Monday, February 28, 2011

begitu hebat cinta dan kuasanya..

Big thanks to Berita Harian online yang menyenaraikan lagu-lagu untuk pementasan Teater Muzikal Terima Kasih Cinta..

see what happen to me now:

obsess!
haha.

i've created a dedicated folder: Terima Kasih Cinta in my hard drive and currently i'm listening to it non stop.

senarai lagu TKC The Musical:

1.Permata Untuk Isteri (Kopratasa)
2. Dia (Sheila Majid)
3. Seribu Impian (Casey)
4. Selanjur Bercinta (Aisyah)
5. Impian Anak Jalanan (Kembara)
6. Bimbang Terluka Lagi (Noorkumalasari/Sudirman)
7. Cinta (Misha Omar/Jaclyn Victor)
8. Kau Ilhamku (Man Bai)
9. Belaian Jiwa (Carefree)
10. Sejati (Wings).
11. Kalimah Cinta (Amy Search)
12. Mata (Noorkumalasari)
13. Janji Manismu (Aisyah)
14. Duniaku (S Ahmad)
15. Sekian Lama (Siti Nurhaliza)
16. Berkorban Apa Saja (P.Ramlee)
17. Itu Kamu (Estranged)
18. Perpisahan (Anuar Zain)
19. Gemilang (Sheila Majid)

dua lagu baru:
Terima Kasih dan Kuasa Cinta.

i really2 wanna buy TKC live soundtrack kalau ada.. seriously!


Sunday, February 27, 2011

Review : Terima Kasih Cinta The Musical



ooh..
i don't know how to put this (TKC) into words...



i just loveeeeeee Terima Kasih Cinta!!!

thanks to my dear friend (do i have to mention his name here?) who is involved in TKC, i got myself a pair of discounted tix for Terima Kasih Cinta. ngeeeee~

aku selalu dapat tiket free (i love being a girl! xD) . but this time for TKC, kena bayar tapi sikit pun aku tak kesah sebab aku memang sangat nak tengok TKC eversince kawan aku dok promote teater ni last year. muahahhaha~

anyway,
sini aku nak review serba sedikit pasal teater muzikal Terima Kasih Cinta (TKC) nih.


  • honestly, aku tak put high expectation on this musical theater sebab based on review, aku dapati, tak banyak feedback yang positif. so masa aku bitau kawan aku yang aku nak tiket, aku redha je la.. huhu~
  • sesampai je aku di Istana Budaya, aku tengok tak banyak kereta. masa tu dah pukul 8 malam. normally, IB will be crowded with cars. so laaaaaaagi la aku rasa macam tak berapa best je nak tengok. alahai...

  • aku call kawan aku, mintak tiket. sembang-sembang kejap.. pastu dia bagi THE tix. terus aku macam "waaaaaa!!!! bestnyeeeeee! "(eh baru teringat aku x sempat cakap thanks kat dia. oops)
  • tapi kan.. seat aku masa tengok The West Side Story aritu lagi terbaik laaa.. memang bebetul kat tengah. dan dekat dengan Anuar Zain. sesuai la with the 500 bucks worth of tix. ;p kehkehkeh.

  • ok now let's start with Terima Kasih Cinta.


  • Ok. i have to tell you this. tujuan utama aku nak sangat tengok TKC ni adalah sebab nak tengok props. the 6 cubes. yer, aku nih seorang yang suka tengok props, lighting, lagu dan lepas tu baru aku tengok overall performance. weird? yes well, setiap orang ada taste tersendiri kan.. so the 6 cubes.. i think it was a BRILLIANT idea. gila creative sape yang came up dengan idea 6 cubes tu.

  • opening act, honestly.. aku tak impress sangat la. tatau la pasal apa.. pasal lagu kot.

  • TAPI kan, after that.. i like almost EVERYTHING about TKC!!!

