Monday, July 12, 2010

the final 8tv SHOWDOWN 2010 : who's gonna win?

*edited*

for someone who is crazy over any Dance/Musical Movie (Step Up, You Got Served, etc), dance reality show (So You Think You Can Dance), and not to forget, KPop's dance battle/ Korean's dance videos; Showdown 2010 is one show that is definitely not to be missed out for.

i've been following Showdown 2010 ever since the first audition.
missed 2 episodes, tho. but i never missed the rest.
i'm one of the penyibuk yang selalu floodkan twitter #showdown2010, btw. ngehngehngeh.

masa mula-mula tengok audition dulu,
i'm looking forward to see Wakaka sebab ada Alam (winner of So You Think You Can Dance).
see the thing is, yang buat saye sangat nak tengok Wakaka adalah lepas ada 1 group budak2 kecik (The Funky Girls) nih cakap teringin sangat nak battle dengan Wakaka.
masa tu i didn't know who the h*ll is Wakaka? i thought group budak-budak kecik jugak. haha.
rupa-rupanya group Alam! heh.
and since i followed So You Think You Can Dance dulu, of course la saye nak tengok how good he is in a group :)

bila tengok Wakaka masa audition, my oh my!
sangat terkejut okay!
sebab masa tu dorang paint their face macam joker & guna lagu My Chemical Romance untuk dance.
very unexpected since most of the other crews used RNB & Hip Hop song.
dan mungkin disebabkan saye suka My Chemical Romance, maka masa tu terus jatuh hati pada Wakaka.. hehe.

note:
the song Wakaka used for that audition was actually Somebody Told Me by The Killers not MCR.
ala.. sorry la silap. that was few months back. mana la saye ingat. maklum la kan, bila umur dah camni, dah nyanyuk. sobs..~



BUT then i've changed my mind.




should i tell which group i'm rooting for right now? ;p

malas nak blog pasal nih sebenarnya.
ingat kan nak tunggu lepas final nanti. hehe.

tapi sebab right now asek ulang-ulang ada laaa satu lagu nih, which is from my fav Piano Player,
i couldn't help but wish how great it will be if Floor Fever can use this song to add some dramatic effect to their performance this Wednesday.

oh yeah.
i'm rooting for Floor Fever.
the way they dance, homaigod! it's like, they are born to dance!
and the crew adalah sangat ngam.
every steps, every moves, semuanya sync!

tapi tak tahu lah boleh menang ke tidak Floor Fever tu.
sebabnya most fans dalam fesbuk macam voting for Giller Battle Crew & Wakaka je..

ikut hati, memang sangat tak puas hati jugak la dengan last weeknya battle.
HMC Phlow deserved to be in the final.
but then again,
empat-empat pun hebat.
masing-masing ada kelebihan tersendiri.

Floor Fever
- they are freaking awesome! experienced dancers. they got the moves! :)



Wakaka
- haih. kadang-kadang rase macam tengok circus pun ada bila tengok dorang nih. tapi kelebihan dorang, kreativiti. sesuai la sangat kalau perform untuk musical theatre sebab dorang sangat lah terer dengan lyrical dance. *saye ada sedikit geli bila lelaki buat lyrical dance. huhu*

Giller Battle Crew
- musuh tradisi Wakaka. honestly, i don't really like them cos masa Meltdown kot (eh ke episod yang mana tah, dorang was eliminated), GBC adalah sangat kerek. tapi eventho haku tak berapa suka GBC, i must admit, they are so d*mn good! no wonder la salu menang competition~ in fact, haku pun tak puas hati bila dorang kena eliminate. haha. tak suka, tapi nak dorang ada dalam Showdown. adakah ini tandanya love-hate relationship? lol.

HMC Phlow
- whoaaa.. this group pun sangat mantap. they've come a long way in showdown 2010. memula dulu saye rasa tak ah menyerlah sangat HMC Phlow nih. not UNTIL i saw them dancing with Jason Mraz's Butterfly! ok fine. saye bias sebab saye suka Jason Mraz. so what? haha. tapi sangat sedih bila dorang kena eliminate last week. i think they bring out their best moves masa battle dengan wakaka. tapii........... tader rezeki T__T




this Wednesday is gonna be the final showdown.
agak-agak crew mana yang menang ehh..?
hmm..

0 comments :