Monday, October 27, 2008

p.e.n.a.t

hiahahahaha~
this is soo unbelievable!
all of IT D*partm*nt's staff (dan semestinya including myself la, kan..) come to office today.
eventho rasanya sumer orang x ilang penat lagi setelah pulang dari berkampung di Pulau Pangkor selama 3 hari 2 malam, semalam.

yup. u read it correct.
kami bercuti-cuti Malaysia di P.Pangkor selama 3 hari 2 malam, bermula dari hari Sabtu (25/10/08) hingga Isnin (27/10/08).
yeeaaayy! \(^_^)/
tapinya kan, walaupun bes, hasilnya adalah peeeeenat yang amat sangat, okie. (i'm one of the committee member for this trip)
malam tadi around 9pm baru sampai umah.
sampai arini sakit seluruh anggota badan.. tapi dengan gigihnya tetap juga datang ke opis.
ntah hantu mana la yang dah merasuk saya nih sebab biasanya, kalau penat camni konfem la saya tak dtg opis. malas dowh! da la kaki injured masa snorkeling aritu. huhuhu~

ermm... ngantoknyee..
nak pi tidoq sat.
later on i'll continue la ehk.. heheheh~
(bolei pulak tgh2 berciter, tetiba 2 b continued pulak kan..?hehehe.jgn maree~)

btw, currently am listening to Love Bug by Jonas Brother. owhh, so madly in lurve with this song.. :)

Thursday, October 16, 2008

La Vida..~

tompang lalu sekejap..
cuma mahu tepek gambar aje..
gambar yang masa road trip aritu. tapi yg nih ader edit skali lah..

nway,
ekceli kan..
saya baru pasan semalam yang dalam RoadTrip nih kan..
gamba KITORANG lagi BANYAK dari gambar pengantin.
dasar camera-whore betol la kan..?
wakakakaka.

KL- Kedah-KL



juz so u know,
lisa kata..
saya la pembawa virus gila-gambar kat kompeni kitorang nih.
mana-mana pegi sibuuuk je bwk kamera, amek gamba.
sampaikan dier pun terjangkit skali dengan penyakit nih.
hehehe.

tak kesah pun dgn statement tu.
sebab saya memang cantu dari dolu2 lagi.
daripada matrik kot kalau x silap.
penuh album.
(kalo x cayer bolei tanya Che Pah. merata alam kat Penang kitorang amek gamba. hihi~)

bila da masuk U*T*M & join SRM pulak, jangan citer lah~
masa 1st program kitorang kat Langkawi selama seminggu ,
tau tak..
saya..
berjaya menghabiskan 3 roll filem!

anddddd.
guess what?
itu pun X CUKUP tau!!
siap menempel kat kamera org lain.
gila betul la kan..?
ngahahahahaha.

(that was in year 2003. takder digicam lagi. masa tu pakai kamera agogo.)
ps: nama 'agogo' tu diberi oleh SRMers sbb kamera sy tu super duper gabak gile. hehehe.

emm..
k lah.
should stop writing now.
i'll paste the pictures below, so puh-leaseeee..
feast ur eyes..!!! :)


fried chicken yg konfem halal @ Sungai Petani!
* pix credit to Apad *

Monday, October 13, 2008

The Road Trip :)

it's been so loooooong since the last time i've had a long journey+road trip with my frens. the last time i had, if i'm not mistaken, it was last year during me & the SRMers went to Pulau Perhentian. it was a funtastic holiday getaway. saaangat best! hehe~

nway,
last Friday,
me and my frens (kengkawan satu opis) went to Kedah to attend our dearest fren's wedding.
sapekah gerangannya yang berkawen ituu?
urm.. Remember my trip to Tioman last May? there were four of us kan?
well, one of the 4 girls is getting married~!
yup. finally..
hehe~


kitorang start konvoi last friday night. (the reception was on Saturday)


posing sebelum bertolak~

ader 2 keta:
keta 1 : Lisa, Eddy, Shahida, Zarina & Daus
keta 2 : Hajar & hubby (Apad), Ekma & I

gerak around 930pm.
destination : Guar Cempedak, Kedah (we're gonna stay overnight at Lisa's grandma's house)
excited jugak dengan road trip nih sebab nih festime ber road trip ngan budak2 opis. dah la bukan department saya lak tu. dorang tu sumer engineer. saya je sorang yang sesat. huhuhu~

