Friday, April 24, 2009

c r a v e ..

tau tak..
lepas balik drpd krabi tempoh hari..
aku asek maaaaaakan je kije.
salu nyer, aku makan skali sehari je pun dah cukup.
paling byk pun, aku mkn 2 kali sehari.
(sbb tu la sekeping je badan. tapi x sangka, che pah lagi sekeping drpd aku. hiahiahia)

tapi nowadays..
aku kena mkn 4 kali sehari.
yerp.
4 KALI SEHARI yer kawan2.
makan nasi.
bukannya makanan rapu yg tak berfaedah tu.

bak kata kawan aku : 'bawak balik jin drpd thailand.'
hehehe.

bukannyer ape..
kitorang memang cukup makan masa kat Krabi nun.
kat sana hari2 dpt makan yang sedap2 belaka.
sedap dan free. ngeee~ (^__^)
walaupun tahap kepedasan makanan kat sana memang taklei blah.
(masa festime sampai sana, masa makan lunch..aku makan dlm keadaan hampir2 mengalirkan air mata sbb pedas. dan ader kawan kitorang yang makan sampai berpeluh2 sebab kepedasan yg terlampau. tapi sedappppppp woo. huhu)

dan disebabkan itulah..
bila balik Mesia,
aku asek maaaaakan je kijenyer.

erm,
aku citer pasal makan nih sebab..

skang nih...
aku dalam keadaan kebuluran.
(walhal sebnanya kat mulut tengah menguyah roti. hehe)
craving makanan yang pedas.
kalo dapat hirup tom yam siam pun jadi lah..
ooh, dan aku sangattttt craving 'som-tam'. bestnyer kalo dpt makan som-tam nih.. T__T
huhu.
(yer, aku sedar.. aku craving makanan mengalahkan org yg pregnant. hehe)

iskh..
tak bolei jadi nih..
malam nih aku nak wat sambal goreng ikan bilis.
makan dengan roti, buat sambal tu macam jem stoberi..
sambil tengok Chuck Season 2 (malas nak tengok OIAM3 sebab amylea dah kuar last week.. huhu)
ooh lalala.. indahnyer duniaku..
:)

Saturday, April 18, 2009

hapdet!

sayer sulah apdet itu fotopages.
gamba2 private ader dlm frester..
gamba2 yg x baper private kat FP sayer,oke..
click here for Krabi-Phi Phi Island and here for Songkran Festival. tq =)




ahahah..cik zulinda di'mekap..'

ini normal..baru berdua je..
me and che pah

yang nih dah giler sket sbb ader 6 orang dlm tut tut nih.
haaa..yg nih paling gile sbb kitorang berTUJUH naik tut tut tuk tuk nih.ahahah. mengong.

Friday, April 17, 2009

back.

salam.

hi y'all!
juz a quick update.

erm..
have been back in malaysia since wednesday, tapi daku tersaaaaangat la penat+malas mau apdet pasal vacation tempoh hari.
huhu.

sori guys.
as what i've told before,
kabel kamera kat kl, so cw tak blei la menguplod gamba kat blog nih, ato kat FP c.w tuh..
takper...
insyaAllah, esok cw akan coba mencari card reader kat pc fair, oke?
*pehhh..sanggup beli card reader semata2 tak saba amek kabel kamera kat kl. hehehe*

anyway,
honestly,
percutian kali nih didn't turn out the way i want it to be..
due to certain circumstances,
baaaaaanyak yg di plan tak menjadi..
in fact,
MOST of it TAK MENJADI *sigh*
BUT still,
because all of us can make it for this vacation
(di mana sebelum tu, 3 org drpd kami hanya berjaye mendapat cuti sehari/2 hari sebelum berangkat ke tempat kejadian. mmg gileee laaa sebab tiket dah beli 2 bulan yg lepas.. hahaha )
this vacation is still one helluva fun!!
weehoo!!
hehehe~

betul kata orang..
walopun tempat tak best, yang membuatkan sesuatu benda tu jd best adelah orang2 sekeliling yg menghappeningkan benda tersebut.
*ehhh,apeal haku rasa cam tak paham je ayat nih?huhu*

dun get me wrong,oke?
tempat yg sayer pegi tu sememangnyer BEST.
CANTIKKKK sangat.
menarik.
iskh..memang nak pegi lagi. (insyaAllah,kalo ader rezeki)
yg tak best tu,
adelah..sebab..












