Sweet memories remind us of the roads we have traveled and the people we have loved

5:52 AM


" aku, che pah & che iser naik moto 3 org. skali terlalu depan pak guard yg tgh round FPPSM. pak guard tu jerit "woi! woi!" . ape lagi, trus la c.iser pecut motor. hahahha. kelakar gila~ "



itu adalah komen saya in respond of Didi's facebook status which is : "is thinking of precious moments in UTM.. :("

yang mana lepas tu status Didi tersebut telah direply dgn komen-komen:


Janet: hahaha...hg tau dak tu bukan nya tala kat org tp kena kt moto pak guard.gilas betui kita dulu..pastu ada 1 time tu kita pakai kain batik tutup mata ceh macam ninja
Didi : haa laa..tu kan konon xmau bg org yg kena mercun tu kenai kita..kui kui, janet,hg ingat tak kita nek moto tak pakai helmet,pastu pak guard lalu sebelah kita, time tu toreh muka tak kuaq darah..pucat lesi..haha
Janet: bukan toreh muka x kluaq darah..tapi kena "tikam pakai keris" pun x jadi apa..hg ingat tak dia kata apa..helmet..helmet..


status didi buat saya teringat kisah-kisah nakal+sengal+mengong+tak semenggah masa zaman study dulu.

(owh, before that.. komen antara Didi & Janet tu takde kaitan dengan saye. saje letak kat sini sebab rasa macam kelaka. like, main mercun..?? biar betul budak2 nih.. hehe)

kisah di sebalik komen saye tu :

# it happened in 2004. masa tu cuti semester. tapi kitorang [saya, aisha, che pah] stay kat u*t*m untuk gerak-kerja program Transborneo 2004.

#kitorang bertiga kerja part time. siang kerja kais pagi makan pagi, kais petang makan petang semata-mata kumpul duet nak ke Sabah. malam pula kena report bilik SRM untuk meeting, discussion, gerak-kerja atau paling-paling tak pun, just jumpa dengan others untuk makan-makan. hee.

#Bilik SRM terletak di Arked Meranti. tapi kitorang SEMUA (Transborneo-er) stay di Kolej 8. jauhhhhh wooo!

#Peristiwa yang saye komen tu terjadi masa kitorang bertiga on the way balik dari bilik srm ke kolej 8. masa tu midnight.

#kitorang naik moto bertiga sebab masa tu tak cukup transport. nak balik jalan kaki?? ooh, mungkin tidakkkkkk!like i said, sangattt jauh~ kena naik bukit, turun bukit, lalu padang, naik bukit lagi. phew~

#masa Pak Guard jerit "woi! woi!" tu, fuh.. memang seryes kitorang terkejut gila. Aisha terus merempit motor sampaikan saye rasa nak melayang. nasib baik la saye duduk kat tengah-tengah. hahaha.

#walaupun takut dan menggigil jugak la time tu, but i couldn't help but laughed sampai keluar air mata dan perut cramp sebab tak bolei berenti ketawa. rasa sangat kelakar! huahuahua~

# kalau nak tau, sebnanya kitorang takut lalu fakulti FPPSM tu . dengar kabarnya, fakulti tu erm.. haunted. so kitorang terkejut masa pak guard tu jerit 'woi! woi' sebab kitorang ingatkan beliau.. er.. er... hantu. hihi. maklum lah, time tu midnight. mau tak gugur jantung bila tetengah malam yang sunyi sepi, tiba-tiba kena sergah. haha.

sebnanya ada banyak lagi cerita-cerita lawak yang jadi zaman study-life dulu. yang saye citer nih cume secebis je.
bolei dikatakan, i live my life to the fullest la time tu. happening sungguh sebab ade kawan-kawan yang mengong-mengong belaka. haha.

aihh.
sangat rindu :)

to iera:
a'ah la. aku pun missh jugak petang-petang naik scooter pergi balai cerap. orang lain jogging, tapi kita naik scooter. hehehe. masa dulu rasa tempat paling best (dalam kampus) untuk release tension : balai cerap..kan? ^__^


korang yang lain camaner yer? ada tak memory yang akan buat korang tersenyum bila sesekali teringat..?


The Memory Remains~
{Random Pix}

my two BFF: iera & aisha~


the three of us during Ladies Guest Night
at The Zon Regency [Eden Garden]

Aisha was a navy, so that was her night.
while me & Iera.. each of us were on 'a date'.
iera with her crush. and me with.. urm.. let's not get into that, shall we..?
but i must say, i did enjoying myself that night.
kelaka pulak bila ingat balik. hihi.




Jemod, TTJL, Yus & Man
first time karok. sehari lepas konvo.
sila la lihat betapa overnya saye masa first time karok. poyo abes ah time tu. wahaha~
with another good friend: Che Pah- teman bercamping ke mana sahaja. hehe~
above pix was taken at Gua Musang, Kelantan. (Year 2005)

Below pix : us at Kuala Lipis Jetty, waiting for a boat to fetch us to go to Kenong Rimba Park. (Year 2006)

both trip were underground. tader kaitan dengan u*t*m.
1) Che Pah and I : Convo Day || 2) Che Pah, Ana and I : in a train, on the way to Kuala Lipis from JB || 3) Me, Che Pah & Jemod : Tanjung Sedili, Mersing || 4) Che Pah : Eeza's Solemnization Ceremony @ PJ, KL.

You Might Also Like

3 comments

Like us on Facebook

Flickr Images