  • setiap 5 cerita ada 5 warna berlainan:
    -Biru (Cikgu Elyas & Makcik Ruby)
    -Hijau (Arianna & Taufiq)
    -Oren (Haris, Airin, Arissa) -> aku sangat geram dengan kasut oren Haris. comelness! hehe.
    -Kuning (Dyan & Dhani)
    -Pink (Azura & Azlan)

  • i love the songs.. ada yang buat aku tersenyum... and sing-along too. like, lagu Dia (Sheila Majid - my old time favorite), Itu Kamu (Estranged) dan lain-lain lagu yang aku dah terlupa. huhu. maaf lah. sekarang dah pukul 2.30 pagi. aku takleh nak ingat lagu apa yang ada. ampunnnnn~




  • pelakon cilik yang comel, Melly buat aku rasa nak jadi anak Tony Eusoff.. boleh?hahaha. Melly sangat sweet and cute. pandai menari. alahai comel sangat.. tapi masa dia menangis tinggalkan papa dia, aku rasa nak menangis juga... :( auwww Melly..

  • i think, lakonan yang paling out standing adalah dari Family Orange. he. gila menyampah aku dengan Airin. memang menjadi betul Norish bawa watak Airin tu.

  • in my humble opinion, i personally think the second act is much much better than the first act. i like the opening of the Second Act. semua dancer pakai warna hitam. sangat dramatik okay.

  • i love the performance masa Cikgu Elyas confused. aku pulak yang rasa berdebar-debar. scene tu adalah antara yang terbaik dalam TKC.



  • note: gambar di atas dikidnap dari facebook KhairulHazwan.
  • another scene yang aku suka sangat sangat SANGAT - masa 3 cerita ber'dinner' dalam satu masa. (ayat apa aku pakai ni? haha) sweet.. pastu sediihhhhhh. wawawawa. cian haris.. btw, aku suka dress Norish & Deja Moss masa dinner tu. santekkkk!!!

  • Memorable quote, masa Dyan, Haris & Azlan di hospital. Azlan cakap something like.. "Dyan, kalau nak buah pinggang you balik.... you mintak kat Haris". haha. kelakar sengal sebab masa tu sepatutnya part sedih.. sebab Dyan nak donate buah pinggang dia untuk Dani.. :(

  • oh. and another dialogue yang buat aku tergelak, masa Azlan (Shajiry) call himself as 'Abang' instead of uncle to Arissa (Melly). kelakar sebab aku pun macam tu bila among my friends yang 90% dah ada anak. i asked their kids to call me KAKAK instead of Aunt. dasar tak sedar diri. hahaha.

  • i have love-hate relationship with lagu Cinta. aku sangat suka lagu tu. but at the same time, aku juga tak suka sebab lagu tu bring a lot of sad memories.. agak berderau jugak la darah ni bila dengar. huhu. nasib baik hati aku nih dah terlebih keras dari batu, so aku takde la menangis. sayu je sikit-sikit =p

  • Banyak lagi sebenarnya aku nak puji (dan komen), tapi aku lupa. maybe one day i should bring a pen and a notebook to jot down my thoughts. maklum la, memory aku macam dory the blue reef fish. haha.

  • and ps: sape tau nama mamat dancer yang rambut maggi ala Corbin Bleu (Chad of High School Musical)? familiar betul la mamat nih..


  • now, komen-komen yang tak berapa best:
  • aku rasa, dorang (TKC Team) kena play around more with lighting la. contohnya macam masa part lagu Anding (tak ingat lagu apa), lagu tu sangat lah catchy. best. except i feel disturbed with the lampu-lampu yang tak berapa nak ada. masa Anding dah sampai ke tingkat atas, baru la dorang light up kan semua lampu2 cube. masa tu baru rasa happening. but i prefer lampu2 yang berwarna-warni kot. efek dia lain sikit... tu opinion aku je la kan.. aku bukan tau sangat pasal lighting2 nih. hehehehe~

  • masa Dani baca surat Dyan, aku rasa lagi best kalau dorang buat yang macam dalam Cinta the Movie.. scene flashback younger Dyan & Dani kat bawah katil. mau sedu sedan aku nanges kot kalau ada scene tu.. sobsob..

  • Honestly, aku tak rasa ada chemistry di antara Nadia Aqilah and Vince. Nadia was okay. Vince je yang aku kureng sikit. oh Vince, how come you can be that big?? fine. big is not the issue. but the way he carried that nerd character.. macam tak kena.