KITORANG TAK CUKUP MASA!!!

4 hari sangat tak cukup oke!!

dan another thing yg buat haku tensyen,
BATERI KAMERA ABES DI SAAT2 PENTING!!!
haku bwk 2 bateri yg dah fully charged, tapi kong jugak akhirnya.
and it was only day 2 for god sake!!
(2 org je yg bwk kamera.. cw and another newly-wed. sbb tu cpt abes.. hukhuk)
yer... haku sememangnye akan jd automatik tader mood bile takder kamera atau ader kamera, tapi tader bateri..
sebabnye taklei nak posing puas2. tambah2 lagi bila kat tempat yg OH-SO-GORGEOUS.
apekah maknanya pegi tempat yg lawa tapi taklei capture the place and the moment dlm camera??!!
wuwuwuuwuwu.. sangat la keciwa diriku ini..
grrrrr! tym tu rasa cam nak makan org jer..
iskh, tensyen plak bile ingat balik..
sobsob..
T_____T

oke lah korang,
nanti cw apdet lagi.
nak pi tengok oiam 3. (tak penah miss, oke?hehe)
kalo cw tak apdet kat blog nih,
sile la rajen2 bukak fotopages CW yek. ->> [KRABI - PHI PHI ISLAND]

sekian. tima kaseh :)



ps: utk kamu yang kehilangan baby (u know who u are), harap kamu sabar & tabah menghadapi dugaan ini.. everything happen, happen for a reason. hanya ALLAH yang MAHA MENGETAHUI.. siapalah kita utk question ape yg terjadi.. yang pastinya, ade hadiah yg bermakna yg DIA sediakan utk kamu yang bersabar..

Sunday, April 5, 2009

and the journey continue..

semalam, sambil2 melipat baju.. sempat pulak mata menonton Remaja @TV3.
huuuu.. jeles2 sebab semalam dorang tunjuk camping kat Berkelah.
hurm.. been wanting to go to Berkelah eversince kat utm lagik, tapi tak berkesempatan hingga hari ni.
tader rezeki lagi nampaknye.. *sigh*

seronok sangat tengok team Remaja camping kat sana.
kinda remind me of SRM.. hehe.
rasanye..
camping paling seronok was masa kitorang pegi Gunung Stong (2004).
*ehh, tetiba kuar mood nak bercerita pulak. hehe*
camping tu adelah project underground.
masa tu ader 7 orang je: c.w, che pah, faz, mas, pak lah, madneh & namet.



tu la festime merasa naik ketapi.. memang tersangat lah jakun masa naik tren tu.
kitorang asek berjalan ke sana dan ke sini mcm ketapi tu kitorang yg punyer. hihi.
ye lah.. lame tau la dok dlm ketapi tu. daripada JB ke Gua Musang, Kelantan mengamek masa dalam 12 jam kot kalau x silap.

sampai Gua Musang, lepak kat surau. pastu breakfast. then, shopping barang2 makan (ayam, tembikai, etc). tak banyak pun brg yg dibeli sbb kebetulan masa tu, Faz & Mas sempat merembat barang2 makanan drpd camping trip SRM ke Taman Negara. (kitorang fetched dorang masa tren benti somewhere kat Pahang.)
lepas shopping,kitorang terus gerak ke Taman Botani and setup camping site kat sana. khemah ader 1 je, memang utk kitorang 4 perempuan nih lah. yg lelaki 3 orang tu, dorang tido pakai hammcok je. heee~
sampai sana, main masak2. pastu.. ntah.. haku pun x hingat wat ape..
kalo x silap, ptg tu kitorang ber rock climbing sbb kat situ ader tempat yg femes utk rock climbing.
susah woooooo!!
sbb nih bukan mcm wall yg slalu ader kat kompleks belia tu. yg nih memang bebetul rock climbing, oke~!

