Wedding Reception : Aimee (Emot) & Syaz

10:50 PM

*updated*

After menyibuk during Zammer & Kakye's Outdoor Photo shooting,we were rushing to go to Kluang for Emot's solemnization ceremony in Kluang, Johor. We were already late as we took off at about 1800hrs. singgah solat dekat petronas Bandar Penawar yang hanya menyediakan SATU je surau which is we had to take turn with the guys. huhu. sengal betul. kitorang dah ler ramai- 5 6 kereta kot kalau tak silap. pastu nak cepat pula tu sebab nak kejar kan majlis Emot kul 9pm. haishk.

Anyhow, we managed to reach Kluang at around 9pm on the dot. fuhh! Alhamdulillah. on time :) begitu gembira sampai awal dengan harapan dapat lah tengok Emot nikah + yang penting=> saye nak makan sebab saye sangat laparrrrrr woh!

tapi tapi tapi.. malangnye nasib, mase tu majlis belum start sebab the groom baru nak mandi. haha. padan muka haku. pastu dah le tengah err.. i wanted to 'answer the call of nature', tapi bila baru nak masuk umah pengantin nak tumpang jumpa Mr.Toi, tetiba Emot pun sampai... rombongannya sangat la ramai, maka ku tunggu lah di luar dengan muka penuh kekecewaan. huhuhu. ok la fine. pasrah je lah, tunggu sampai habis nikah. bukan lama sangat pun, kan?





kan..?


or so, i thought.


tahu takkkkkk,
rupanya lamaaaaaa gilaaaaa kena tunggu. bak kata Pak Lah, SOP (standard of procedure) nya panjang.. boleh bayangkan tak, lapar + tatahan, really2 wanted to pee.. ?*lol*.

Majlis Pernikahan selesai around 10pm++. Bila rombongan pengantin lelaki dah kuar, cecepat haku masuk sebab :

1) nak jumpa emot yang dah bertukar status suami. weeee!~
2) ape lagi, mari lah kita berkejar jumpa Mr. Toi!! huahuahua.


so, i entered the house and once i saw him, i shrieked "Emot!!".

Emot smiled, with one of his finger on his lip.

and i was like "alamak, aku jerit kuat ke..?" *blushing*

then he said "1 lafaz je beb!". *sambil senyum dengan lebarnya*

ceit. bangga la tu sebab pagi tu zammer kena akad 2 kali. hahahah. sengal. dah jadi suami orang pun ko sengal lagi ek.. ;p




tomeiii kan? saye tak kenal sangat Syaz. tapi pernah beraya rumah dia, 3 years ago (2007)
Syaz nih sweet dan lembut je orangnya..

:)

the food were delicious!
family Syaz sediakan nasi putih + lauk2 yang sedap.
haku nih dah la tahan lapor daripada siang tadi.
makan sikit je masa kat Kota Tinggi sebab saye kureng sket makan nasi minyak
(atau apa2 nasi selain nasi putih. maklum lah, orang kampung. mana reti makan mahal-mahal nih =p ).

yeah. i know. kenduri kahwin memang la orang buat nasi minyak ke nasi warna warni ke ape ke kan.
tapi cemana pun saye tetappppp akan cari nasi putih.
so bila dapat makan kat rumah Syaz, terasa sangat la heaven.
pastu ada macam2 jenis puding & kek. tapi saye paling suka kek batik. kek batiknya lain dari yang lain sebab rasa macam coklat Cloud 9 sebab ada nuts.
serious best gila! :)
*aishk. tetiba rase lapar pula sekarang nih. huhu*

Tak sure majlis tamat pukul berapa.
yang pastinya, kitorang check in hotel around 11pm 12am ++ kot.

and thanks to Emot, yang sponsor bilik untuk kitorang.
9 rooms!
semoga ALLAH murahkan rezeki korang yerk (Aimee & Syaz)
Aminnnn..
:)


*******
Sunday
30-05-2010


That early morning, Ana called me, asking to join them (ahemm.. kanak-kanak riang)to have breakfast at the famous Kluang Rail Coffee.
unfortunately, i hafto say No.
sebab saye nak pergi saing dengan 'senior-senior' yang lain yang masih beradu ;p

besides, i know what they were up to...