  • fyi, sorry to say.. aku daripada movie CINTA lagi tak berkenan dengan kisah Ariana & Taufiq. unmarried couple living together.. hurm. tapi untuk teater nih, aku bagi kredit for acting wise. which is why i think Nadia Aqilah is a good actress.


Apapun, overall, aku sangat sangat berpuas hati dengan Terima Kasih Cinta. of course, they can improve a lot better than this. but for now, i still think the cast and the crew; they are all AMAZING. Siapa yang tak pergi menonton lagi, please go and watch! :)

and to Publicity Team, please do something, ANYTHING- to promote this theatre. PLEASE.

Terima Kasih Cinta is staged at Panggung Sari, Istana Budaya
from 19 February to 6 March 2011
Click here for ticketing Info




Side Note:
okay. you NEED to know this.

FYI, aku tak suka bergambar dengan artis. sebab aku rasa macam poyo. dorang bukan ingat aku pun kalau amek gambar dengan dorang kan.. lagipun, hellooooo ni KL kot.. dah selalu sangat terserempak dengan dorang.. makan sebelah-sebelah.. naik eskalator sesama.. beli makanan kat bazar ramadhan pun sebelah-sebelah. haha. aku pernah satu lif dengan Tony Eusoff tapi sepatah haram pun aku tak tegur, siap buat-buat tak kenal lagi walhal dalam hati gembira bukan main. hahahahahah.

tapi kan kan kan... arini aku excited nak bergambar dengan Tony Eusoff dan Melly yang comel. hehe. ngengada kan..?;p whatever.

apa pun, sesungguhnya aku gumbira sebab Diddy kata aku cute. ngeengeengeee (cute tang mana tatau la. you are such a sweet talker la, Diddy. takper takper. i loikeeee! huahuahua) pastu kan.. entah sape2 tah cakap muka aku dengan Melly ada iras masa aku bergambar dengan Melly. miahahahha. (motif mention kat blog?ha ha) kesian Melly. ada ke muka comel dia disamakan dengan aku nih.. sowi Melly comei. dorang mata rabun tuh. maklum la kan, malam... :) ~


aku nak jot down something kat sini,tapi tadi ada ramai sangat orang..
i want to write this:
".. CINTA..
Bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia..."

Antara barisan pelakon yang sempat aku amek gambar:


NK

Faradhiya


Shajiry -
suara anda memang beshhhh~!


ini adalah bukan pelakon.

*gambar dengan Diddy, Melly & Tony Eusoff hanyalah untuk tatapan aku saje. hihi*

sekian.

Saturday, February 26, 2011

Review : Burlesque

Being as a loyal musical movie fan, i went to see Burlesque last Friday night..



all i can say is...

mannnnnn,
there are lotssssss of half-naked girls in there!
like, seriously.
too much butt showing. too much b**bs showing.
aku rasa ramai jugak la dude(s) yang hidung berdarah malam tu. hahahaha.
nasib baik aku pergi tengok dengan kawan perempuan. phew.
;p

about the review-
well, it'a a cliche' movie.
it's about a girl (Aguilera) from a small town try to make it big in LA.
it's about the owner of Burlesque (Cher) who's about to lose Burlesque because of too much debt and at the end of the day, Aguilera is the one to save the day. yada yada.

what i like about this movie:


  • of course, the musical numbers. hot wa cakap lu. muahaha. there are a couple of songs that i like.. one, when Ali start off her stardom days, and second.. the last song at the end of the movie.



  • Ali (Christina Aguilera)'s make up. sumpah cantik! you know how i always love the 60's style, right? (read here) so i am so madly in love with Ali's make up in Burlesque. so Marilyn Monroe. not everyone can pull that red lipstick off, you know. i've seen some women done it, it looks horrible.


  • Erm.. the hot guy? well, i guess Jack was okay. (i said he was okay 'cause he was the bad vamps in Twilight. yer, aku memang bias. hehe)




    i love this scene. a guy with black leather jacket & a bike. kinda remind me of John Travolta in Grease (the black leather jacket). comelness. heh.



