Friday, October 16, 2009

an evening at Tropicana Mall & kain kebaya indonesia

i went to Tropicana Mall last night.
motif ke sana?
tader motif. saje jer nak ngetest mall baru sebab tak penah lagi gi sana. hehe.

ekceli, the main reason was, i want to break-fasting at pizza hut (we both puasa), tapi, tatau nak g pizza area mana sebab dah bosan dengan dengan area KL, so kunun2 nak try la kat tempat lain. and since i've never been to Tropicana Mall,so off we went to Tropicana Mall. tapi sampai sana, tader pizza hut :(

dah la sampai lambat, around 630pm, maka kami pun belasah je la ape yg ader. tengok kat directory ader Penang Village. so ape lagi, ke Penang Village (PV) la kami memergikan diri. (hehe)

ekceli, kat opis sayer pun ader PV jugak, tapi x penah lagi makan kat PV kat situ sebab masa dorang open restoran tu, masa bulan puasa. pastu, lepas puasa nih pulak, memanjangggggg je makan free, maka tak pernah la kami menjejakkan kaki ke sana.


anyway,PV kat Tropicana Mall nih tak same macam yang kat opis sayer tu. deco dier lain. x braper best. just like a normal restaurant.




tapiiiiii, sibbaik makanan dier sangattttt deliciousssss! especially Nyonya Lemon Chicken kot (tak ingat plak name makanan itu. huhu) , fuhhhhhh!~ memang terBAIKKKK! :)


correction: nyonya mango chicken (kot. tak sure lah. hihi)




lepas makan, kitorang tengok movie citer Whiteout. x best pun. korang tayah la tengok. kalo nak tengok, download je la. tayah membazir $$$. sebab citer tu flat sangat. xder part2 yang bolei buat kiter cemas/takut/seram. geli ader lah. yucks.

mesej yg sayer dapat daripada citer nih:
1) kalo nak dikenali org sampai bila-bila sampai mati, selalu la menipu (cheat) - even it means cheating to win a game ;p

2) kalo nak membawa hati yang lara dan kecewa (frust sbb keje, love, etc) tayah la mengong sangat accept open post kat Antartika. gile ke hape..?? banyakkk lagi tempat lain dalam dunia nih. pegi la Paris ke..London ke.. MALAYSIA ke.. ok what?hahaha.


i give 2 out 5 star for this movie. sorry Kate. u r a beauty. but beauty alone is not enough to make a good movie (-__-)


The night was not over yet.

lepas movie, kununnyer nak pegi minum kat Restorang Murni SS2 yang sangat femes tu, tapiiii, biler sampai sana, RAMAI GILERRRRR orang especially chinese. penuh sampai tader tempat duduk and ramaiiii juga la yang berdiri. rupa2nya sebab One FM ader kat situ. ader buat live-show kot. ntah ler sayer pun x sure. yang pastinya, sebab dah tatau nak gi maner, last2 kitorang pegi Uptown Danau Kota. tujuan?? saje buang mase. haha xD


and finally,
before the night is over, i received my ordered packages.

apekah menda itu???





















tadaaaaa!!!!































[ updated May, 2010]
For those interested in buying this vogue fabric, kindly go here for details. TQ


yerp.yerp.
kain baju PENGANTIN.
milik sapekah??




ofkos la milik SAYER.
ngeh3.





tader.
sayer tader plan kawen pun.

citer yang sebnanya camni..
sorang teman saye pergi ke jakarta atas urusan kerja.
and since dier ke sana FREE, maka sayer pun order la kain yg macam gamba yang kat bawah nih untuk dipakai masa wedding cuzzie sayer this december.


(this pix taken from the world wide web)

ye lah, alang2 da ader org gi sana kan..bole la beli kain mcm tu dengan harga murah (murah pun, tak murah sangat laaaa.. T__T). kalo beli kat Malaysia nih..hurm.. mau 2-3 ratus terbang. huhu.

yang kawan sayer nih pulak tak berapa reti nak pilih kain.
katanya, jenis kain yg sayer pesan tu tader kat sana (tempat yang dier pergi tu.)
so dier beli la kain 'pengantin' tu.
fuuh, kalau la sayer pakai kain tu, konfem orang akan konfius yang mane satu kah pengantinnye. hahaha.

sayer tatau nak buat ape dengan kain tu. nak jual terasa sayang sebab sangat lah cantik menawan kalbu. tapi, kalo nak simpan, buat ape..??? tunang??kawen??? ohhhhhh.. ntah bila la tu.

hish. caner nih ekkk???
any idea??

PS: Kalau untuk dijual pun, saye jual harga murah je.. rm160. normal price org jual rm220-rm300 sebab fully kerawang. pastu siap ader lining & kain skali. tapi SAYANG giler nak jual. huhu. caner nihhh?? tolong la sayer buat keputusannnnn. T___T

2 comments :

~~~ana121~~~ said...

haha... ana ada cadangan.. jual je kat ana yg color maroon tu, yg color krim tu kak weeda simpan tuk stok masa depan.. amacam ? brilliant x idea ana??? hehe....

{WhenSheTalks} said...

brilliant gak tu ana.
cumanya..
kalau k.w33da nak let go kain, k.w33da let go kain yg gold-applegreen (bukan cream tau) tu sebab meriah sangat.so, sorry.. hehe.. :)

the thing is, yg kaler maroon tu pun tatau nak pakai biler.. huhu. pastu yg gold-apple green tu pulak, terasa syg nak jual sbb mana la nak dpt kain mcm tu dgn harga 160 kan?next tym kalo nak beli, konfem terbang 300. hish. dlm dilema sungguh. huwaaaa!!