Sunday, August 8, 2010

bos, esok saye cuti!

macam haram tau!
sampai je rumah pukul 7 petang tadi,
tengok-tengok lif rosak~!

tak faham betul la dengan management kondo nih.
nih bukan first time lif rosak.
rasa nya macam dah berjuta kali kot. (oke. nih saye exaggerate.)
tapi hellooooo!
tiap kali lif rosak je, makan masa sampai 2,3 bulan nak repair.
hangin la jugak haku nih.
mana taknya, nak kena menapak sampai tingkat 6 belas kot!
huhu~

pastu, lagiiiiiii yang bikin panas,
bila dah sampai rumah,
tup-tup air pulak takder.
apekah?????????

the condo management kata esok tengah hari baru ada air.
kalau nak mandi ke, nak amek air ke,
dipersilakan mengangkut air kat sauna.
sauna tingkat 5. umah aku tingkat 6 belas.
so sila bayangkan bagaimanakah caranya untuk haku mengangkut air ke tingkat 6 belas ini?

apekejadahnye semua ini??
huwaaaaa~!



*updated*

1. tadi masa nak pergi angkut air, alhamdulillah, lif dah ok. phew!
2. tapi air tetap takde sampai esok tengah hari. grrrrr!
3. air yang diangkut tadi dah habis. baldi haku kecik je. ingat tadi nak 'answer the call of nature' kat toilet kat swimming pool sebab nak jimat air la kununnya. tapi malangnye, kat toilet pompuan pun tadak air. so tadi haku angkut air kat toilet lelaki. ngeee~ tapi tadi cuma ada 1 chinese couple mengambil air, so takde la segan. hehe.
4. btw,setelah lebih 2 tahun tinggal kat sini, sesungguhnya saye baru tau kat sini ada sauna. selama nih tatau pun. ingatkan ada swimming pool, tennis court & gym sahaja. haha. tapi sebab tadi amek air kat toilet lelaki, saye masih tatau dimanakah letaknya sauna tersebut. hahaha.
5. walaupun saye gelak haha, tapi saye masih bengang air takder. tension gilaaaa nih. air dah habis. tak larat la nak buat sessi mengangkut air lagi.. huhu~

2 comments :

Md. Naswardi said...

sabaq cheq no... br tgkt 16... belum lg tingkat 216... huhu
bersyukur cheq ada air gak...
sabaq2 la cheq no...

p/s: lenkali xdak ayaq tepon bomba.. bakaq sampah bg asap kepul2..nnt bomba mai semboq ayaq bleh mandi free.... ngeh3...

{ miss ttjl } said...

hhaha. itu zaman dok hostel tu. bila takde air, kitorang mandi pakai pili bomba. haha. kelakar bila ingat balik. xD