dalam kul baper ntah (almost midnight kot), kitorang benti kat RNR Tapah utk makan. sumer orang were lapa gilee sebab tak makan lagi. tunggu sorang mamat ni yang amek masa sejam baru nak sampai (sebelum gerak). janji 830pm. tapi kul 930pm baru sampai. geraaam jugak saya tym tu sebab one thing yang paaaaling saya tak suka bila org tak punctual. memang pantang gile okeh!~huhu.
but anyway, kitorang makan kat RNR tu lah.
cam biasa, sebagai camera freak ofkos la kitorang sempat snap2 gamba masa kat sana. hee.
(pix takde kat saya, so taklei nak uplod sini. sori. )

pastu kitorang continue journey.
kesian gak kat Apad kena drive sensorang while kitorang yang femfuan neh sumer tido dengan aman dan damainya..
ngehngehngeh.
mana taknya, dier bawak keta dgn begitu berhemah skali. almaklum la, bak kata Apad..
"mana boleh bwk lelaju. bahaya. da la ader 2 anak dara org. pastu hajar pulak peknen.. "
see.. how sweet kan?
yang Eddy pulak, bawak keta mcm x cukup jalan. fast & furious pun bolei kalah kot. lajuuuuuu giler~

we arrived at Guar Chempedak at 4 am in the morning.
dengan 2 kali road block kat Kedah. huhuhu~
kelaka jugak bila kat tol Gurun kot kalau x silap, polis tu tanya : "nih nak pi mana nih?"
then Apad cakap : "kitorang nak gi Sg Petani".
polis tu pelik la sebab Apad cakap nak ke Sg Petani, sedangkan masa tu kitorang kat Gurun (maknanya kitorang dah terlepas Sg Petani la..)
pastu polis tu tanya balik : "nak pi Sg Petani..?"
pastu cecepat Apad jawab : "nak pi umah org kawen kat Sg Petani esok. malam ni tido kat Gurun"
then baru lah polis tu lepaskan kitorang..

haiih, finally sampai gak kitorang.
saya dah tak saba nak sampai umah sebab rimas dah pakai tudung. drpd kat opis, sampai la dlm ketasepanjang-panjang perjalanan ke Kedah.
adeih.. tensyen tul..

taaaaapi,
bila sampai umah tok wan lisa,
kitorang yg pempuan kena tido luar sbb bilik yang ader kecik je.. e'nuff utk the three guys je la.
erkk.. pelik kan..?
pempuan tido luar, laki tido dlm.
it's like, kitorang yg jadi jaga kpd yg lelaki.
hahahahah.
(ekceli ader 2 bilik je, 1 for the guys. the other 1 is lisa's grandma's room)

urm..
memula segan gak. festime jadik camnih..
rasanya g camping lagik selamat kot sebab at least tym camping ader khemah. perempuan tido dlm khemah. yg lelaki pulak, biaq pi depa la kan. dorang tu tidoq kat luar pun takpe. hehehe.
pastu, kalo tido dlm khemah takyah pakai tudung.
kali nih, saya tepaksa la pakai tudung sbb ade bukan muhrim.
huuuu..24 jam dah tauuuuu.
nak tido pun x selesa sebab segan..
mata terkebil2 sebab taklei nak lelap.
sempat la ader sorang tu yang jadik mangsa usikan saya di pagi hari kul 5 pagi...
(Sori Nyot. da lama x kaco ko kan?kan?kan? hihi)
hahhahaha

lepas subuh baru saya tido.
kul 9 baru bangun.
tu pun sbb dengar hajar & Apad kuar belikan breakfast utk kitorang.
haiih, sweet tul la dorang berdua nih..
it's like dorang nih macam mak ayah kepada kitorang yg lelain nih. huahuahuahua.
dorang je la yg bangun paling awal.
yang laen sumer lena dibuai mimpi. (lelaki je la. yg perempuan sumer bangun awal)
memasing penat sangat sebab sampai kedah lewat sangat..

berita yang c.w baca..


