Sami Yusof

8:12 AM

actually, i've been wanting to blog about this since last year,
tapi..
macam segan sebab blog nih full of crap-
saya asek cakap pasal entertainment and stuff,
so segan la nak blog pasal nasyid ke.. atau pasal apa2 religious thingy..
ye la..
macam tak istiqamah
(bukan macam, tapi memang pun ;p )

but now, rasa macam..
wadehek..
blog je la, kan..?
biaq pi la orang nak kata apa pun..

i put this in my blog as for my own reminder.
and at the same time,
i hope this info is worth sharing.
takde la asek cakap benda merapu je.
hehe.

ok back to the main title.
fyi
compared to Maher Zain,
i like Sami Yusuf more.

yes suara Maher Zain best.
no doubt about it.
that's why sekali sekala saya layan juga lagu-lagu Maher Zain.
my favorite: Open Your Eyes
// seryes bolei nangis bila dengar. huhu~

Sami Yusof..
for me.. lagu-lagu dia lagi sesuai untuk di dengar.
terutama yang ini:




sebabnya?
well, obviously sebab secara tak langsung kita berselawat.. bermunajat..
betul tak?
(btw, part paling saya suka, start daripada minit 2:58)

ada lagi satu nak share..
masa Ramadhan tahun lepas (2009),
TV3 selalu keluarkan Selawat Shifa & Zikir Munajat in between commercial.
tahun ni takde pulak.
seriously, i miss that. especially masa sahur.
(eventho ada je mp3.. hehe)
i wonder why TV3 stopped airing that untuk Ramadhan tahun ni..
rasanya pendek je selawat tu...
hmmpphh...




ok tu je nak bagitau.
pasni jangan terkejut pulak kalau next entry pasal lagu hip-hop. that's just me.
:)

You Might Also Like

1 comments

Like us on Facebook

Flickr Images