Wolfman - what the..?

9:07 PM



seriously,

what.the.fish?

as soon as the movie finished, i asked my cuz "apa motif cerita nih sebenarnya nih?"

seryes tak faham cerita nih pasal apa.
cerita takde motif.
tahapehapetah.

ini sama la macam cerita Jumper dulu. harapkan CGI je mantap gila. tapi jalan cerita- bodoh gila. ada super-power, tapi tak guna untuk kebaikan.


ok la fine. tak semua manusia dalam dunia ni baik. tak semua orang nak jadi super hero. mesti ada yang tempted nak guna super-power sebagai villain. itu bukan sebab kenapa saya menyampah gila dengan cerita Jumper tu. yang buat saya menyampah sebab cerita tu adalah cerita yang takde motif. mamat tu menyusahkan semua orang hanya semata-mata seorang budak perempuan yang dia suka masa high school dulu.

hurm, whatever lah. apa pun, thumbs up for Jumper's CGI. smart and impressive! but if only they had a better storyline.. *sigh*

back to Wolfman.
mak oi. ganas gila movie ni. tau je la kan, i hate violence movie. amat lah tak suka cerita yang kill kill die die nih. Wolfman tak menakutkan langsung. tapi mengerikan. the way the wolfman kill his prey is so horrifying. saye asek la tutup mata sebab tak sanggup tengok. seriau ok. huhu.


jalan cerita?
entah. tak tahu macam mana nak review.
in short, cerita nih mengisahkan:


kejar wolfman. jadi wolfman. wolfman makan orang. wolfman kena tangkap. wolfman kena saiko. wolfman ada bapa yang saiko. dan last sekali.. wolfman.. err.. err.. ah haa.. yang ni korang kena tengok lah supaya kita semua boleh sama-sama jadi wolfman sebab naik hangin. *lol*


sapa yang minat werewolves, boleh la layan kot sebab cerita nih is okay actually. tak mengantuk sebab jalan cerita takde melalut dan takde scene yang tak diperlukan. cuma mungkin sebab saya TAK SUKA VIOLENCE movie, dan ditambah pula dengan tak faham apekah motif cerita ni, maka sebab tu lah saya tak suka cerita nih. hee.
*btw, music score untuk movie nih memang best!~

bt-dub, i have a friend who is a big fan of werewolf movie.
i like vampire. he likes werewolf. greatttt. perfect enemy. hahha.
i bet he's gonna love this movie kot. oh well, anyone yang big fan of cerita-cerita ganas confirm akan suka cerita ni.

hurm.
kenapalah takde cerita sehebat Van Helsing ek..?
good storyline+sarcastic jokes+cool special effect+good cast = GREAT COMBO!
Van Helsing. is.definitely. one.h*ell.of.a.movie.!! :)
(together with Pirates of The Carribean trilogies, of course :) )




side note:

>> my crave for Gelato ended yesterday. yeaay!

>> wish my sister the best of luck for Hot FM's Super Junior Contest. if she wins, i get to watch Suju Live in KL too! hehehe.

>> frustrated gila sebab Sony TX-5 belum release kat Malaysia lagi. sedih sangat.. am gonna need it for JengJengJeng Trip. huwaaaa!~ :(


image from

You Might Also Like

1 comments

Like us on Facebook

Flickr Images