Tuesday, April 13, 2010

me and you..




*currently listening to How To Avoid The Sun *


Went out with a friend yesterday.
kawan aku. antara yang terbaik yang aku ada. eventho mulut ada macam longkang sket. haha.
tapi dia memang best lah. a good friend yang knows me very well.
tak bagi special treatment sebab suka aku, tapi sebab kitorang genuinely as a friend.
a good friend yang mana kalau one day, aku jumpa someone special, that someone special kena dapat approval daripada dia dulu.
(over kan aku? rules tahapehape.tapi kalau dia tak approve pun, aku pedulik hape. paling kuat pun, maybe aku akan sedey je la. huhu~atau nanti pandai2 la aku suh that special someone bribes dia sampai dia approved. kahkah ).

lama jugak melepak membuang masa bersembang dengan dia. dari kul 600pm++ sampai la kul 10 lebih.yer la kan. banyak citer nak kena catch up.
talked about life. talked about us. well, mostly talked about him lah. sebab there's nothing interesting about me to tell him. lain la dia.. socialite.. ;)

but still. it's good to see him. his own self. and i really really miss this: borak-borak, sembang-sembang pasal life kitorang..update pasal life masing-masing. he.

him: ko dah nampak mature la, w33da.
me: ces, damn la ko. nak kata aku dah tua la tu.
him: eh tak tak. betul. ko nampak mature. dah tak nampak macam budak-budak.
me: blah la ko, tak payah nak amek hati aku. T__T

*****

him: ko dah gelap sket eyh?
me: siottt. aku baru balik dari sipadan la last month. sunburn arr.
(tapi, selama ni penah ke aku putih? haha)

****

bla bla bla.. masuk isu kawen pulak.

him: ko tanak kawen ke?
me: entah la. takde perasaan nak kawen..
him: ko kan hot. (erk, hot apekejadahnye weiii?? huhu)
him: ko jangan tipu aku la. takkan ko takde kawan dengan sapa-sapa?
me: urm... like i said. not interested to kawen just yet. nak jadi macam ko lah.. best apa. anak ikan. cari younger than aku tapi kaya arr. kah3.
(by now, aku rasa, dia nak cakap aku nih mulut lazer kot. sukahati aku je perli2. heh. tapi dia tau aku just cakap memain je. hehe.)

him: ko nak tunggu yang macam sapa nih?yang macam si xxx tu ke? dah la wei. dia tu dah la tak hensem. itam.. bla bla..bla..
me: huish.. ko nih. ape laa. misti la aku nak yang 100% opposite dia. huahuahua~
him: hurm..ok2. ko nak macam sape? Farid Kamil?
me: what?? Farid Kamil?? euuurghhhh~(ingat aku budak skola ke nak minat farid kamil?)
him: bistu macam sapa? iqram dinzly? *sambil ketawa berdekah-dekah* (seryes aku tak ingat macam mana bolei kuar nama iqram dinzly.)
me: weeiiii.. aku suka la tengok iqram dinzly+faoziah gous tu. macam best je. good friends camtu. aku bukannya minat iqram dinzly pun. lagipun aritu dia belakon jadi gay. terus jadi geli euuw. haha.
him: habistu, ko suka macam sapa?johny depp?
(buat-buat tanya. sah2 la dia tau taste aku macam mana kottt)
me: entah. aku tak minat sapa-sapa... (haish, macam mana la aku bole terlupa RPattz aku ekk?? )
...
me: eh eh. dah tau. dah tau. aku nak yang macam Rain.. hihihi~

********
us: bla..bla.. bla...

him: w33da, sampai bila nak macam nih? dunia nih ibarat roda tau. what goes around comes around..
me: heyyy..'scuse me. aku dah tak macam dulu,ok. mana der kawan dengan sapa-sapa dah. tader flirt2 lagi dah. skang ni pun aku slalu off hp. malas dah nak kawan-kawan. 'sides, even yang dulu2 tu pun, at least aku bitau awal2 aku memang takde perasaan apa-apa... bukannya aku tipu..bukannya bagi false hope.. huhu..
him: hahaha.baru cakap sikit, dah cuak siott. tau takut! ;p
me: ceisss.. ! tapi aku rasa, aku memang dah kena curse menjadi sorang yang heartless la.. Numb. tak rasa apa-apa. suka tak. benci pun tak. i'm a freakkkk. huwaaaa~
him: it's ok... it's just that, belum ada lagi someone yang bolei buat life ko turns. sebab tu ko rasa macam nih...ko don't worry..
me: ......
(sebenarnya aku nak cakap dengan dia, aku memang taknak let myself to like anyone, let alone LOving someone sebab.. entah ler.. tak bersedia. MARRIAGE is a BIG word, ok. and kena ada TRUST. aku kan ada trust issue.. T__T )

him: tapi.. kalau ko selesa single, so be it.yang penting ko happy. ko simpan la duet banyak-banyak. jadi kaya.. pastu cari mangsa macam aku.
me: ahhaha. bodo la ko. hahahaha. aku ingat ko nak cakap menda serious. hahaha.skali mengaku anak ikan pulak. hahaha. sengal. (seskali borak merepek memang best kan? kahkahkah)
him: *gelak*
him: * suddenly on serious mode*
him: urm, tapi one day, there's a time in ur life, ko akan jadi macam aku. ko akan accept orang yang sayang ko and slowly ko akan accept orang tu..
me: * tibatiba keadaan sunyi sepi .. bunyi cengkerik kedengaran* (tengah2 KL ada cengkerik ke? he.)


