and let the hunting begins!

4:37 AM


bila nak raya je, confirm la kepala ku pening memikirkan nak beli baju apa.

because i'm a small size person (petite), finding the right size is like a MISSION IMPOSSIBLE so i'll end up buying fabric material instead of ready-made baju kurung. which means, i hafto beli kain awal-awal, lepas tu pergi hantar tailor in which, sangatttttt time consuming!
sedih kan. dah la kat KL ni, beli baju siap lagi murah compared to hantar kain ke tailor..
makcik nih dah la tak kayo..letih la semua benda kena custom-made.. sobsobs T__T

ok. fact #1, for me, baju raya is only for HARI RAYA which means, untuk hari raya pertama sahaja. it's more like as a way for me to WELCOME the aidilfitri. dan rasanya tak perlu lah membeli berpasang-pasang baju kurung kot. saye lebih suka pakai apa yang ada.

fact #2, i always LOVE jubah/ abaya. but as i mentioned earlier, i'm a small size person. wearing an abaya is surely gonna fly me to the no.1 in fugly top list. huhu. *sad * sad* ~








so goodbye abaya.. T___T

jadinya, sekarang tengah berangan-angan dan berfikir material apakah yang akan digunapakai semasa hari raya pertama nanti. yer, i know. sangat over kan? raya lagi berapa bulan lagi, haku dah sibuk2 nak buat baju raya. heee.

nak pakai apa eh...?
opel? (or is it opal? he. whatev)


ooh. so 2006.
my convo day, 2006.


baju telah disorok di dalam jubah. hehe.
this kebaya is my favourite recycle baju. tatau la kenapa.
*saje letak gambar nih sebab this is one of my fav convocation picture.
(berdebar-debar masuk ke Dewan Sultan Iskandar dengan harapan moga-moga tak jatuh tergolek atas stage nanti. lol.)

historic moment, i must say ^___^ *

and i can't remember who took this picture. was it che pah?or was it kacuk?


Next:
this saree..?


hmm.. 2007-


during mrs. eeza's engagement day.


What next?


chiffon..??
haha. so 2008.


this one was ready-made. bought at Ampang Park. love at first sight.
walaupun tahu baju tu besar gabak, tapi beli juga. ngeee. ;p
*sila buat-buat tak nampak beg telekung tersebut*

below :
chiffon murahan pun ada..

*kurung moden, 3rd from left*

taken during su & asrul 's wedding.
(u can read the road-trip here)


and
2009..?

the two tone chiffon.
yerp. the one that I wore during Emot's wedding was my last year's baju raya.
obviously so yesteryear! hihi.

*remember this entry? guess what, the tailor didn't finish it on time. i should wear the dress during Emot's wedding (btw, baju tersebut adalah untuk diguna sebagai baju raya sekali, ok)
but too bad.. tak siap lagi. kecewa.
*

hmm. pix taken when i wasn't ready. hampeh.
beads kat tangan tu saye jahit sendiri. tapi sebab tak pro, maka saye jahit satu line sahaja. hehe.





and as for 2010..







i'm sooooo in loveeeeee with these (see below) saree!!!










tapi mahal gila ya ampunnnnnnnn!!
semua nya >=MYR300!
(some are even cost MYR1000!)

ada siapa-siapa yang tahu di mana ada jual kain yang macam di atas tu tapi dengan harga yang murah sikit tak..?

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images