seronok jugak sebnanya bila reramai camni.
teringat macam masa kecik2 dulu bila balik kampung time raya.
bila kitorang sumer berkumpul.. borak2.. tengok tv reramai..makan reramai. eh, ternostalgic la pulak kan. eheh.

kitorang patutnya gerak dlm kul 1130 pagi..
tapi.. normal la kan.. bila dah ramai2 camni takder maknanya on time.
bersiap mengalahkan pengantin! hehehehhe.

posing belakang umah sebelum bertolak ke Sg Petani.

kul 1230pm baru kitorang gerak ke Sg Petani.

around 1pm sampailah ke tempat yang dituju.
so here........
the beautiful bride...
my dearest fren : Su___________ .





pengantin paling kelaka and sempoi yang penah saya jumpa.
for ur info, Su nih memang agak kalut sket orangnya.
saya penah cakap ngan Su dulu yang lagu Clumsy saya tujukan utk dia sbb dia tersangat la clumsy orangnya.
ingatkan tym wedding, dier okie la. tapi rupanya sameeeeee je.
clumsy~!
paling taklei blah masa pengapit dier takder, dia kipas diri dier sendiri atas pelamin.
adui, memang gelak kitorang dibuatnya.
huahuahuahua.

apa pun,
Alhamdulillah, sumernya berjalan lancar.

Su is one of my good fren kat opis nih.
memang best sebab dier nih jenis sukati-je-nak-cakap-ape-pun-takder-cover-cover-dah.
she's smart and bright.
bukannya jenis yg cantik tapi brainless.
Su is beautiful with brain.
sebab tu suka kawan ngan dier. heee~
Asrul pun okie gak.
dulu masa memula kenal Asrul tahun lepas, dier nih agak penyegan sket.
pendiam je. (typical Terengganu guy. pemalu. hee~)
tapi sejak da bertunang, baru dier okie.
but even back then i knew he's the right guy for Su.
setahun yang lepas, nampak mcm tak matang lagi. mebi sbb baru grad kot kan..?
tapi skang, matured. he become a man. cewahh~

Teringat pulak aritu masa on the way balik daripada dinner buka puasa kat Dewan Perdana Felda (26th September 2008), kitorang ader la sembang2 pasal dorang yang tak lama lagi nak kawen..
usik2 dorang.
pastu ntah caner terbukak pulak topik psl saya yang solo lagi nih (cewah, mcm nak bitau satu dunia yang haku nih loser kan? sobsob).
nway, ayat yang paling saya ingat bila Asrul cakap: "takpe weeda kalau lambat kawen pun.. bukan senang nak cari terbaik.. slow-slow take ur time.."
see.. told ya he's matured now.
sebab slalu org akan cakap: "tu la ko jual mahal sangat.." atau "tu la ko orang nak, ko taknak.." and bla.. bla.. bla..
tapi Asrul tak cakap cam dorang yang lelain tu.

nway,
to Su, congrats dear!!
i know Asrul can take good care of you.
and to Asrul, u are d*mn lucky to have Su as your wife..
hope both of you will live happily together till eternity~
:)



p/s : sebnanya paaaaaanjang lagi citer psl trip nih, tapi saya post yang nih je la eh.. nanti takot korang muntah pulak bila baca karangan SPM dlm nih. hehe~

Monday, October 6, 2008

Tagging Time~

kena tag daripada Ana.. huhu~

5 benda dalam handbag:
1) Purse Anna Sui
2) Kunci umah
3) compact powder
4) lipstick (nama pun pompuan kan.. hehe~)
5) bisnes plan (ape kes la letak bisnes plan dlm handbag nih? hahah)

5 benda dalam purse :
1) some cash
2) some plastic cards :P
3) IC (sama je mcm ana)
4) Lesen (sama je mcm ana)
5) Gambar mama & ayah :) (sama jugak mcm ana)

5 benda dalam bilik :
1) Katil ...
2) TV ku dunia ku
3) Laptop - nyawa saya nih. haha
4) Books & Novels
5) Lemari baju~

5 benda yang nak buat :
1) melawat Waci yang sedang beraya kat Leeds. hahaha (daku sgt jeles, okeh :P)
2) err.. tukar keje. bolei?
3) nak pegi obersi (new zealand, korea, japan, UK, etc)
4) jumpa nik aziz (he is my feveret tokoh pemimpin)
5) tunaikan rukun islam ke 5.

