reminisce of Ramadhan zaman Dinosour

10:00 PM

ok.ok. not zaman Dinosour of course. xD


hehe.

i was looking through an old album to find a picture of me & Nana when i stumbled upon these:


L-R (muka katun):
Mama, Epie, Eka & Yours Truly :)

penyibuk :
Abang & Jiya (rasanya masa ni Haziq belum wujud lagi kot. hehe)


that was.. err.... ages ago.

i couldn't remember when.
our family have our very own signature Raya Cookie : Mama Carries.
and i've been making Mama Carries eversince i was 13 years old. (when my mom was pregnant).

bukan Mama Carries je la.
ada few others juga, tapi Mama Carries tu wajib.
saaaaaaangat la banyak adunan yang kena buat sebab kena bagi kat makcik-makcik yang lain.
penatttt okeh.
dari pagi sampai ke petang sampai ke malam.
siap sambung lepas sahur pun pernah.


normally,
yang kena bersekang mata buat kuih raya is me & Angah.
pastu bila epie dah besar sket, baru la dia tolong-tolong kitorang.


adik-adik yang lain?
dorang tolong juga,
tapi TOLONG MAKAN.
hahaha.





this picture is the reason why i blog about this.
comel gila Jiya -> muka kantoi makan coklat ;p .
ni masa buat Almond London.
ada lebihan cooking chocolate, so bagi je la dia makan.
tau je la budak-budak kan.. pantang nampak coklat ;p


i think the last time i made kuih raya, when i was a final year student.
that was around 5 years ago.
and we haven't made any kuih raya since then.


my mom jadi dealer kuih raya kat opish,
so dia kata tak payah dah susahkan diri nak buat kuih raya bagai.
"kita buat kuih tunjuk sudah", kata beliau.
dan saye rasa sangat best! haha.


tapi kan,
lama-lama rasa tak best pula.
it feels weird bila tak buat kuih raya.
macam tak meriah dan rasa ada kekurangan sket di situ.
especially bila dah lama gila tak rasa Mama Carries..

yang ada kat pasaran, rasanya kureng sket..
(ceh bajet air tangan sendiri best. wek =p )



hmm..
i think next year i'm gonna make Mama Carries.

insyaAllah..



note:

niat di hati nak cari gambar me & Nana. tapi lepas jumpa gambar-gambar lama yang lain, terus terlupa gambar Nana. heee. my bad. album gambar kat rumah kitorang banyak gilaaaa. malas kot nak tengok satu-satu. haisk.

You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook

Flickr Images