Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan 2010 : Surviving Day 1

amboi tajuk.. tak boleh blah. haha.

oh by the way,
Salam Ramadhan to all!
how's your first day of fasting went?
ada yang ter'breakfast' kat ofis ke? ;)

as for mine, Alhamdulillah.
setelah 2,3 hari asyik telan minuman bikarbonat,
berjaya juga saya berpuasa pada 1 Ramadhan 1431.
eventhough i know, i'll be in excrutiating pain next month,
well.. i guess i'll just have to see how am i gonna deal with it next month je la eh.
T___T

  • This year marks the 4th Ramadhan i'm fasting with the company that i'm working for right now.

  • which means, dah 4 kali dapat sekotak kurma free. yeaay! hehe

  • tahun ke-4 berpuasa di KL

  • yang best, hari-hari balik jam 4.15pm. double yeaay! ^__^

  • Pasar Ramadhan depan rumah. balik kerja, terus singgah beli makanan. hehe. suke. suke.ngee~

  • selalu time bulan Ramadhan, sibuk je plan nak berbuka kat tempat best-best(iftar and ramadhan) , tapi this year, macam kurang bernafsu je. maybe sebab dah takde geng kot... semua orang dah kawen. tskkk. :(

  • Yang sedih, terawih pun solo je.. tahun nih takde pulak dorang buat solat terawih berjemaah macam tawun lepas. sobs.. T__T

  • Dah masuk 3 tahun saye boikot Starbuck. heh.
    (last beli masa sehari sebelum puasa tahun 2008. mungkin usaha saya tak seberapa. tapi at least they lose 1 regular customer. who knows, maybe by losing 1 customer will means, 1 palestinian survive to live another day. puas hatiku. huh. it's not like i can go to gaza and jihad kan? tu je la the easier way yang saye boleh buat. bawah opis haku ader starbuck taw. taw tak betapa deritanya kena tahan napsu beli kopi starbuck??huhu. )

  • 1 Ramadhan 1431H bersamaan 11 Ogos 2010, is one of my BFF, Iera's birthday. Happy Birthday, mommy-to-be! semoga happy, bahagia dan sentiasa dirahmati ALLAH SW.T. and semoga baby ko comei macam aku. muahahahhaha~ ;)



anyway,
sempena bulan Ramadhan yang mulia ini,
di mana 1 amalan yang kecil, tapi diberi bonus ganjaran pahala yang sangat besar,
semoga sama-samalah kita beroleh rahmat dan keberkatan dariNya.

Selamat Berpuasa, semua!
^__^




image from google image

3 comments :

Md. Naswardi said...

bangun2 sahur kutuk org... huh...

{ miss ttjl } said...

saja nak bagi ilang ngantuk. ahahhaha.

Md. Naswardi said...

kutuk org bley ilang ngantok la eh.... ni bengang ni... ngee...