Sekali Lagi.

10:02 PM


let me be honest with you. the only reason i went to see Sekali Lagi was because Transformers ticket were sold out.  i have no idea what the story is about.

seriously, it was Saturday. TGV bukak semua kaunter untuk Transformers. ada 1 je kaunter untuk 'lain-lain filem' . hall untuk Transformers pun banyak. tapi tetap sold out juga sampai ke malam :( tapi alang alang dah q, beli je la tiket tengok cerita Sekali Lagi ni.


kenapa Sekali Lagi?
ooh.. sebab saya okay je tengok Malay movie kat wayang- as long as bukan movie2 Prof Razak Mohaideen. hoho. so, beli tiket tu sebab saya nak tengok Mia Sara yang comel while Anneh on the other hand, nak tengok Lisa Surihani. hello, Lisa is Yusry's okayy =p


Sinopsis Filem Sekali Lagi ;
Arman (Shaheizy Sam) merupakan seorang pesakit yang percaya dirinya menghidapi penyakit autisme. Dia dijaga oleh ibu (Kartina Aziz) dan ayah saudaranya (Alex Yanz) selepas pembedahan. Dia dijodohkan dengan (Shasha Zurazie) atas pilihan ibunya. Satu hari, Arman diperas ugut dan kehadiran Amy (Mia Sara Nasuha) menyelamatkan Arman. Sejak hari itu, mereka berkawan baik sehinggalah hal persahabatan mereka diketahui ibu Amy, Shiela (Lisa Surihani). Shiela berang dan melarang Amy berjumpa Arman. Mengapakah Shiela berbuat begitu? Segalanya terjawab dalam filem romantik indah lakonan mantap SHAHEIZY SAM, LISA SURIHANI, MIA SARA NASUHA dan BRONT PALARAE di pawagam.

Arman (Shaheizy Sam) is a patient who believes that he is suffering from autism. He is taken care by his mother (Kartina Aziz) and his uncle (Alex Yanz) after his surgery. He is married to (Shasha Zurazie) who happens to be his mother’s choice. One day, Arman was blackmailed and Amy’s (Mia Sara) presence saved Arman. Since that day, they became good friends until Amy’s mother, Sheila (Lisa Surihani) finds out about their friendship. Sheila became very angry and prohibited Amy from meeting Arman. Why is Sheila doing this? Everything will be answered in this beautiful romantic film played by SHAHEIZY SAM, LISA SURIHANI, MIA SARA NASUHA and BRONT PALARAE in the cinemas.

my opinion?
saya rasa, cerita ni SEPATUTnya okay. tapi jadi tak okay sebab takde konflik yang betul-betul buat rasa 'wow'. takde drama sangat. flat je jalan cerita. ada  part sedih, tapi tak cukup kuat. (tapi saya dengar depan, belakang, tepi saya sumer dok soksek soksek menangis. agaknya sebab saya ni ice queen, sebab tu la tak rasa sedih sangat kot. hehe)

watak Sam sebagai Arman, penghidap autisme kureng kick. tak macam cerita I Am Sam - pehh. tu sumpah nangis tahap abes berkotak-kotak tisu.

apapun, one thing yang saya puji,
saya tak sangka Arman tu sape sebenarnya.
i thought he is this someone, but it turn out, he is that someone.

part kelakar, masa Sheila pengsan (acually, yang kelakar adalah penyebab kenapa dia pengsan. memang lawak. hehehe~)

Mia yang comel - well..she's always cute and adorable. tapi jadi risau bila tengok watak Amy (Mia) yang berjalan merayau-rayau dalam bandaraya KL. dah la cute. iskh.

apapun, this movie could have been better.
too bad dorang cuma gunakan populariti Shaheizy Sam, Lisa & Mia semata-mata.

You Might Also Like

1 comments

Like us on Facebook

Flickr Images