Rumah Raya..tanpa Baju Raya... tskkk.

6:15 PM

hari Selasa,
terus gerak pulang ke Melaka lepas habis office hour bersama MirMir dan Alang.

it was a fun ride!
asek bergelak ketawa buat lawak sengal je keje.
^___^

sampai rumah, around 7ish pm camtu, terus terkejut..

"rumah aku ke ni..?"

i asked myself.


seeing me with that weird look,
MirMir asked me,
"akak sure ke tak ni rumah akak?"

haha.
boleh pulak camtu kan?
takkan la baru sebulan tak balik, terus tak kenal rumah kot...
heh.


sebelum :

this pix was taken during Aidilfitri, 2008.
see that red circle?
haa..
kat situ sebelum nih ada mini garden.
tapi tak macam garden pun. haha.

gambar selepas 'revamp' ;p



rupa2nya dorang (adik-adik) sengaja nak sepraiskan saya,
tanak bagitau yang my parents renovate rumah.
tak major pun,
cuma tambah bumbung & tiles je sikit kat depan & kat belakang rumah (area ampaian baju).
dan tukar pintu.

before nih, pintu rumah : sliding door.
ala-ala jepun gitu ;p
tapi skang dah tukar~




above picture was taken in 2008
setelah 13 tahun kita bersama, akhirnya kau pergi jua,
wahai pintu jepun.
sobsob.

hmmm..
okay, fine..
rumah raya it is ;p

*******

semalam (Rabu), operasi meng'shining'kan rumah.
(ayat tak boleh blah, kan? hehe).


this is her.
walaupun gayat, berjaya juga panjat tangga nih. haha.

penat gila okay.
tapi memang setiap kali nak raya, kitorang akan BASUH rumah.
bukan setakat sapu-sapu, mop-mop sahaja.
tapi kasi simbah air, banjir satu rumah!
hoho!
memang penat!
sibbaik tak posa




penat menyental.
semalam cover wet kitchen & dry kitchen.
sampai nak cramp dah tangan~
T___T


haaa...!
kantoi tido!!


dulu masa kecik-kecik,
dia laaa manusia paling rajin dalam dunia.


*****

malam semalam pula,
sessi pencarian baju raya adik-adik pula.
huwaaaaa!
tiba-tiba rasa agak menyesal pulak tak beli baju raya.
ye la kan, kununnya tak nak membazir apekejadah la nak sibuk2 beli baju raya.
macam budak kecik je nak kecoh-kecoh beli baju raya.
but now,
am feeling agak "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian takder gunanya" la pulak.

murah gila okay baju kat sini.
Angah beli baju chiffon corak ala batik, harganya rm110 je!!
pastu rasa nak beli juga warna merah, tapi dah takde saiz.
paling kecik, saiz 38.
huwaaaa!
takper lah..
pakai je la apa yang ada..
sobsob..

Aidilfitri is not about Baju Raya, kan..?
:)

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images