the sweet taste of liberty

6:30 AM

*mode: currently listening to Raymond V Raymond album*

my friend and I were supposed to go out to see Rapunzel yesterday.
honestly, deep inside my heart i knew she won't make it.
i meant, don't get me wrong- but she's a very good girl.
you know, the kind of wearing tudung labuh, stokin and all.
memang perfectly menutup aurat la..
and she's also the kind of person yang would ask her mom first before doing anything.
so memang aku ada terasa macam sedikit rasa tak sedap hati jugak la bila dia ajak pergi tengok movie. kang ape pulak mak dia cakap.. huhu~

but she's been talking about it the whole week!
like seriously excited gila.
so aku pun terasa sangat excited la kannnnn sebab aku pun macam da lama tak tengok movie la kannnn.. and plus, maneder orang nak layan aku tengok citer kartun.. sobsob..

T__T

and guess what?
yesterday she called to cancel the movie outing because her mum tak bagi pergi..
aku tak kesah pun. pasal aku lagi rasa bersalah kalau plan tu jadi.

pasai apa bersalah??? hahahah. aku pun tatau kenapa. bukannya buat salah pape pun. huhu. tapi the last time a 'budak baik/alim' ajak aku tengok movie (first time), dia pulak yang pastu jadi kaki wayang. like apekah???? and what's with these girls anyway? bila first time je ajak aku.. adekah muka aku ni muka yang boleh dipercayai, atau the type yang perfect untuk ajar first time buat benda merapu..?? (tengok wayang tu merapu ke..?? tak, kan...?kan?kan? hehehehehhehe)

so anyway,
since i was bored, with nothing to do..
i decided to go to U.S..
to have the sweet taste of liberty..


err i mean,

to see the Statue of Liberty...



hahaha.
mengong.
takde maknanya pergi US.
dalam banyak-banyak country yang aku nak pergi,
US memang tak termasuk dalam list langsung ok.
masa kecik kecik dulu je la ada berangan nak pergi US sebab nak pergi Disneyland sebab memanjangggg je baca buku Disney, tengok kartun Disney, tengok Twilight Zone.. dan paling tak boleh blah,
peminat no. 1:

M.I.C....K.E.Y; M.O.U.S.E!
*rofl*


the truth is,
aku pergi Pahang sebnanya.
tak plan pun.
just tetiba je pukul 3 tadi macam..
urmmm... entah...
i'm getting sick of KL.
plus, i kinda need time for myself..
you know, after what had happened last week.
the 15 years of resentment... :(

so i went to Pahang..


PAHANG???



Pahang yang tak jauh dengan KL la, tapi.

dengan kata lainnya, aku pergi Genting Highland.
huahuahuahua~




Tentatively,

pukul 4 sumthing sampai Skyway Station, pastu around 4.30pm sampai atas.
at 7.00 pm queue untuk turun. solat.
7.30pm gerak turun dari Genting, pukul 8pm dah sampai Gombak balik.

tak pergi buat apepun. saje jalan-jalan amek angin.


'hantu' ni nampak aku curi-curi amek gambar dia,
pastu dia jalan dengan garangnya ke arah aku, pastu jeling.
boleh???
cuak siutttt!
muka sumpah menakutkan.
huhu~

ok dah jom balik.

ok tu je nak citer aktiviti yang tak berapa berfaedah yang aku buat arini.

sekian.

:)

You Might Also Like

5 comments

Like us on Facebook

Flickr Images