Monday, August 16, 2010

Ramadhan 2010 : Surviving Day 6


Just came back from Bazar Ramadhan. let's see what i've bought for today's menu:

1. Tepung Pelita = RM 2.00
2. Laksa Penang = RM 3.00
3. Ayam Masak Merah = RM 3.00
4. Kerabu Mangga = RM 1.00

Total Damage = RM 9.00

Item no. 1 & 2 are for iftar, while no. 3 & no. 4 are for sahur.
additional menu: sambal tumis ikan bilis yang memang sengaja dimasak banyak semalam untuk bekalan selama seminggu. hehe. tapi nampak gaya macam cukup sampai untuk iftar esok je.. sebab dah buat sambal tu jadi macam jem, makan dengan roti sambil tengok tv. *nyum.nyum* hehe.

esok ada pasar malam, boleh la beli fresh food cos i'm planning to cook for tomorrow's meal.
macam rajin je kan, nak masak-masak nih. walhal, pemalas macam kehape. hehe. ye lah, untuk makan sorang aje kan, rasanya membazir je kalau masak. *alasan! ;p*

ala, time bulan puasa nih je lah dapur tu berasap sebab tak berapa selera sangat nak makan lauk bazar. tak tahu lah kenapa lagi suka kalau masak sendiri time bulan puasa nih. lagi sedap dan lagi jimat kot. *okay. now i'm in perasan mode. kehkeh*


*update*
eh terlupa pulak last Friday, Wzr ada bagi kopok lekor. hmm.. silap-silap esok buat nasi goreng je la kot. makan dengan kopok lekor... nyummm.. *dasar pemalas masak. ngee~ *

****

harini ada sorang 'student' tegur,Align Center

student A:
"Kak S, cikgu nampak laen la harini" .

student S:
"Cikgu nampak lain?"
*sambil mata S memandang ke arah saya*

student A:
"A'ah.."

...

student A:
"Ooo.. arini cikgu tak pakai mata Ju-On"



ooookay...
so ada yang kata 'mata bulat' saya itu adalah mata Ju-On.
*lol*



note: Fyi, my 'students' adalah Engineers and Technical Assistants.


****

tu je nak share arini.
(yer saye tau saye merapu harini.)


ok bye.
selamat berbuka semua!

0 comments :