Sunday, April 24, 2011

Secret Garden


i have just finished watching one of the most popular Korean Drama Series :
Secret Garden last night.

sukaaaaaa sangattttt drama nih!!
kelakar + comel.
mana tak kelakarnya, soul seorang lelaki, termasuk kat dalam badan seorang perempuan, and vice versa.
bak kata ana, citer khurafat nih. hahaha.
macam ala movie Boys and Girls, tapi lagi kelakar & comel.

^_-^

my favorite character, would be Oska.



sumpah lawak gila watak dia nih!! penyanyi yang super sengal. hehe.

Gil Ra Im:

comel kan?

she's so adorable~!
makes me wanna cut my hair short too.
the last time i cut my hair was in 2008.memang dah sangat2 panjang sekarang nih.

hmm.. it remind me when i was in form 3. my math teacher called me 'amoi' after he saw my IC. my hair was exactly like Gil Ra Im. mata pun sepet. tu yang jadi 'amoi' tu. haha. i think that was the last time i had that kind of hairdo. macam tomboy je.

tapi lepas tengok Gil Ra Im, rasa macam nak potong pendek pulak. hehe.
mana tau kot2 Kim Joo Won sangkut ke. haha. mengong ;p.

Kim Joo Won:


i like him a lotttttt!
i fall in love with him again..and again..and again.. and againnnnn..
sweet gila mamat ni dalam cerita nih.
very persistent. i loike. heh.

paling suka bila dia start imagine Ra Im ada dengan dia.. berjalan sama-sama.. baca buku sama-sama.. pastu in order to distract, he'll chant this:

"kim su-han-mu guh-bu-ki-wa du-ru-mi sam-chun-kab-ja-dong-bang-sak chi-chi-ka-po sa-li-sa-li saen-ta wuh-li-wuh-li sae-bu-li-kang mu-du-sael-la gu-ruum-ee huh-li-kae-een dam-byuh-lak suh-sang-won go-yang-ee ba-duk-ee-nun dol-dol-ee "

source

comelness!

scene paling hot dalam Secret Garden:


by the way,
for those who didn't know (like me),
this drama is a big hit in Korea.
sampaikan artis/group sumer obsess & tiru (parody) cerita ni.
you can read more here.




pssstt,
haku pun obsess juga.
masa nampak Gil Ra Im pakai baju stripes nih, terus tag Epie & Ana.
kunun2 sama la.. bajet taste Joo Won la kunun.
kahkah.
macam budak 15 tawun je perangai ;p



ps:
by the way, since when drama Korea banyak smooching scene eh?
i haven't seen latest K-Drama for quite sometime, so i'm a bit terkezut jugak la with this Secret Garden drama.
yer la.. macam dah tader kesopanan dan kesusilaan lagi dah.
but still, i love this drama sebab kelakar. hehe.

4 comments :

~~~ana121~~~ said...

hahaha...betul2, citer ni sgt best.. part yg sit up tu bnyk kali diaorg buat balik dkt tv...cthnya mcm dkt bwh ni, comey giler... :):)

http://www.youtube.com/watch?v=PL-WGfB0pA4&feature=player_embedded

Gil Ra Im said...

ok ok. dah tgk. mekaseh. hehe.

btw,gila laa... mmg byk kot yg buat scene tu.. akak da tgk yg eunhyuk sit up & big bangnye parody. drama nih mmg hot gila la kat sana kan..? hehehe

~~~ana121~~~ said...

haha,.... memang hot..patutnya ada 16 ep terus smbng jadi 20 ep... :):)... bila nk smpi final jer artis2 diaorang pun siap tweet ckp sedih citer ni dh nk hbs..hehe... hebat betul GIL RA IM ni... (bkn pemilik blog ni tp the real GIL RA IM ..hahaha..)

Gil Ra Im said...

hahaha. tak kira la real ke tak real ke..Gil Ra Im mmg hebat. hihi.

citer nih memang best!
akak dah berjaya 'spread Secret Garden virus' kat ofismate. hehe