please pray for my safety..

4:58 AM


"All my bags are packed I'm ready to go
I'm standin' here outside your door
I hate to wake you up to say goodbye
But the dawn is breakin' it's early morn
The taxi's waitin' he's blowin' his horn
Already I'm so lonesome I could die

So kiss me and smile for me
Tell me that you'll wait for me
Hold me like you'll never let me go
Cause I'm leavin' on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh babe, I hate to go.."


haha. gila tipu.
it's 9pm already and i have yet packing my things.
seriously, satu hapa pun tak packing lagi. suka nak pergi jalan-jalan, tapi sangat tak suka packing barang..T__T

tak fikir lagi baju apa nak pakai, berapa banyak jeans nak bawa, tracksuit berapa helai, and etc.etc. selalunya kalau travel, saya dah biasa guna konsep 'RECYCLE' - recycle baju. hehe. ini semua gara-gara terikut-ikut masa zaman study dulu. yer la kan, kalau pergi camping, mana larat nak bawa baju/seluar banyak-banyak. nanti tak larat nak bawa naik gunung/trekking. so selalunya recycle je la dan asing-asingkan : pakaian kering & pakaian basahan. (tapi dulu saya agak beruntung la juga sebab ramai 'peminat'. selalu adaaaaaaa je yang volunteer tolong bawakkan barang/beg. kehkehkeh.)

note:
rajin-rajin la bawa hanger dan sepit baju. comes in handy for those yang tak bawa baju banyak ATAU kalau bawa baju secukupnya, tapi tup-tup tiba-tiba je hujan. nanti senang nak keringkan baju. even kalau stay hotel pun, saya masih akan bawa hanger sendiri juga sebab kadang2 bila share hotel/chalet ramai-ramai, kadang-kadang tak cukup hanger.
.


esok pagi-pagi buta dah kena bangun sebab nak kena pergi airport. huh. confirm malam nih tak boleh tidur sebab takut terlewat. sibbaik dah puas tidur siang tadi. ngehngehngeh.


by the way,
saye dah beli waterproof bag semalam. yeaay!
tak beli yang mahal pun. takde masa nak pi cari. beli yang murahan je:


comel tak? hehe.
price: RM15.90 sahaja :)


anyway, on a different note,
magrib tadi ayah SMS, pesan:


"solat, baca yasin, doa banyak-banyak jauhkan dari segala bahaya"


iskh.
terasa cuak pula sebab tempat yang saya nak pergi nih.. agak kurang selamat sekarang ni.
bila call orang sana, orang tu cakap, for the time being, everything's fine. ermm.. harap-harap macam tu lah. harap-harap semuanya selamat..

so, friends/bloggers out there.. please help to pray for our safety, ok?

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images