  • And what else..? hurm.. i guess that's all. you'll enjoy this if you're a music/dance fan, like me. it's cliche' but it's still entertaining to watch. :)


  • my rating, 2.5 out of 5 stars.


  • ps:
    by the way, i always loveeeee Aguilera's powerful voice. one of my fav is Lady Marmalade (Moulin Rouge's version). i always sing that song whenever i went Karaoke'ing. walaupun suara aku memang la macam itik pulang petang, dan kadang-kadang macam katak panggil hujan, tak sedap langsung, tapi aku peduli apa. lagu Lady Marmalade wajib ada dalam list okayyyy. heheheh~

Thursday, February 24, 2011

Penakut

Emotionally insecure.

i guess i am.

sigh.Align Center

i've been wanting to talk to mrs. s ever since last week, but i was very busy.
so do with this week.
although the misery end on Monday, i've got myself a new task, so yeah.
i still haven't got the chance to talk to her yet.

being occupied with work is a good thing, i suppose.
at least it takes my mind off certain things.

aku sedih.
tapi.
hm.
there's nothing i can do about it.
just let it be.

i never thought i will be this sad, actually.
pms je kot. *cubaan memujuk hati*

whatever.


Penakut - Yuna

Tak semua kau rancang akan berlaku

Mungkin nasib tak menyebelahi aku

Entah mengapa engkau yang aku cinta

Mungkin lebih baik kau ku lepas saja


Chorus

Ini tidak adil tidak adil baginya

Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil

Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga

Tidak adil tidak adil baginya


Kau tak pernah cuba memahami aku

Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk

Dan bila tiba saat ku kehilangan

Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Chorus


Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut

Mengakui cinta kepadamu

Seribu kali ku cuba ucapkan

Bila bersamamu

Kau bukan milikku

Dan engkau pun tahu

Kau? bukan milikku



Mabul Island, Semporna, Sabah, Malaysia, 2010.

see..
aku memang penakut.
nak pegang turtle pun takut-takut sampai kan brader guide yang tolong pegangkan ;p

Tuesday, February 22, 2011

Saturday, February 19, 2011

i hate you i hate you i hate you

haaa..

1) entry penuh kemarahan.

elok je lepas aku publish entry ni, tiba-tiba je i got a message from my boss - suh datang office.
hmm. so much for a 'me-time' huh?

aku tak boleh la nak cakap lebih-lebih pasal kerja kat sini. cuma satu je :-

aku benganggggggg gilaaaaaaaaaa yang amatttttt sangattttt la tadi. like seriously! aku dapat request yang sumpah sangat ridiculous, stupid and outrageous. kalau la aku bagitau kat sini, mesti orang-orang IT akan gelak dan kata "apa la 'bijak' sangat si Toot tu?"

ye la. mana taknya.. secara analoginya, aku disuruh buang iPhone 4 kerana 'orang tu' kata Nokia 3310 adalah lagi hebat. Oleh itu, semua orang perlu guna Nokia 3310 mulai sekarang.

atau (contoh)

aku disuruh buang lagu Justin Bieber (haha apa kaitan? ;p) kerana 'orang tu' kata lagu 'U Can't Touch This (MC Hammer)' adalah lagi 'in' dibandingkan dengan lagu-lagu sekarang. Bruno Mars what?Timbaland who? Paramore wth is that?no no no. MC hammer is so much cooler! (euuwww! lagu tu cool masa aku darjah 2 je, ok? darjah 2 aku hafal lagu tu. haha)

Fine. aku tahu korang tak faham apa yang aku cakapkan nih.
takpe. biar aku sorang je yang faham.

haiihhh..
malas la nak cakap banyak. yang pastinya esok aku akan ke opis lagi :(


2) Mari Bersenam
:

Sepatutnya aku kena stayback sampai siap. tapi sebab aku sampai opis pun dah pukul 2 petang.. mood pun dah takde sebab dah lewat sangat, maka petang tadi sebelum pukul 6pm aku dah keluar.. siap changed to sport attire. t-shirt, track suit and my Adidas Predator (or is it Predito?). yer, kasut futsal.. tapi bukan lah untuk berfutsal akan tetapi ianya adalah untuk berjogging. haha. aku takde sport shoes lain la. so pakai je la apa yang ada. huahuahua :D

