Thursday, January 29, 2009

teruja~

*ini entry iklan*

comel kan website neh?
saper la designer dier..
kagum.kagum.
heee~

urm,
thailand..
exciting. sangat teruja.. (^____^)v

Wednesday, January 28, 2009

the holiday~

1. went back to my hometown on saturday.

2. my mom asked me to do a facial wash on Sunday. owh God, am i that ugly?? x_X
anyway, she called her frens who owned a salon in KL to come to our house for the facial treatment.ooh yessss, i lurveeeee doing this. feels like being pampered :) besides, it's my mom's treat. yeaayyy! double happiness!! heehe..


3. festime steam muka. panassssssssss dowh!lagi panas drpd mandi air panas kat Ulu Legong aritu.

4. makcik yg buat muka sayer tu kata muka sayer bersih tader pape pung. tapi dier x puas ati, dier belek2 satu muka haku nih sbb nak cari white head (sbb dier tak jumpe black head). cari punya cari punya cari, last2 dier jumper 2,3 bijik white head. cess, daku sendri pung tak sangka ader white head jugak rupanya. pastu dier buang white head tu. sangattt saakiiiittt okeh. tp besh. hihi. (nih festime ader org jumpa white di muka sayer and festime rasa caner sakitnya buang white head tu. wuuwuu~)

5.adik2 sayer yg form 1 and form 2 dah reti bawak motor. waahhh, dah trully jd orang kampung. unbelievable. haha. hurm, harap2 dorang xkan jd mat rempit/minah rempit udah ler.. (sayer pentakot bwk motor sbb penah accident )

note 1:both my mom & my dad ade lah org bandor. i mean, kampung kitorang dlm bandar melaka. so tader la kampung sgt sbb masa kecik2 dulu, kitorang bolei jln kaki je round& shopping2 kat bandar melaka :D tapi 12-13 years back, dorang (ayah+mama) bought a land and built a house kat area kampung sbb nak rasa hidup di kampung (rumah kitorang skang nih). cewaahhh~)

note 2: saya panggei adik sayer yg perempuan tu 'Ibu Arini' sbb dier ske pakai tudung indon tu sbb dier malas iron tudung. huhu


6.hari isnin, bwk adik2 pi swimming. sangatttt la seronok sbb da lama x jejakkan kaki kat swimming pool kat resort nih. slalu ayah bwk anak2 kecik dier je gi swimming @ jogging. so kalini it's my turn to bring 'em sbb mama + ayah pi dating. hehe.
(anak2 kecik= Abang,Jihah & Afiq)

7. afiq adelah pentakot air. but the thing is, he lovesss water veryy much. dier ske pantai, air terjun, air kolam. akan tetapi, dier TAKKAN masuk dlm air. biasanyer dier akan duduk di tepi kolam/pantai/air terjun. kitorang suke usik2 dier dgn mengacah2 dier masuk dlm air sampai dier menangis. haha.
so aritu, disbbkan dier sangat takot masuk dlm air walaopun dah pakai life jacket, maka si Abang & Angah kejar dier and tarik dier masuk dlm air (sayer dah siap2 tunggu dlm swimmimg pool. muaaahha). know what happened? dier jerit kuat gileeeee!! dier sebut "YA ALLAH! YA ALLAH!ASTAGHFIRULLAH AL AZIM!" dgn muka cuak, sambil menangis + berteriak mcm org kena histeria + pegang kuat2 baju sayer sampai rasa mcm nak terkoyak baju tu.. giler kejam akak2 n abg dier neh kan..?wahahah.
nasib la kan. sape suh penakot sgt? tau tak, dier takot masuk dlm pool kanak2 yg dalamnya hanya lah bawah lutut dier je. harus lah kitorang geram kan.. hahaha.

8. yg geram tu, by the time nak balik baru la dier berani bermandi-manda dlm kolam tu. (pool kanak2)

9. owh, sebelum tu..hari ahad.. us, the siblings kuar jenjalan ke bandar melaka. tp too bad, masa on the way tu, ujan turun.
so kitorang pegi kejap je. pastu balik umah semula.

10. sepanjang 4 hari kat umah, tiap2 hari ader tetamu dtg. that's why x byk aktiviti luar rumah dpt dilakukan oleh kami. (aktiviti luar : jenjalan, shopping x__X)

11. setelah sekian lama, sayer baru perasan bahawa camera enset sayer nih ader function 'burst'. wahhh, sgt teruja! hihi.


12. sekian shaja update sayer pd kali nih. tima kasehhh :)

Wednesday, January 21, 2009

sape nak ikot?

giler bosan...
tapi takpe..
sbb esok da hari jumaat. yeaay!
erm, cuti CNY sampai hari selasa.
tapi takder plan nak ke mana2 pun.. *sigh*
aku nak gi jenjalan..
tapi masalah problemnya :

1) tatau nak g mana
2) gaji belum masuk. wuwuwuwu~
3) tader kawan nak g bercuti bersama.

urgghhhh!!!
bosannyaaaaaaa...!!!
nichacha pegi cuti2 mesia kat Cameron.
bestnya..
uuu..jeles nih..
aku x penah gi cameron lagi.
(walhal Cameron-KL sekangkang kera je. hihi.)


anyway,
aku dah wat desicion,
aku nak pegi jugak tempat yang aku nak pegi tawun lepas tapi tajadi pegi tu.
aku sangat frust okeh sbb aku nakkkk sangatttt pegi!!
tawun lepas, 2 kali plan. awal tawun and ujung tawun.
tapi dua-dua kali plan x menjadi.
this time around,
aku dah tak peduli.
i'll makesure that i'll set my foot 'there'.
aku dah malas nak tunggu2 orang..
kali nih,
kalo ader at least 2 orang kawan je yg nak ikut (1 perempuan + 1 lelaki),
aku nak terus on je ngan plan tu.
aku bajet nak gi bulan 3 @ bulan 4.
hmm.. mebi bulan 4 paling seswai kot.

korang nak ikut aku tak?
kita naik kapal terobang jommmmm!!! :)

ekceli,
dolu aku plan every year akan bercuti luar dr Malaysia
(sejak gi Bali 2 tawun lepas)
dat's why tawun lps aku plan nak ke 'sana'.
tapi.. yer la.. kita manusia nih bolei merancang je..
apa2 pun sumer Tuhan yg tentu kan..
tawun lepas aku tader rezeki nak ke sana.
(tapi it's okie sbb dapat pegi tioman. okie jugak sbb tioman bestttt!! )
tawun nih harap2 dpt la jejak kaki ke tempat tersebut.cewahh~
amin.. :)

err.. takk..
aku tak ajak g gold coast.
kan tawun lepas ayah tak bagi..
lagipun aku kena puasa 3 bulan kalo nak g gold coast. huahuaua.

kita pegi dekat-dekat jee cukup la...
jom laaa..jom..jommmm~

(^_-)v