korg sume..


Aloha,

Zmr

=====================================================================
From: Mozal
Sent: Wednesday, 4 June, 2008 8:20 PM
To: xx
Cc: xxx
Subject: Re: Back to Basic



Sg Pertang Tasik Kenyir,

Mandi manda bersama kelah....tengok kat tv macam best...
kalau nak gi ogos 23....16hb ogos kite gerak reramai dari kl

NAIK BESKAL.....




=====================================================================

and then.. here a lawak reply lawak from Parul :-

From: Safarul
Sent: Wednesday, June 04, 2008 8:58 PM
To: x
Cc: xxx
Subject: RE: Back to Basic


Kuantan, 20hb Ogos, Pagi,

Aku tunggu korang smpai kat kuantan. Jemput la singgah umah aku dulu mkan2.



Kuantan, 20 hb Ogos, lpas makan2,

Aku tengok korang sambung berbasikal ke tasik kenyir plak.





regards;

safarul




=====================================================================

anddddd, last but not least.. reply yang paling x blei blah daripada Lai:-

kalau macam tu i kena berkayak dari sarawak ke kuantan mulai 15 Julai....


Best regards,

Lai Huat Choi
Sarawak Sdn. Bhd


==========================================================

*yer..pepagi lagik bebudak nih dah wat saya gelak guling-guling. hehehe*