it's all about the money..

5:49 AM

you see, i am on a tight budget at least for another couple of months as i'll be going to JengJengJeng which needs loads of $$. since i'm not a rich person, i have to save some money.. which is.. sukar. sukar. oh sangat sukar. :p

tapi seryes, saye adalah sangat berkira buat masa nih because every penny counts! nak berbelanja apa pun, semua kena kira lapan puluh lapan kali. like:

1) aritu pergi IKEA, hati tergoda dengan meja yang ini.

i've set my mind to buy the red one.

(sebenarnya tatau nak pilih yang mana satu. my mind kept changing from red to yellow to white and red again and then blue and change again to white. last-last malas nak fikir. kononnya nak decide bila dah sampai kat warehouse tu. tapi merah memang idaman kalbu walau hakikat sebenarnya saye tak suka warna merah. but that table looked glam in red-lah. hihi).

masa on the way nak turun tu, tiba-tiba tanya balik dekat my friend:

me:"eh berapa ek harga meja tadi?"
fren: "39.90"
me:"owh." *pause* "urm, tajadi la beli"
fren: *pandang dengan muka pelik* "laa.. 39.90 jer lah"
me: "i know. banyak tu 39.90" *muka sedih*

see... how berkira i am when it comes to money these days. T__T


2) Zulinda ajak me to follow Pak Lah & Mozal to climb Gunung Kinabalu this february sebab dia tak pernah climb G. Kinabalu lagi. i tempted juga sebenarnya. macam terbayang-bayang je view dari atas kinabalu. i hate to admit this, but i do miss Mount Kinabalu... the breathtaking view is priceless!

BUT, it is also very expensive! pakej RM300++ tak termasuk guide. tu belum flight ticket lagi. and i've already bought return ticket to JengJengJeng eversince last year. mana bolei burn wooo~

//pastu lagi nak beli headlamp lagi.. kasut lagi.. err.. kalau pakai kasut futsal je bolei tak..? predator daku dah nak dekat setahun terperuk dalam almari kasut nih.. huhu.

teringinnnnnn nyeeeee nak naik kinabalu lagiiiiiiiii! uwaaa.. macam mana ni??

3) most of toiletries, barang dapur, segala jenis mak nenek sabun, facial product termasuk la contact lens solution semua habis at the same time. fuh! memang sakit lah. so aritu terpaksa beli semua-semua benda kecuali compact powder and perfume. pospon bulan depan sudey. tu pun kalau boleh pegi mana-mana tanak pakai bedak langsung. haha. tapi mana bolei kan..? kang terpancar pulak kilatan yang ada kat muka nih. tapi sekarang limit pakai sekali je sehari. so lepas solat zuhur tu memang totally naked face. kadang-kadang pakai moisturizer aje sebab tamo kulit kering. huhu. sedey.. *bila la nak kaya nih* T__T

4) last week madam [my mom] SMSed me, ORDERING i repeat ORDERING me to follow family vacation this february. it's not the usual family vacation that we always have each year, but this year around we're gonna have other families as well. siap tempah bas semua. tatau pergi mana. malas nak tanya.

by the time beliau memberi arahan tersebut, mata saye nih dok "kacing! kacing!"--> keluar dollar sign yang macam dalam cartoon yang selalu ada dekat mata Uncle Scrooge tu. now i am the Miss Scrooge. aduyai~ pening oh. kalau camni, bilo aku nak kayo..

5) dalam pada cheapskate tu, sempat pula saye berfeeling artis. petang tadi, after work.. terus pergi Cold Storage beli nih:




strawberry cicah coklat. yeayy!~
mengada-ngada sangat. aritu macam tak puas makan. so beli sendiri. kalau korang nak makan choc dipped strawberry nih, sila la guna cooking chocolate + susu. oh memang nikmat tak terkata :)


and so..... there goes my JengJengJeng money. x____X

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images