Wednesday, September 30, 2009

hari besar =)

Memandangkan semalam ade lah 'hari besar' aku, maka aku telah membelanja kengkawan opis aku makan free.

macam-macam adaaaa.. lemang, nasi beriyani, mee kari, laksa, kek, puding, cocktail, bakso, air batu campur, cendol dan macam-macam lagi lah.



paling best, misti lah my fereveret Choc Fountain! hehe. kalo tak, asek la terbayang2 choc fountain kat the curve. so skang nih bila dah ader depan mata, ape lagi.. sesi menambahkan lemak di badan la jawabnyer. hehe.

gamba tak banyak. itu jer la yg ader sebab malu plak haku nak bergamba2 bagai.
lagi pulak, bukan la aku yang belanja makan. tapi ekceli department s*ruct*re buat 'open house' (or wuzzit open department?? haha. ape2 je lah). dorang invite department aku skali. dan temasuk tahun nih, dah 3kali aku attend 'open house' dorang nih. memang bestttt! open house dorang nih memang aku tunggu2 setiap tahun. sebab banyakkkkk gile lauk dan sedapppp-sedapppp belaka pulak tu. seryes rugi kalo tak pegi. dah la friiiii! hihi.

malam pulak,
had dinner at Ole Ole Bali. saje je gedik nak try pegi Soho sebab tak penah pegi lagi.
plus, aku cam da lame kot tak jejakkan kaki ke area mont kiara & hartamas. dolu2 masa zaman2 ader skandal dulu tu, selalu la jugak melanguk kat hartamas. hohoho.

anyway,
whoaaa!
aku sangat sukeeee dengan tempat ini.


sangat classy,oke?!
sangat la cozy. ambience pun best.
deco dier penuh dgn barang2 dari Bali.
->aku lagi suke deco dekat Bora Ombak.
makanan agak mahal, tapi aku rase worth it la.
sebabnye, selain ambience yang cambest, the food were delicious!
dan sangat la banyakkkkkkk. aku x larat nak makan,oke..?

ps: sorriii xde gamba yg best. amek gamba pakai henfon murahan aku tu jer.. huhu..

kalau ade sesape yang nak try, sila la opt for makanan traditional Bali.
dolu masa g Bali, aku x berkesempatan utk try Bali food sebab kat sana kebanyakkannyer tak halal.
almaklum lah, 90% of Balinese adelah Buddha; B*bi Guling dijual di merata2 tempat. eiii euwwwww~!

nway,
so skang da ader tempat yg jual makanan Bali secara halal, harus lah try kan? :)
a must try: sate lilit.
ingatkan x sedap. aku siap buat muka disgust bile kawan aku suh try.
sampai la mase tengah bersandar2 di atas cushion kerana kekenyangan..
ntah caner aku amek jugak sate lilit tu and try.
pehhhh! memang la sedapppp~!

pastu bile balik, kunun2 nak singgah haagen dazz beli eskrim..
trus tajadi sebab kenyang.
(the thing is, bukan aku yg kenyang. tapi kawan aku tu haa yang da tak larat nak makan. tak kan la aku nak mkn eskrim sorang2 kot..? hampeh tul.)

pape pun,
timakaseh kepada sumer org yg membelanja aku makan fri semalam.
korang memang bestttt lah.
hihi :)


Info:
=====
Ole Ole Bali

Lot 15 & 16 Ground Floor Block J,
Soho KL,
Solaris Mont Kiara

Tel: +603-6204-9688
Fax: +603-6204-9698

picture taken from this website

Monday, September 28, 2009

excited. happy. giddy. gedik.

have given a lot of thought about this.
and i get very excited just to think about it.
been planning this and that and it really makes me feel sooo giddy up!
haha.
hopefully everything will be going just fine.
insya Allah.

tapi plan tu lama lagi.
by the end of this year or maybe early next year (i hope. insyaAllah)

where will i go this time?
ah haa~!
belum boleh reveal lagi.

tapi,
Cik Santai,
nantikan saya~!
(oopsss! shhhhh!!!!! takyah teka2 kat cni,oke? hehe)

for those who oredi received invitation e-mail,
pls keep this only to urself,oke?
:)

for those who haven't,
If u r interested with this thingy, just mail me.
i'll be glad to have u around! (Cik Santai and Mrs Eeza--> mana tau kot2 nak join sama. hihi. PM me here for more details. )

=)