Sunday, August 14, 2011

hohoho balik kampunggggggg~

balik kampung tempoh hari buat aku terasa macam balik raya la pulak. sebabnya, surprisingly semua adik-adik aku ada kat rumah. 2 orang yang kat asrama balik untuk cuti weekend. yang kat UKM tu pun tetiba balik juga. while me on the other hand, memang dah plan nak balik that weekend sebab dah janji dengan si Abang (my 16 year old brother) sebab dia dah bagitau awal-awal yang dia balik rumah that weekend.

masa on the way ke Melaka, Angah called. ajak pergi window shopping baju raya. aku pulak.. "'Eii Along nak buka puasa kat rumah laaa". pastu dia kata; "tak payah. nanti beli je la apa2 kat kedai". T__T

so, pergilah kami ke Bazar Ramadhan yang tak best itu.. which we normally pergi pada malam raya untuk membuang duet masa. =p

actually, i was contemplating between balik on the first week of Ramadhan OR balik last weekend sebab last week kan ada MATTA FAIR. aku ni mana la pernah miss pergi MATTA FAIR. that's like my annual event kotttt. tapi last-last aku decide tak pergi.. ye la kan. family comes first. ceaaaa ;) hehe~

korang ada ke yang pegi MATTA FAIR tempoh hari? best tak? ke sama je macam tahun yang lepas-lepas?




ps:
aritu first time dalam hidup aku masuk butik pengantin. mintak pelamin camtu. mintak nak bunga yang macam ni. poyo je kan. padahal bukan aku yang kawen. kuakuakua.

1 comments :

kemang~ said...

saya pi matta.. err tak tau ler same ke dok, 2 beg besor bwl balik brochure..ahahaha :D

aim for nz :)