broken promises.

3:51 AM


image via here


i hate it those people who makes promises they couldn't keep.

tak kira la janji apa pun...
.. dan apa sebab sekalipun..
(tapi asalkan reason tu munasabah, then i think it's okay la kot.)

contoh,
janji nak datang pukul 1,
tapi dah pukul 1.30 masih tak muncul-muncul lagi.
katanya "lagi 5 minit lagi sampai."
so kita ni pun tunggulah...
tunggu punya tunggu.. pukul 2.30 baru sampai.

tu diaa.... 5 minit dia tu sebenarnya sejam!
dan tempoh menunggu tadi jadi sejam setengah!
memang berasap la haku jawabnya.
masuk kereta memang confirm la saya pokpekpokpek membebel.
bebel bebel+marah+geram+sedih+air mata bergenang.=>that's me. hehe.

*SRMers tau kot haku cakap pasal sape nih. kejadian berlaku 2 tahun lepas.
dah la bulan puasa kot time tu. TRUE STORY. huhu
.*

i don't mind waiting as long as you tell me the truth.
agak-agak tak boleh sampai tepat pukul 1, bagitau je la tak sempat sampai pukul 1 sebab jalan jam.
pastu estimate la masa..
setengah jam ke.. dua jam ke.. at least i'll find something to do to kill the time.
takde la macam orang bangang duduk je statik; sebab risau kot-kot kalau pergi buat something, or pergi mana-mana, orang tu pula sampai dan terpaksa tunggu kita pula.
bukan semua orang suka menunggu kannn..?
dan saya sendiri pun tak suka menunggu dan ditunggu.
buang masa, ok?
i. hate.that.

saya juga akan jadi tersangatlah emo bila benda yang di plan tapi tak menjadi seperti yang di plan.
dari geram jadi marah lepastu sedih.
lepastu tak pepasal menangis sesenyap sebab geram.
walaupun sebenarnya hal kecik je pun.
tapi nanti jadi sangat sedih.
sedih sangat macam benda tu satu issue yang sangat besar.


lebih kurang macam.. erm..
dulu janji nak kawen lepastu kau pun simpan duit dan berjimat cermat,
orang ajak kau enjoy, ko tak ikut; kau dapat job offer best tapi kau decline sebab requires travel a lot, and you don't want to feel guilty to have to leave your future wife/husband lepas dah kawen; BUT at the end of the day,

you found out your gf/bf has somebody else lepastu segala harapan dan rancangan semua punah hancur berkecai..
and you don't want to make plans anymore..
and you hate promises too..
because you believe that promises means to be broken.
so you live... without plans.. just go with the flow..
(haha. nih haku cakap pasal apa nih sebenarnya nih??
okay.okay. analogi nih memang takder kaitan... hihi.. ;p
)


apa pun,
that's why saya lebih suka jadi 'lone-ranger'.
tak berapa suka sangat nak berjanji keluar dengan orang.
sebab kadang-kadang, mula-mula rasa macam 'okay let's go! let's meet tonight!"
and the next second i might change my mind.
tapi sebab dah janji, so tak baik la cancel..
(tapi kadang-kadang selamba je cancel. sebab kadang-kadang haku memang bersifat keji. haha)

because who knows, maybe the other person akan rasa kecil hati pula kalau cancel..

contohnya..
X asked you out, and you agreed as you got nothing to do anyway,
tapi lepastu kawan-kawan ajak pergi karaoke,
and definitely laaaa you are tempted to go out with them (plus, it's more fun!!! ),
but sadly you have to turn them down because you've promised to go out with X..

so pergilah mereka-mereka itu berjimba-jimba..
leave you alone..
only to find out, later,
that X cancel your outing.
and all you can do is to go back home... eating take out food.. miserably alone..
tskkk..
sedih.

dan lepastu bila X tanya kau "ok ke nih?".
so apa kau nak jawab?
takkan nak cakap tak OK pulak kan?
memandangkan kau seorang yang baik budi bahasa la konon, so you have to be nice and say "takper.."

..in which..
for me
(err.. i mean, if it were me la, kannnnn.. ngeh3)
i'll say OK

BUT,

my OK means;

"Sudalakau. tak payah ajak-ajak lagi. i dah kecik hati, okeh. i nak dok diam-diam kat rumah sambil menangisi nasib diri I. ok bye."


ahahhaha.

sangat over.
sangat drama queen.
i know ;p

Hehehehe~











on a serious note,
honestly, i hate promises.
just. don't. make. promise(s).to.me.
one promise broken means one heart is broken. geddit?
eventhough sebenarnya bukan satu benda yang besar pun, tapi entah la.
i just feel so sedih gila when people cancel on me...
and i can't take it bila plan tak menjadi just like the way it's supposed to be...
tak kira la..kawan-kawan ke.. family ke.. sape-sape je lah..

sebab kalau kena cancel, rasa macam diri sangat worthless...
bila plan tak jadi pula, rasa diri sangat loser..
like you're nobody to them..
boleh dibuli sesuka-hati..

huu.
sedih. sangat....

T___T




ok dah.
if anyone asking for me,

i'm at home reading Twenties Girl..
or i might at my usual chillin' spot: in the swimming pool.

Have a great weekend, darls!
:)

You Might Also Like

3 comments

Like us on Facebook

Flickr Images