Thursday, July 14, 2011

Single Girls To Do List

The Books
harini pagi-pagi check e-mail, dapat berita sedih. novel-novel yang sepatutnya sampai hari ini, nampak gayanya minggu depan baru boleh dapat. alaaaa frustnya.. aku (kejap saya, kejap aku. tahapehape la blog ni. huhu)  dah plan dah nak spent hujung minggu ni dengan membaca. cehh.. macam budak baik (nerd?) je bunyiknya kan..? haha.




nak buat camno, asyik busy je memanjang. asyik keluar ke sana ke sini. so, ada masa aku lebih suka duduk di rumah diam-diam tanpa gangguan. tapi disebabkan plan weekend ni dah terganggu, maka tepaksa la buat plan lain pula. hmm.. ke mana kita minggu ini, ye? any idea? ;p


The Bowling
semalam tangan aku okay je. tapi harini bila bangun pagi, wrist aku terasa lenguh-lenguh pulak. ini la jadinya bila tiba-tiba main bowling setelah pencen dari dunia ke'bowling'an selama 2/3 tahun. huhu~ tersangat la lenguh tahap aku taklei pegang apa-apa sebab tak larat. pegang mug pun tak bolei!  tskk.  T__T

Prestasi permainan? hmm.. boleh laaaa kot. ke-empat dari sembilan orang dengan sekali je sapu longkang. ngeee~

teringat zaman2 gila bowling masa study dulu. me, Aisha and a few friends tiap-tiap malam pegi Skudai Parade sebab addicted to bowling. ada sekali tu, siap join student faculty Civil Engineeringn dengan selamba nya.  dorang siap kagum sebab bola aku boleh spin & strike ( tapi jarang la strike, kannnn.. haha~) dan paling best, bola aku yang selalunya menuju longkang dengan jayanya, tapi at the last minute, tetiba je akan ke tengah. hohoho.

tapi itu dulu laaa. sejak bekerja 5 tahun lalu, aku dah tak main bowling dah. dah bertukar ke futsal pulak. heh. main bowling hanya bila boss belanja kitorang. tu pun sekali dua je.. 2,3 tahun lepas.  so, hari Rabu haritu aku pegi main bowling semula semata-mata nak tengok sama ada aku akan menjadi juara Ratu Longkang ke tak. bukannya apa, aku tak nak la sampai memalukan diri sendiri dan team masa tournament nanti. huhu. cuak jugak neh. adeiii~

The Shopping
Aussino adakan sale lagi. tak pasal-pasal aku menambah collection towel & bedsheet. so, sekarang dah ada 5 helai towel. tapi satu dah buat jadi kain buruk. yer, aku mengamalkan dasar 'habis madu sepah dibuang'. kuakuakua. semalam pulak menambah 2 set bedsheet cotton sateen or something.  harini nak sambung marathon ke Aussino lagi, mencari quilt cover. ngeee~

4 comments :

naswardi said...

http://books.google.com/books?id=rN-hxaSVANcC&printsec=frontcover&dq=subject:%22Humor%22&hl=en&ei=728gTuvBPNGIrAfKofWSAg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10&ved=0CFIQ6AEwCQ#v=onepage&q&f=false

Gil Ra Im said...

hahahahhaa.adoi la lawak. ni apekes dok layan playbook ni.. takde keje lain ekk. ikut sgt la perangai tak semenggah si Barney tu. haha

naswardi said...

x layan pn... ;p stumble ms dok tgh cr buku free kt google books... ;p bro code pn best gak... hahaha

Gil Ra Im said...

dah lama dah adaer bro code. bosannnn ;p