Destination : Tasik Titiwangsa sebab aku stress sangat.
i need to get out and release tension. dah la lately dahi aku asyik berkerut je.
so i thought a jogging might do some help.


jogging adalah best untuk meredakan tekanan. tapi memandangkan aku dah berzaman tak jog, maka tadi aku jog beberapa saat je. pastu aku jalan. Tapi jalan non-stop, okay. dah la jalan je, pastu siap berenti makan ais-krim. haaha.. bagus sangat la tu kannnn ;p




tapi, yang pastinya.. bersiar-siar di Tasik Titiwangsa adalah sangat best! cuaca baik sangat-sangat. angin pun terbaikkkk. tak panas. just nice. i loikeee! dari zaman study, bila aku stress atau aku sedih.. aku suka jogging atau jalan-jalan dekat area tasik. time kat utm, tempat favorite aku adalah Balai Cerap. it's a hill.. surrounded by hutan. bila petang-petang rasa nyaman sangat-sangat. tenang dan mendamaikan :)

3) Tutti Fruity

Seriously i don't get it. just after Marion Caunter bagitau pasal Tutti Fruity, suddenly all people pun start follow the trend, kecoh dok pergi makan Tutti Fruity. mahal kot Tutti Fruity tu!~ haiih, rakyat Malaysia ni kaya raya macam the Naza Family la kot, tu pasal semua orang pun tak kisah. except me. i don't do things just because everyone else is doing it. apa lagi bila yang start the trend is artis or public figure yang memang sah-sah la kaya raya. aku mana la mampu nak follow dorang.. berbelanja ikut kemampuan la kan.. huhu.

HOWEVER.

ahem.

today is the first time i got to eat Tutti Fruity; because i went with a Tutti Fruity Addict. tiba-tiba je seorang TF Addict ajak pergi makan Tutti Fruity sebab 'tekak gatal nak makan frozen yogurt Tutti Fruity'.

hmm. ini la jadinya bila kuar dengan high-end people :p
maka kami pun menyinggahkan diri di Tutti Fruity Wangsa Walk.



aku memula macam segan la nak masuk sebab al-maklum lah.. baru balik jogging.. kitorang dengan seluar track nye.. t-shirt buruk nye.. flip-flop nye.. while other people yang datang semua stok yang bermekap bagai. heavy mekap pulak tu. foundation je dah 8 inci. aku tak paham betul la. muka huduh sangat ke sampai nak mekap-mekap sangat nih? kesiannnnye.

haha. ayat mintak kena lempang kan. kehkeh. untuk sedapkan hati sesape yang terasa, aku sebenarnya jeles sebab aku tak reti mekap. hahahaha. lagi kesian. hehehe~ but imho, i think make-up should only be worn in special occasion/event. kalau setakat nak keluar pergi mall, alahai.. just nice kalau you put on light make-up je. nampak suci je muka tu.. :)

anyway, back to the Tutti Fruity-
okayyyyyyy... hands down.
Tutti Fruity adalah sangat yummy!!
seriously.. aku sangat suka yang Raspberry Strawberry and apetah lagi satu nama tu. dah lupa pulak. huhu. and another one yang best: Original TP.




lagi satu yang buat lagi best, is their interior design.
melepak di sofa sambil baca HOT magazine sambil tengok MTV memang heaven.
duduk kat area atas tu buatkan diri somehow terasa macam VIP pulak.

tatau la pasal apa.

mungkin kerana combination Red and White yang sememangnya stunning.
the ambience is quite cozy, sampai rasa macam tak nak bangun daripada sofa tu. over kan? haha.
kalau ikutkan hati, nak tambah lagi ice cream, tapi sebab kaki aku pun dah sakit & sengal-sengal due to the evening jog, maka ku cancel je la niat tersebut.

