i am Rapunzel..NOT!

3:57 AM


i've been talking about getting a new hair cut eversince 2 years ago.
tapi sampai la ni takkk jugak potong-potong.
kecoh je lebih. ha ha.

the last time i cut my hair short was in 2008.
now we're in the mid of 2011..
mengikut graf (what graph??haha), kadar pertumbuhan rambut adalah berkadar langsung dengan pertambahan tahun..

so yeah. i look like rapunzel.



oh well, minus the gold- blonde hair.
and minus half (or 3/4) of her rambut-length. hehehe.

anyway,
now i am SERIOUSLY thinking of getting a new hairdo.
tapi cam sayang nak potong pendek, tapi dah boring with the current hair, so nak potong pendek, tapi sayang. haa..caner tu? pening tak?pening tak? hehehe~

i want to cut my hair short, but i dunno which style suits me.
hmm.


dulu masa study,
pernah pergi saloon semata-mata nak perm rambut sebab suka tengok rambut Britney Spears masa album Overprotected.
(i was her die-hard-fan since high school. tapi dah insaf masa matrik. but somehow, in 2002, i still love her fashion sense. masih dalam mode perasan teenager lagi time tu. hehe.)



tapi tak jadi pun buat perm sebab masa tengah selak magazine nak tunjuk kat amoi tu what kind of style that i wanted,
suddenly teringat Ustazah cakap berdosa kalau kerintingkan rambut.
so i was like confuse gak time tu..
nak buat tak tau je ke.. atau buat-buat tahu?

but at the end,
i came to my senses.
i just asked the amoi tu cut the hair macam biasa je...
no style whatever sebab tetiba rasa frust. ha ha.




anyway,
past is past.
now let's have a look what hair-style this magazine has.. shall we?

:)


niceeeee fringe.
but i don't think that i wanna keep my hair long. huhu~



yang mana satu nih?
aiyoooo..
nak potong rambut pun susah..!!
adeihhh~





....




....




....







...


ooo..
patut la cam kenal.
sebab dulu masa kecik-kecik memang ayah potongkan rambut kitorang style topi keledar tu.
huahuahuhaua~






//note:
nasib baik la pakai tudung.
kalau tak, mesti sakit kepala hari-hari dok fikir pasal fesyen rambut... bad hair day.. etc.
hihi~



//i borrowed that hairideas magazine from Zakiah.
she's gonna have a new hairdo too! gee.

You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook

Flickr Images