..






..


..


yerp.
ke mana tumpah kuah kalau tak ke nasik.
hahaha

*credit: pix taken from facebook*

the rest of us had our breakfast at the hotel itself.
dah nak pukul 10 baru pergi breakfast. haha.
tu pun mata lebam lagi oke?
huhu.



lepas makan kat hotel, sambung minum kopi di Kluang Rail Coffe juga.
yer la kan. alang-alang dah sampai.
kalau tak nanti kempunan macam kacuk. huahuahua.

ps: zila tetap maintain dengan Neslo beliau.
sibbaik jugak dapat Neslo, kalau tak..dia jadi senget *inside jokes* hehe
;)

at about 1pm, we were back at Syaz's house, for their wedding reception.

sempat juga bertemu dengan En. ArmanDO
*one of U*T*M's officer*

bergambar sementara menunggu pengantin. heee.


Rombongan Emot sampai tak lama kemudian.


banyak sungguh 'tol'.
teringat masa Cik Bird & Shida kawen dulu (2006).




Emot's birthday present: Syaz :)
*their reception falls on His birthday*

masa nih sangat kelakar sebab saudara mara dorang suruh pengantin menyanyi.
sebelum tu, dorang kena buat ucapan dulu.
bila turn Emot bagi ucapan (selepas Syaz), boleh tak dia cakap:
"kejap eh. nak pilih lagu"
hahaha.
dasar gila karok!
lagu yang Emot nyanyi tu bestttt sangat. sangat sweet!
tapi saye tatau lagu apekah..
T__T


btw,
saye SANGAT SUKA their English Outfit!
especially Emot! design nya tak macam tipical people.
smart gila!

dalam gambar nih tak berapa nampak sangat.
tapi seryes cun gila~!


ehhh, ada gambar sesat ;p


ini masa nak pergi outdoor photo-shoot.
tiba-tiba ada sorang makcik datang kat kereta,
pastu cakap kat Emot:
"amboi-amboi. mentang-mentang dapat lesen besar, terus kau nak bawa lari ehh"

*hahaha*


After that, sama la macam majlis Zammer,
jom amek gambar!


*credit: pix taken from facebook*

ngeeeee!

bak kata Emot:
"nih sape yang kawen nih sebnanya? aku ke korang??"

haha.


L-R:
Top:
1. Liza tahan keretapi macam nak tahan bas/teksi je kan?
2. Aida dengan Ana termenung sebab keretapi tak sampai-sampai lagi kot..
Bottom:
1. Que was taking my pic (Q, mane gambarnyeeee..??)
2.Q was taking.. err sape yang tutup muka tu ek? Syarul eh?




gambar pengantin mana??
kita serahkan pada mereka, mereka yang pakar yer
:)

Anyway,
Aimee & Syaz,

Congratulation!

May this marriage will always have the blessing from ALLAH SWT.

hope it will last until the after life..


kalau zammer dengan action kamennya,

korang pula,
semoga berjaya melahirkan 'bomoh-bomoh' yang handal.

ngeeee~

aminnn.




note:
last weekend was a blast! exhausted and tired. yes. but it doesn't matter.
sebab dapat jumpa:

1) Junior-junior (yang dah lama kenal & yang baru. keluarga kami sudah besarrr punya! )
2) Che Pah (wedding Zammer & Kakye)
3) Azam and wife (dan adik ipar beliau yang suka menyanyi. haha)
4) Cik Bird & Shida & Adam
5) Yus, Man and Baby Umairah yang comei. hee.
6) rasanya macam ada nama yang tertinggal nih.. huhu~

ooh speaking of baby,
Parul wasn't there with us. his wife safely delivered a baby boy that night. so kami dah dapat 'anak buah' yang baru. heee~

* eventho penat, malam tu kami (Me, Liza, Zila, Pak Lah & Kacuk) sempat singgah Melaka makan asam pedas power. nyummm! heee~



You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images