Kesimpulannya:
Jogging + Tutti Fruity memang awesome!
stress pun hilang kejap. rasa enjoy je.
lain kali kena la pergi lagi.

sekian. wassalam,
(^__-)v


Friday, February 18, 2011

busy bee



i had a busy week.
what's with my current project, that is nearly 90% done.. with the Ehem Ehem plan that need to be finalized as M is going offshore starting today, .. and last but not least, my little side project that need my attention.

phew.

it's a stressful week i can hardly breathe :(

so my initial plan for this weekend is to have a 'Me-Time':
just stay at home..
cook.. clean.. watch Covert Affairs.. and most importantly : tidur. hahaha.


but unfortunately, it won't workout that way.



well at least, i get to have 'Me-Time' for today.
tomorrow..is another story. huhu~
takper.. relax.. cool.. get things done one by one, will yer? *talk to self*

susah betul bila jadi orang femes ni kan.. kahkah ;p

but Alhamdulillah..
i'm grateful to have something to get busy with.
it's a sign that i'm alive and i'm a somebody in this little world of mine.
:)

Tuesday, February 15, 2011

Wordless Wednesday

Monday, February 14, 2011

Selawat dan Salam ke atas junjungan besar, Nabi Muhammad S.A.W

Sempena Maulidur-Rasul harini, semoga kita sama-sama dapat gunakan masa yang terluang ini untuk mengingati kembali keperibadian dan kempimpinan Nabi Muhammad S.AW.

Kenali Nabi Muhammad S.A.W di sini.


" In this article, we will learn the basic things about his childhood and the earlier years before he was appointed to become the last Messenger."

-owh so muslim-


taken from Layar Minda


Selawat ke atas Rasulullah S.A.W





note:
tengah layan lintas langsung
Malaysia Hari ini sempena Maulidur-Rasul

Sunday, February 13, 2011

it's good to be back!

oh my..
i never thought of how much i miss JB
(Johor Bahru, not Justin Bieber or Julie Brian *inside jokes*).
not until i decided to attend a wedding reception in Batu Pahat (BP) instead of attending the groom's side in Putrajaya.

ps: the wedding reception entry will be coming up later :)


i've been to Johor last year , alright (refer here and here) .
but not in JB - the town. i didn't have much time to berjoli-joli katak di bandaraya Johor Bahru tahun lepas sebab the long hours journey between Kota Tinggi and Kluang.
it's EXHAUSTING! T__T

Anyhoo,
last Saturday i miss JB so much that i went straight to JB right after i left BP.
didn't have to book hotel (as i mentioned in the previous entry) 'cause Wn invited me and Cp to stay at her house for the night. Alhamdulillah.. yeayy!

so that night...........







a teacher and an engineer :)




pergi 2 tempat je:

Dataran Bandaraya JB & Danga Bay.
jadi la kan, daripada tak jejak langsung.
thanks to Cp and Wn kerana melayankan haku kat sana.
i wanted to eat yong tau fu and kerang rebus and tauhu bakar at Dataran Bandaraya.. so they brought me there. ngeh3.

suka suka suka! ^_^








lepastu jalan-jalan di Danga Bay..
lepak lamaaaa sangat kat sana.. too many things to share.
ada cerita sedih.. ada cerita happy..
tapi yang banyaknya cerita sedih..


i miss JB so much!
each place reminds me of my 'growing up' years when i was an undergraduate student at UTM JB.
celah mana kat Johor yang aku tak pernah pergi?
picnic at Kota Tinggi waterfall; jalan-jalan cari makan sekitar Johor - Senibong, melanguk kat Anjung Warisan, Stulang Laut, etc; camping sana sini - Tanjung Leman (2003), Tanjung Sedili (2005/2006 - tak ingat which year. hehe).

there was one time, after persuaded by Cp and Yus,
me and my bestie (SA), followed Cp and Yus to go for a camp at Mersing.
it was one of the craziest things i ever did as that camp was for Civil Engineering (CE) student- it was a Course Camp. the purpose for that camping was for the students to learn about something something la. aku pun ingat-ingat lupa. pasal geologi kalau tak silap.

what i still DO remember is how me and SA pretend that we were CE students. orang check tanah, kitorang pun buat-buat la check tanah.. nasib baik la dulu aku sekolah teknik, course Civil Engineering jugak, so takder la lost bila lecturer diorang explain pasal tanah. memang terbaik punya berlakon. haha.

