melancholy

2:30 AM


aku pernah dengar dia menangis. tapi thru phone.
kali ni first time aku tengok sendiri depan-depan, dia menangis.


ok fine.
bukan depan-depan.

aku tengok dari belakang dia senyap-senyap.
tatau pun dia menangis sebenarnya.
aku cuma perasan masa sebelum sempat aku panggil nama dia, aku nampak dia gosok-gosok mata.
dan bunyik sok-sek. sok-sek.

confirm. bukan selsema.
bukan juga sebab rokok.
sebab aku nampak air mata jatuh.
orang lalu lalang depan kaki lima pun dah pandang-pandang.

lama juga la aku diri belakang dia.
sebab tatau nak buat apa.
mula-mula nak buat selamba je panggil dia ajak balik, konon-konon tak perasan.
but i can't.
words stucked in my throat.
it loss even before i could open my mouth to speak.

few minutes later,
aku panggil nama dia.
cepat-cepat dia kesat mata.


sad.
i feel sad. i feel bad.
kalau dia adik aku si Haziq tu, mungkin boleh aku gosok-gosok belakang dia pujuk jangan menangis.
pujuk bagi gula-gula ke. janji belikan McFlurry Oreo ke. bawak pergi playground ke. layan dia main rollerblade ke. make a deal with Abang to let him play PS ke..

tapi dia ni.. bukan adik aku. bukan budak kecik.
dah besar dah. dah dewasa.
so aku tatau nak buat apa.

masuk kereta, dia senyum.
damn u. tolong jangan senyum depan aku boleh?
tolong lah pretend depan orang lain, tapi bukan dengan aku.

kalau dengan aku pun ko nak senyum-senyum, and said "aku tak pape, aku ok",
i felt insulted.
like, seriously freaking insulted.
kita bukan baru kenal semalam..kan?



lelaki menangis, tak macho?















that's bullsh*t.



note:
salu kalau aku stress, stuck and dunno what else to do, aku salu baca nih :
romanize : "Hasbunallahu wa nikmalwakil".
maksud: "Cukup lah ALLAH untuk (menolong) kami dan Dia lah sebaik-baik pengurus (Dan terserah kepadaNya segala urusan kami)"

->normally aku baca ni bila stress kerja. lepas baca nih, automatik rasa stress tu hilang. tapi untuk big problem, tak pernah la pulak try sebab aku tak pernah ada big problem so far. Alhamdulillah :)

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images