5 benda yang sedang buat sekarang :
1) tgh buat tag..
2) sambil study system baru..
3) dan semestinya sedang pura-pura tekun buat keje. hahahah
4) tgh dengar lagu One Step At a Time kat Fly FM
5) sambil2 tu jugak pk tengah hari nih nak makan apa. lapar wooo!!

5 benda yang takkan buat :
1) Makan segala benda yang entah apa2 dalam Fear Factor tu.. ->tiru ana. hehe
2) bungee jumping. gayat dowh!
3) menyanyi di khalayak ramai walaupun suara daku mcm Michelle Branch dan kadang2 macam Mariah Carey. "i'll be loving u long time.. i'll be loving you long time.." (giler perasan!huahuahua. takder2. saya tipu je. suara saya MEMANG langsung taklei nyanyi lagu pape pun. hihi)
4) lagi 2 tatau nak pk ape. lenkali saya apdet. huhu~
5)

5 orang yang c.w nak tag :
1) cik santai
2) cik tny
3) cik panda (kalau kamu rajen)
4) puan iezah
5) cik iman
nak tambah lagi bolei? kak mimi, kalo rajen buat la tag nih~ hehe.. :)


================================================


tag daripada iman (iman, the first tag tu da penah buat..)


1. Name one person who made you laugh last night?
kucing yang tak comel. haha.

2. What were you doing at 0800?
beribadah. cewahh~

3. What were you doing 30 minutes ago?
buat tag ana. lame giler pk. haha.

4. What happened to you in 2006?
final year at UTM.doing FYP. and finally graduated. thank God! Alhamdulillah~ :)

5. What was the last thing you said out loud?
takde kot~

6. What color is your hairbrush?
black~

7. What was the last thing you paid for?
tambang cab. huhu~

8. What’s the weather like today?
ntah. takde tingkap nak jengah.

9. What’s the best ice-cream flavor?
sumer lecha-lecha flavour. i likeeee!~

10. What excites you?
this weekend am going to Kedah for Su's wedding. huhu.. Su da nak kawen da.. congrats dear! :)

11. Do you want to cut your hair?
maybe..

12. Are you over the age of 25?
baruuu je melepasi angka tersebut. gosh. i'm old!

13. Do you talk a lot?
nahhh~

14. Do you watch the O.C ?
tidak. One Tree Hill is much much better! :)

15. Do you know anyone named Steven?
Steven Chow. hehe~

16. Are you a jealous person?
a jealous freak! hehe~

17. Name a friend whose name starts with the letter ‘ A ‘?
Ana.

18. Name a friend whose name starts with the letter ‘ K ‘?
Kay

19. Who’s the first person on your received call list?
nombor drpd JB. baru jap tadi che pah called :)

20. What does the last text message your received say?
Goodnite and sweet dream.

21. What was the last thing you ate?
hurm.. cikedis malam tadik.

22. Will you get married in the future?
i hope so.. huhu~

23. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
takder. last muvie i've seen was Penelope which was a month ago. bulan pose langsung tak tgk muvie eventho GSC bagi tiket free~

24. Is there anyone you like right now?
takder.

25. Are you currently depressed?
tak la sangat...kot.

26. Anyone ever said you resemble a celebrity?
ader2. masa rambut panjang masa darjah 6 dulu, ader org panggei saya Ella. hahahha.kazen saye panggei saya ziana zain. gilo betul. pastu ader a few people penah kata saya sama mcm wahida Wassini. kembong idong kejap. ngeh3

27. What’s your main ringtone on your phone?
i'm yours by jason mraz for family & Pocketful of Sunshine by Natasha Bedingfiled as deafault.
caller ring tone pulak lagu You Give Me Something by James Morrison. i likeeee~!

28. What should you be doing right now?
siapkan keje. tp caner nak wat keje? taklei masuk server nih.. huhu~

29. Why did you answer and post this?
sayer mmg suka buat tag. ngahahahah.

30. Tag 5 people who would do this survey
-Anatano! wajib buat.
-cik santai
-cik tny
-pn iezah
-sesapa je yg rajen buat. sila lah. :)