a change of heart

8:48 PM

i spend the night with watching Hantu Kak Limah Balik Rumah (ha ha) and How I Met Your Mother S06E18 last night.

honestly, aku jarang download terus the latest episode. normally, aku tunggu 2, 3 minggu atau kadang-kadang, sebulan - baru la aku download straight 2, 3 episod apa-apa drama/sitcom sekalipun.

but because of Barney likes someone in episode 17, i just couldn't help but to download episode 18 as soon as possible!


well, that and the fact that i love Barney no matter how womanizer (this is the most delicate word that i can find to portray his character) he is. ha ha. sorry. i couldn't help it.

he's an interesting character, me think.
-a good friend (although he can be a selfish son-of-a-b**ch sometimes).
-a good bro.
-a good son.
-a good uncle.


dia selalu perasan dia awesome (but yes, he is) dan lebih bijak daripada orang lain tapi dia tak sedar kekadang dia lebih lurus dari bendul. muahahah.

Barney sangat suka *take advantage* pada perempuan who has daddy issue without realizing that HE IS the one that has daddy issue. haha.

and boy, he is soooo manja too!


last night episode remind me of one of the episode in.... okay aku tak ingat season berapa, but it was years ago. masa tu Ted and Robin was an item. Robin took care of Barney when he had cold.. he was so whiney and mengada-ngada so Robin letak ubat batuk dalam makanan dia. pastu Ted cakap kat Robin;

"i knew you'd be a good mother".

kah kah. sengal gila.

hmm.
how i met your mother.
teringat kat MZ.
it's been long since the last time we saw a movie together.
dalam banyak-banyak orang, aku rasa paling best kalau dapat tengok movie dengan MZ.
maybe because we watched the same tv series.

last year masa tengok Tron Legacy, ada Olivia Wilde (Dr Thirteen in House MD). terus aku terasa nak cakap something like

"oo.. patut la aritu Foreman try contact 13 tak dapat-dapat. 13 dah masuk
dunia lain rupanya.. ha ha
"

but of course, i said it in my mind je la since kawan aku yang tengok movie dengan aku masa tu, tak layan House. haiih. bosan. T__T

and then, there was another time..masa tengok movie Gulliver's Travel. keluar pulak si Jason Segel (Marshall 'marshmallow' Eriksen of How I Met Your Mother). terus aku gelak ha ha ha sebab actually, aku tak tau pun marshall berlakon dalam Gulliver's Travel tu. dan masa tu, aku fikir, kan ke best kalau tengok movie nih dengan MZ. at least he'd know why i was laughing like a crazy person masa tengok cerita tu.

Korang perasan tak, dulu ada iklan beer (kat wayang) yang ada a group of woman yang excited gila, screamed their heart out bila tengok closet yang penuh baju2/shoes/etc. and then there's another group of men, yang excited gila screamed their heart out bila tengok closet yang penuh dengan beer..? one of the guys, menjerit macam perempuan, sebijik macam Marshall Eriksen. so everytime we (me and MZ) saw that ads, confirm kitorang akan gelak. heck, i'm smiling while i'm writing this entry. ngee~ :)

the reason why i'm writing this entry is because this morning me and mrs.s spend the whole morning *during breakfast* talking about HIMYM and Desperate Housewives. yes. that is our 'thing'. keep each other on updates.. about life.. and tv series. haha. mengong gila.

btw, after almost 2 weeks, finally i get to talk to mrs. s again. what a relief- dapat mengumpat bersama. hahaha. bagus sangat lah tu. pagi2 jumaat dah 'heavy breakfast' ->'makan daging'. huhuhu. T___T


dan ada satu lagi news yang aku belum share dengan dia lagi. erm.. nanti nanti lah......

You Might Also Like

1 comments

Like us on Facebook

Flickr Images