The best thing about that camp is, it was totally free!
we were supposed to built and sleep in a tent, but by the time we reached Mersing, it was raining heavily. so the lecturer put us in an awesome chalet. best gilaaaa!
i got to mingle with some others CE students that i've never met too .
and then, there was a BBQ.. terasa macam dengan budak-budak SRM pulak. camping + BBQ tak boleh dipisahkan, okay? hehe.
it was really fun! :)

Danga Bay remind me of my partner in crime: Iera.
everytime we get bored, we'll go out of campus to Danga Bay.. or sometimes to Tebrau City .
there was one time, the last day before we went for practical training (unlike other course/faculty, Comp. Science student have to attend a 6 month practical training => one semester), after moping and bersedih-sedih kerana tak akan dapat berjumpa selama satu semester, maka suddenly Iera came up with an idea that we should all go for a walk around JB.
and by walk, she meant by car.
and it was midnight.
Iera & SA in their PJ's. me in my nightie. gila tak gila.
i wore a tudung, covered my nightie with a sweater and put on a tracksuit.
and last but not least, i prayed that we won't get into trouble/accident because i don't want to die in shame. hahaha.

we went out sometime around midnight, and we got back in campus around 4 in the morning. we never leave the car. just sight seeing.. pergi sampai ke Senibong tetengah malam buta. pastu entah ke mana-mana hala entah. pastu bila sampai kampus, continue packing barang as my dad was going to pick me up to return to Melaka.

that night was one of my happiest time in UTM. :)

Friday, February 11, 2011

livin' la vida loca


i loveeee this dress!!

i'm going out of town this weekend.
i have a date. yippi yeaay! :)

but i'm not sure if that plan's gonna work though cos my hands tied up with work.
just the other day my boss called me at 7pm, asking about work. i was at KLCC!
i'm lucky he didn't ask me to return to the office.
last 2 weeks he asked me to develop a system in 2 weeks. on the third day he said;
"i want it finish by today. otherwise your leave will be freezed."
i was like.. "huh?!"
i felt like crying when he said that!
i've already had my one week leave application approved a month before that. and hello, there's an engagement to be prepared!
and suddenly nak freeze cuti aku last minute..?
apakah??tskk.
my boss went loco as the CEO went after his a**. pastu aku la yang jadi mangsa.
it was me who's livin' la vida loca. T__T
nasib baik boleh siapkan. kalau tak.. adeiiii~
i can't imagine what will happen la..
@__@

anyway,
let's put work aside. i just can't wait for tomorrow.
will be spending the night over there too, so hurmmm.. need to find a place to crash.
sampai sana la baru cari. kot2 la ada cheap budget hotel ke kan..

another thing,
it has been awhile since the last time i ride a bus for a long distance journey.
cuak juga sebenarnya nih. haven't bought the ticket yet.
i don't even know where's the bus terminal! cemana tu? haha.

hopefully everything will be fine. insyaAllah.
i have my Sidney Sheldon's Master Of The Game to accompany me. best best!
selalu asyik takde masa je nak baca kan..
now, haa.. hamek kau.
i'm hoping that by the time i reached my destination, i'll finish reading Master of The Game too. hee.
:)

apapun, pls pray for my safety, will yer?

you know you love me ;)

Wednesday, February 9, 2011

I keep writing letters to my garbage can..

screw with Wordless Wednesday. i just have to post this.

this song keep playing in my mind right after i found my long lost diary last week.
what's in the diary..?
haaaaa..
macam-macam ada!
but most of it are song lyrics, poems - Ada Apa Dengan Cinta lagi! haha..
and what else..?
oh yes.. there are also some l.o.v.e quotes..
EVERYTHING related to my feeling to that particular someone during my university years.
that was about hurm.. almost 8 or 9 years ago.
wow!
talk about taking a trip down memory lane, huh?
(^_-)

dulu kan.. everytime dengar part:
"now hush little baby don't you cry, everything's gonna be alright.. blablabla" bila gaduh, confirm aku nangis.
tu bukan lagu jiwang. itu adalah lagu Mockingbird- Eminem.
sengal gila. lagu Eminem pun boleh bikin syahdu ekk? gila kah?
haha. xD
oh well.. ada la sebabnya kan kenapa rasa syahdu je bila dengar lagu tu.
hehehe.

