Monday, January 10, 2011

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

okay. the title itself pun dah menunjukkan yang ni aku kipas-susah-mati Faizal Tahir [FT].
hehehe

And as mentioned in previous entry, obviously aku frust FT tak menang in Top 3.
Dah la aku tengok AJL25 semata-mata FT .. yang lain-lain macam Yuna, Bunkface, API pun aku suka jugak, tapi not enough untuk buat aku rela bersekang mata menonton AJL.

and oh, first time in urm.. 2?(or is it 3 years?); aku tak tertidur depan TV masa tengok AJL.
lol.
the 'TRON' stage was huge!
and credit goes to the Orchestra Team for their amazing performance.

Yuna was awesome as always. Shahir- sebab dia laaa aku ngantuk sekejap aritu..
And eventhough performance FT for Hanyut memang wah-hebat-gila, for me.. aku tetap suka Bunkface.
cool je perform, macam tengok konsert. sempoi tapi best.
rasa happening gila.
which is aku rasa macam ni la yang sesuai untuk AJL.
Ye la.. dah nama pun Anugerah Juara Lagu kannn..

Teringat kata several artis in Twitter;
AJL patut tukar jadi 'Anugerah Juara Lakon' or 'Anugerah Juara Gimik', and etc.

i couldn't agree more..


Aku rasa aku tak pernah kot complaint pasal result AJL (ke pernah, tapi aku lupa?hm. goldfish betul la aku nih. ;p) tapi result kali ni memang aku tak boleh blah. But then again, maybe aku bias sebab aku nak Faizal Tahir menang. hehe. Kalau ada lagu lain yang lagi best daripada FT pun, aku tetap nak kata FT nombor 1 jugak. lagu-lagu lain semua stand behind lagu-lagu FT. muahaha.
yeah i know. sungguh tidak adil. =p

but seriously, i think he deserved to win one of the Top 3.
Hanyut saaaaaaangat la best.
the lyric.. the melody.. the music arrangement.
tak puas dengar, okay.
Both Faizal Tahir & Audi Mok are the most genius,talented musician in Malaysia.
Together, FT + Audi Mok = Unbeatable! (as tweeted by Ahmad Izham Omar)

Lagu-lagu lain pun best juga. Like, Drama King, Extravaganza. Heck, even Berlari pun aku layan jugak. huahuahua. Tapi honestly, yang menang No 1 tu memang tak termasuk dalam list aku laaa. huhu~

Host AJL - sangat lame!!
like seriously, lawak diorang kali nih tak menjadi. The only time yang buat aku tergelak, was when FBI cakap "shut up tak shut up (diam tak diam)" - ahahhhaha. yang tu memang sengal gila.
:D

Apa pun, congrats to all winner.
Takpe FT, kita cuba lagi next year
(wahh, KITA????tetiba. hahahaha).




Hanyut - Faizal Tahir

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

6 comments :

nn said...

kannn. KITA cuba lagi next year :P

btw, host memang tak boleh blah. last year lagi best kan lawak diorang. hmm

Md. Naswardi said...

tolong ingatkan aku...hahaha

{ w33da } said...

nn : that's right. WE'll try again next year. hehehe.

host=lawak tak jadi. x sangka teruk sgt lawak dorang. tahapehape.

wadi: tolong diam =p

Md. Naswardi said...

cuba jangan by ana raffali... try listen 2 it... ;p

..blindart.. said...

kipas susah mati FT juga... luckily dapat tgk LIVE kat stadium putra. FT performance mmg rawkkkkssss gilerrr...

{ w33da } said...

blindart: tengok LIVE???? waaaa.. x aciiii..!! huhu. update laaaaaaaaaa plsssss~