Ramadhan 2010 : Surviving Day 19

4:16 AM

Wow! it's day 19th already!
Another 10 days to go for terawih.
time really flies fast these days, huh..

harini berbuka dengan pengat pisang..
with nasi + ikan masak kicap + sambal sotong.
masak kat kedai. haha.

last 2 days saya buat keje gila sikit.
beli sambal udang.
i'm allergic to shrimp, actually.
tapi sebab macam tergoda dengan sambal udang yang besar2 tu, dan bau pun macam best..
lajuuu je mulut saya ckap;
"kak, sambal udang dua ringgit!"
akak tu pun cam tercengang je saya mintak RM2.
*macam pompuan kedekut je mintak 2 hinggit. lol*
Katanya, "mana cukup RM2 dik"
and i said to her;
"takpe. saya nak rasa je"

....

so balik tu, berbuka la dengan sambal udang tersebut.
first attempt,
hancur udang tu sebab saya tak reti macam mana nak kupas. haha.
*selalunya kat umah kena paksa siang udang je. buang kepala & ekor je..*
apa lah sengal sangat.
3rd attempt baru oke.
sedappp rupanya udang nih...

dah kenyang,
time nak sembahyang..
mula lah tak keruan...
bengkak start naik.
huwaaaaaaa~
sibbaik esok tu (Sabtu) dah okay.
phewww~
Alhamdulillah..

*******

Yesterday i went out with my sis,
hunting for her baju raya.
we managed to find her 1 cotton baju kurung (RM69 kot kalau tak silap)
and
another 1, is a chiffon kurung moden,
with modern batik kind of corak,
the price:
RM100 only!
i must say, the greatest deal i ever had!

and for myself,
i bought a new telekung. my sist pun beli jugak.
dah selamat dibasuh, dan dah kering dah pun.
satgi nak lipat & masuk dalam bag.
so yeay, dah ada telekung raya!
hehehe.

and what else..?
oh yeah, we also bought this new Turkish hijab.
since we (family) don't have any colour theme for this year Hari Raya,
so i thought, why not if we all (girls) wear the same hijab?
cool jugak kan?
heh.
so now tinggal nak belikan untuk 3 Nurul yang lain~

masalahnya dorang nih,
baju raya pun tak beli lagi!
tskk.

You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook

Flickr Images