anyway,
one of my favourite song during that time was If I'm Not The One by N'Sync..
selain The Painter - O' Town.. Michelle Branch.. Lifehouse...

oh wait. i got that one wrong.
Lifehouse was my favourite with someone else when i was in high school..ngeee~

okay okay. i should stop now before i start revealing my past.
before i'm signing' off, i leave you guys with this N'Sync song.
it might bring a smile on your face or some might pour some tears, remembering the bittersweet memories of your past.

To me.. well.. it sure bring a lotttttt of laughs! haha.
sangat comel la budak2 bila bercinta!
(perasannnnnnnnnnnnnnnnnyeeeeee laaa kannnnnn. hihi)





If I'm Not The One - N'Sync lyric

If I'm not the one you want
Take your time to figure out

I'm staring at your picture every night
The scent of you still lingers in my mind
I wonder if you're alone and feel alright
And the sun has come out of the clouds

And sometimes when I listen to our song
The night seems so cold and far too long
I wanna call you up cause in the end
I keep writing letters to my garbage can

[Hook:]
Lately, feels like I'm going crazy
And baby, come and lay down beside me

[Chorus:]
If I'm not the one you want, then who's he?
Take your time to figure out, and you'll see
If I'm not the one you want, then maybe
I'll be the one you need

I feel like it's on you I can depend
Wish I could turn back the hands of time
Enough of building castles in the sand
Why can't we be forever

[Hook]

[Chorus x2]

Somewhere, in the back of my mind (back of my mind)
I know that you will be mine (you will be mine)
Somehow, wish I could rewind (I could rewind)
And leave all the worries behind..

[Chorus x2]

I'll be the one you need





Tuesday, February 8, 2011

Wordless Wednesday

i am a Zee Avi wannabe!



I'm a new soul,
I came to this strange world,
Hoping I could learn a bit 'bout how to give and take...


But since I came here,
felt the joy and the fear,

Finding myself making every possible mistake.



See I'm a young soul in this very strange world,
Hoping I could learn a bit 'bout what is true and fake,

But why all this hate?
try to communicate,

Finding trust and love is not always easy to make..





This is a happy end,
Come and give me your hand,
I'll take you far away..

-the end-


okay.okay.
that's not my song.
and i don't know how to play ukulele.
itu adalah posing semata-mata. haha.

pictures above were taken last Sunday (6th February, 2011)
during Ukelele Malaya (UM)'s event:
Ukulele Malaya Picnic Session @ Taman Metropolitan Kepong.





kind of cool laa..
as we got to learn & play with ukulele eventhough we don't have one.
UM lend us their Ukulele.
awesome, huh? hehe.
aku memang haram tak reti strumming langsung.
keras semacam je tangan.
if you see the picture closely, u could see that the way i strummed the ukulele was WRONG!
haha.
oh well, i always have known that i don't have any art talent.
sangat kesian kan..?;p
hehehe.



anyway
for those interested in buying or learning to play Ukelele,
you can check out Ukulele Malaya's facebook,
or you can come to their store, located at Batu Caves.
dah try sekali, mestiiiiii nak berukulele lagiiii!

(cewah. kemain lagi promote.
FYI,this is not a paid ads yer. nih saje sesuka share info)


sekian.
(^^,)


song lyric:
New Soul by Yael Naim

Saturday, February 5, 2011

please don't stab my heart..




..cos i couldn't stand to see you cry..


Damon, i mish you!
(^^,)




I know this is a feeling that i just can't fight,
you're the first and last thing on my mind
You make me wanna love
You make me wanna fall,
You make me wanna surrender my soul..
-Blue-



omg! i sound like a 15 year old!
haha
xD