esok tu, kitorang terus gerak g stesen ketapi dgn menaiki hilux.
da la tym tu ujan, so korang bayangkan la mcm maner kitorang duduk kat belakang tu dgn bermandi hujan.
nasib baik la ader fly sheet utk kitorang cover diri sendiri. huhu.
sampai tren station, amek tren pegi ke Dabong.
sampai Dabong..kitorang kena jalan dlm a few kilometres, pegi balai polis utk informkan kat polis yg kitorang nak naik gunung.
lepas setel sumer, kena g jeti pastu naik bot pulak utk ke seberang.
bila dah sampai ke seberang, kena pulak sewa van utk ke kaki gunung stong.
and the journey continues..

*tetiba penat pulak menaip. rehat jap eyh*


...


........




............

*oke. jom sambung citer*

sampai kat kaki gunung,changed our clothes then off we go!!
kitorang bertujuh terus hiking dalam sejam setengah sebelum sampai ke Baha's Base Camp.
sampai sana,jumpa kitorangnyer guide dan terus pacak khemah.
petang tu, apelagi..
kitorang terus la cari air terjun tingkat ke tujuh! weeehoo!!
\(^_^)/

malam tu pulak, ujan dengan lebatnye.. sangat lah menyeramkan. huhu.
haku taklei tido malam tu, so melepak2 dgn madneh.. dan bernyanyi2 riang di pondok guide(melebatkan lagi ujan. haha)
then, before we knew it, rupanya khemah kitorang bocor. sibbaik la haku tak tido dlm khemah tu. huhu.

bile ujan benti, trus keringkan lantai khemah.pastu tido :)

pepagi tu...
subhanallah!
menyaksikan keindahan matahari terbit dr dalam utan di tepi air terjun yg sangat mendamaikan..
haihhhhhh..
sangat mempersonakan,oke!
da la air terjun kat situ mmg best~!
aaaa.. tetiba rindu gunung stong.
** note: Air Terjun Jelawang,Gunung Stong adelah puncak air terjun tertinggi di Asia Tenggara :)

nway,
kul 9pagi kitorang pun mula menuju puncak. gemilang cahaya.lalallala ;P
sangat la lewat~ (-__-)
kitorang sampai ke puncak setelah 4 jam hiking.
penat la jugak.
tapi puas hati sesangat bile sampai ke puncak.
lepak kat atas tu.
amek2 gamba.
pastu terus turun ke camp site semula.

yg paling taklei blah tu,
bila sampai je campsite, pak lah cakap "kemas barang. kita turun skang jugak"
pehhhh!!
kaki haku dah terketar2 sebab tak larat dah nak jalan, bolei plak dier ske2 je suh packing balik n turun tym tu jugak..!!
tapi nak wat camno, terpakse gak mengikut titah perintah Pak Lah sbb.. makanan kitorang da nak abes sebnanya tym tu.
klu camping lg satu mlm, nanti x cukup.. (haiyaaa, sape lah yg x pandai wat budget makanan nih eyh? iskh3 ;) )

itu lah citer Gunung Stong haku..ader la lagi citernye. tp malas nak citer. :D

haku ske camping trip nih sebab:
1. tak ramai.
2. underground. selalunye g camping under utm. official. so byk la cekadaknye. tp bile underground nih lain pulak. sumer ikut kiter nyer plan sndri :)
3. air terjun yg marveles.
4. quite adventure sbb sumernye kena setelkan sendiri2 je, especially bab transport : tren, bot, hilux, bas. haha. kelaka.

emmm..
sesungguhnya aku sangat lah rindu utk bercamping lagi.
the journey. the frenship.the bond. the beautiful place.
seronok! i can't even describe the feeling,oke!

you can view more pictures here <>

nway..
minggu nih haku akan ke somewhere.
eventho bukan camping trip, tapi haku harap everything will be as fun as camping trip jugak.
hopefully best n fun!!
doakan cw selamat pegi & balik yer
:)



utk mereka2 yang memerlukan sahaje.sile klik imej utk lebih jelas ;)