panggilan yang sungguh hangit

10:16 PM

Part 1

i was in training room.. doing my work.. the usual.. teaching & assisting several staff when suddenly my phone rang..

Caller 1: Hello. Boleh cakap dengan Cik W33d4?
Me: Erm.. sape nih?
Caller 1: Macam nih, saya dengar IT ada kosong. so saya nak hantar resume pada Cik boleh?

Me: *blur sekejap*

Me: Err.. untuk post apa eh?
Caller 1: Servicing.
Me: Servicing..?

*dalam hati berkata, ohh maybe nak apply untuk Technician kot nih*

Me: Oh macam nih. awak hantar je resume dekat HR.
Caller 1: Eh tapi Cik W33d4 bukan HR ke? kawan saya kata Cik orang HR.

*dalam hati kata; bila kala laaa aku jadi HR nih..??adakah ini Panggilan hangit?? wujud lagi ke panggilan Hangit eh?tapi suara tak macam suara DJ pun..*

Me: boleh saya tau sape yang bagi nombor nih kat awak?
Caller: Ada la.. kawan saya..
Me: Sape kawan awak tu..?
Caller 1 : Err.. Aaaaa.. Err.. Urm.. Sabri. Dia kata kalau saya hantar resume kat Cik, confirm saya boleh dapat kerja nih..

Me:
*deng..! sabri yang mana satu nih yang berani sangat juai nombor aku nih? cis.cis.*

Me: Haa? Saya bukan manager. saya kuli je. Nama awak sape eh?
Caller 1: Aaaaa... Macam ni la Cik W33d4, nanti saya call balik. saya nak confirmkan dengan kawan saya tu dulu ye. ok bye. [hang up phone]

Me: Huh?

*I knew it! nih misti budak-budak nih nak sabotaj aku nih. main-main la nih. siap la korang kalau aku tau sape punya kerja nih.*

Lepas tu, saya pun sambung la buat kerja..



Part 2:

Tak lama lepas tu, phone berbunyi lagi.
'Ah sudah. Takkan mamat tu call lagi kot...'

Me: Hello.
Caller 2 : Cik W33d4 yer?
Me: Yup.
Caller 2: Your parcel dah sampai. nanti amek yer..
Me: Ok. Thanks.

Haha.
Rupa-rupanya Receptionist yang called, bagitau parcel dah sampai. Buat saspen jer. hehe.
oh btw, ye yeay. dapat parcel. saya suka! :D

actually, aritu tertinggal spek kat rumah. so mintak Angah tolong poskan.
tu pun sebab rupa-rupanya dia curi-curi pinjam eyeliner & blusher saya.
pastu dia terlupa nak letak balik dalam handbag saya.
boleh pulak camtu kan? hampagas tu.

pastu takkan nak patah balik rumah pulak kan?
orang tua-tua kata tak elok kalau patah balik..



and another thing,
buku yang saya order aritu pun dah sampai kat umah sana, so saya mintak Angah poskan sekali.
:)


tapi tau tak,
Angah tak poskan pun spek mata saya!
huwaa!
letih laaaa nak kena pakai contact lens sampai malam. huhu~



Part 3:


The phone rang.
oh. it's him again.

Caller 1: Cik W33d3. Cik kat mana eh? Saya nak antar resume nih.
Me: Huh? Macam nih la. awak buka website kitorang. pastu upload resume awak kat situ je. senang sikit.
Caller 1: Tapi saya dah dekat G*E dah nih. Cik kat mana? saya hantar kat cik jer.

Me:
*ah sudah.. pehal mamat nih nak hantar kat aku pulak. adoiyai*

Me: Ok macam ni la. awak naik kat Tingkat XX.
Caller 1: OK.


*after few minutes*


Caller 1: Saya dah sampai nih. macam mana nak masuk?
Me: Ok. tunggu kejap.

*so i get out from my office to find him*


boleh tak dia menyorok di sebalik pintu? sengal betul.



















pastu bila dah nampak..











"Hai!!!!!!"







Me: "..................................................................."















*few seconds gone by....*
















"K.I!!!!!!!!!"

hahahahaha.
hampagas tul mamat nih.
hampir tak kenal saya dibuatnya.
he's my junior masa kat UTM.
Dan kebetulan, dia nih kerja dengan P**ronas, as our client.
tapi dah lama tak jumpa dia sebab dia attach di Labuan& Bintulu.
almost 3 years tak jumpa.







serious muka dah lain.
selain sebab chicken pox (yer, anda kelihatan sungguh menakutkan ;p),
muka dah mature gila.
ada misai, jambang bagai.
that's why i almost can not recognize him.
terkejut gila.

but a pleasant surprise, of course :)


i invited him into my office.
talked for awhile.
and then he left for a meeting sekejap.

and later after that, we had lunch together at Zen.
catching up about our life.

seronok sangat jumpa kawan lama.
we had few 'adventures' together when we were in college.
kayak.. climbing.. camping..
Langkawi.. Gunung Kinabalu..

sweet times :)




oh thanks for the belated birthday cake ;)



You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook

Flickr Images