tak complete kalau tak pergi Jalan TAR.. ye ke?

7:36 PM

Ana asked me to go to Jalan TAR with her last Saturday. well i had nothing to buy alright, but since i got no plan for that day, i said i'll go with her :)

park kereta kat LRT Station, pastu naik lrt dalam kul 9.15 am camtu. RAMAI GILA kot orang dalam train walhal pagi lagi. iskh. i think this must be the last-minute shopping people la ni kot. huhu~

we reached Masjid Jamek before 10 am (train tu gerak lambat. siot je. huhu)
masa tu orang pun tak ramai lagi.



but then, one hour later:


haaa.. amek kau! i feel suffocated! baju, tudung semua dah tak nampak dah. nampak orang je. siapa-siapa yang bawak baby memang kesian la.. huhu~

btw, Jalan TAR memang amazing la kan? segala design, semua ada. murah pulak tu.


i loikeeeee this pashmina!! tapi tak beli pun. hehe.


tapi paling macam haram, last week aku pegi beli harga lain, last Saturday pergi sana, harga drop gila..! aaa.. menciii tau macam ni! T__T ~

this cik kak akhirnya terbeli jubah ni. murahhhh sangatttt! tak sampai RM100, ok! tu pun aku still try mintak tawar harga, tapi tak dapat. yer yer, saye memang fail bab tawar menawar ni. haha.

and me, pun sama.. kunun takde apa nak beli, tapi last2 terbeli juga satu kurta ni:



dah lama cari, tapi tak jumpa yang sesuai (sebab takde saiz. huhu). labuh nya lebih kurang macam ni:


image from zleqha
aku dah lama follow blog zleqha ni. in fact, aku tau pasal ilsyahijab pun thru this blog. tapi tak pernah beli (jubah/kurta) sebab tau takde saiz aku. sobsob.

nway, kurta yang aku beli tu harga RM65. tapi hasil buat muka comel dan ditambah dengan ayat "bang karang saya balik naik lrt, takde duet nak bayar tambang", maka dapat la beli kurta tersebut dengan harga RM4x. nguahnguahnguah~ ^__^

errmm.. rasa nak beli lagi satu la pulak.
iskh. nafsu ni nak kena control ni. bahaya tul.
btw, masa pergi tu, kurta tinggal 2 je. aku dah amek satu, so tinggal la lagi satu. the rest, the same material, same design, tapi jubah. nice jugak. sesuai kalau nak pakai pergi jalan-jalan :)

kitorang keluar dari jalan TAR dalam kul 1 lebih camtu. kul 2pm dah selamat sampai rumah dan try baju. hehe.

You Might Also Like

7 comments

Like us on Facebook

Flickr Images