us: citer sedey..bla..bla..bla.. citer loser.. blablabla.. cita-cita-cita dan harapan.. bla..bla..bla.. citer kawen.. bla..bla..bla.. citer tunang.. bla..bla..bla..citer x puas hati pasal kerja.. bla..bla..bla.. backstabbed people.. bla..bla..bla.. citer gossip..bla..bla..bla..



banyak benda yang aku nak share sebenarnya. tapi entah. tak bolei cakap kat sini kot. blog nih dah public sangat.

but yeah.
life is fascinating and amazing kan?

people change..
kita plan macam ni.. tapi yang jadinya,lain.
kita nak yang macam nih.. tapi yang dapatnyer, lain.

pasal happy pula..
urm, happy ke..tak happy ke..
terpulang pada diri kita on how kita define "happiness" tu.
macam aku, i am happy the way i am.
sampai bila?itu aku tatau.
people change.. so yeah. i guess i'll change too.
it's just a matter of time je kot.
sedang cuba menyesuaikan diri la nih. *ceh ceh. tetiba ;)*

macam kawan aku tu..
is going to settle down after years of heartache. of misery.
dan dia dah give up looking for the l.o.v.e.
but at least, now he has found someone.. :)
one of the hottest eligible bachelor in town pun ngadap menda macam nih kan..?
lagi teruk.
apa lagi loser macam aku.


setiap orang, cabaran hidup, ujian hidup berbeza-beza.
tak sama. tak serupa.
Tuhan tak bagi kita ujian kalau kita taklei pikul ujian tu kan..


life is adventure.

apa pun, aku kagum dengan teman aku tu. dia capai, apa yang dia nak. he chase his dream, pursuing his dream to become international proffesional artist. malaysia is already in his hands. now is spreading his wings to the outside world.

aku pun nak chase dream aku jugak..






that is...


























RAIN! You'll be mine!!!!




hahahhaha
xD
see.. aku minat mamat tak hensem nih. bukti aku tak pandang paras rupa. ceh. ceh.

urm,
rain tak hensem, tapi dia stylo. pastu suara dia.. aduhai..
*melting*




ps: aku tatau kenapa lately sangat obsess dengan Rain. normally paling lama pun,2 minggu dengar lagu dia (atau singer lain), pastu dah tak dengar lagi dah sebab muak. tapi skang nih dah 3 minggu, makin in love pulak dengan Rain. haha.

pps: ooohhh.. maybe sebab album baru Back To Basic yang baru kuar tu kot. tu yang dengar balik lagu-lagu lama. macam kes Twilight la. Bila movie New Moon dah nak keluar, tiba-tiba gatal baca balik series Twilight. nih tak lama nanti Ecplise kuar, konfem aku akan bukak kitab Twilight balik nih. hahaha.

ok bai. nak tido. good night :D

*sambil kat telinga dengar lagu LIKE YOU dan lepas tu Aksu & Empty Space ..lullaby sebelum tidur. heehee.*


note:
satu je yang aku frust dengan kawan aku tu... urm, what life has made you, dear friend?aku sedeh sangat. tapi tatau macam mana nak tegur. aku harap satu hari nanti dia akan berubah.. Ya ALLah.. tolong jangan biar teman aku tu hanyut~ AMIN..*seryes skang aku rasa sebak sangat-sangat dengan keadaan dia..*




image from here, here, here and here.

3 comments :

Mrs. Eeza Herman said...

fren..
xsemua benda yg kita nak capai, akan kita perolehi tanpa kita berusaha, bermohon dan bertawakal pada Yang Maha Esa...
ko seperti kawan aku..bila kwn2 serangkai lain da kwin, hanya tinggal dier berdua ngn lagi sorg kawan..dier merasakan kesunyian sebab kalo dulu dier masih boleh kuar ngn kwn2, lepak2, chit chat..
tp skg, masing2 sibuk ngn life berfamily..
dier da semakin keseorangan..sampaikan dier luahkan kt aku smlm, dier hanya mampu utk biarkan diri dier ikut aras kehidupan ni..semuanya sebab kasih syg yg dier berikan pd lelaki hanya dibalas dengan penipuan dan kepercayaannya pd lelaki dibalas dengan kecurangan...
percayalah, Allah xkan uji ko kalo dier tau ko xmampu utk terima ujian dariNya..
kuatkan ati dan tabahlah hadapi semua ujian ini, dan percayalah satu hari nanti akan hadir insan yg betul2 terbaik dariNYA utk ko...

Md. Naswardi said...

x kira... nak adiah...

{travel junkie lady} said...

eeza: erm.. haiyo~ as for me, semua depend kat diri memasing kot.and terpulang jalan mana yang seseorang tu pilih. sebab soal hati & perasaan ni, bukan sumthing yang boleh paksa2 kot. esp for those yg penah broken heart. nak start over tu mcm sgt ngeri je rasa.

i believe, once bila kwn ko dah jumpa org yg dia bebetul suka & boleh percaya, semua tu akan berubah. might takes some time. so dia kena cari lelaki yg boleh bersabar la kot. [terasa mcm ckp psl diri sendri la pulak kan.. hihi]

naswardi: sile jgn komen benda2 yg tak berkaitan dgn tajuk, bolei?;p