the Wedding Ring..

10:00 PM

the other day,  ada laa orang tu tanya..
"nak cincin tak?"

i was like..
"err.. boleh ke mintak?. he. "

aku memang suka cincin. 
TAPI, tak suka pakai cincin tanpa sebab, melainkan: engagement, wedding.

teringat pula few years back,
ada sorang 'makcik' (actually, the makcik was a senior exec) ni tanya;
"are you married?"

dengan cepatnya sambil tersengih-sengih macam kerang busuk wangi, aku tunjuk tangan kanan;
"see..?no ring. no string attached!" 

lepastu makcik tu cakap,
"Eii. tak boleh cakap macam tu! kita ,Muslim. bukan Christian. cincin bukan nya tanda kita dah kawen."

terus aku terkedu.
okay. my bad.
i was only joking je masa tu. tapi terus terkena fire. huhu~

anyway, since Chandran pun sibuk dengan cincin kawen beliau,
maka aku pun sama la gatal tangan browse pasal cincin jugak~ 

TAK. aku tak minta pun cincin.
aku kan baik hati. lol.  ;p
ni saje je browse. mana tau kot2 aku berubah jadi 'tak baik hati' pulak, kan. 
hahaha. keji. 

btw, aku tak tahu kat mana nak cari a good quality cincin. 
if you happen to know which kedai is the best (good quality, not too expensive), 
do drop a comment, okay? 
tak kisah la yang branded ke.. atau kedai emas tepi jalan ke.. tadehal punya~





simple & nice.
from Poh Kong.


hmm. simple lagi sesuai dengan aku yang kecik nih. 
lagipun aku ni bukan semenggah sangat. 
kang cincin ke mana..orangnya ke mana pulak. haha.


akan TETAPI,
kalau la ditakdirkan satu hari duet turun dari langit (memang harapannn la kannnn.. haha. takpe. bak kata ana, berangan free. tak kena bayar. haha),
i like this one more:


dan kalau la ditakdirkan banyakkk gila duet yang turun dari langit tu, i loikeeee something like this:




Cartier

yaaa.. tu diaaaa..
macam makcik-makcik.
TAPI design yang sangat timeless :)


btw, Chandran nye cincin camni
(eh apekes aku tunjuk cincin orang pulak nih? huhu. dasar busybody ;p)

tak sabar tunggu dia kawen sebab aku tak penah attend Indian Wedding lagi~
:)

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images