Colin Farrell is the most notorious vampire in town!

10:16 PM

wahhhh tajuk nak vadavast aje, kannnn.. hehe. dah lama tak review movie.. malas kot. daripada aritu nak review pasal movie Contagion.. pastu Smurfs.. and the latest one: Fright Night. Tapi bila nak taip je, jadi malas. huhu. Harini pun tak nak review pun. just want to talk about random stuff :)

  • Movies
    Antara Contagion, Smurf & Fright Night, the best movie would be Fright Night. Aku bukannya bias sebab aku suka any kind of vampire movie/drama yer, tapi sebab memang sumpah best! Saspen habis kot citer tu. Opening movie pun dah buat jantung dupdapdupdap.. Yang best dengan movie ni sebab ia genre Horror Comedy, so ada la unsur-unsur lawak :)

    antara dialogue yang buat aku tergelak:
    Charley: "That is a terrible vampire name. Jerry?"
    Ed: *looking annoyed* "I did not give his name, I just tell you the facts"


    *rofl*

    Aku admit, memang ada part yang tak logik (err tapi dah nama pun citer vampire, so sah2 la tak logik. haha), tapi entah.. aku rasa fun tengok movie ni walaupun boleh dikatakan aku banyak tutup MUKA dengan pashmina everytime keluarnya scene seram dan saspen. kuakuakua.

    Colin Farrel sangattttt menakutkan. giler ah. dah la jahat, pastu dia sangat enjoy dengan kejahatan dia tu. aku suka watak dia dalam citer tu. kind of watak the late Heath Ledger dalam The Dark Knight. They can play the evil character very well.

    Trivia:
    In early stages of development, Heath Ledger was considered for the role of Jerry. But this was prevented when he passed away in January of 2008. (source)


  • The rest, semua pun best. dan semua aku berpuas hati. contoh, vampire tak boleh masuk rumah uninvited, vampire hangus bila kena matahari (bukannya dazzling macam citer Twilight ;p).. etc. aku happy sebab dorang betul2 follow vampire myth :))

    i think, this is the best vampire movie that i've ever seen. rasa macam nak tengok 3D, tapi takut la pulak. hihi~ Ana, dare to tengok citer ni in 3D tak? ngeh3 ;)

  • High School Musical
    Semalam ada cerita HSM kat tv. aku terus tergelak bila mula-mula cerita tu start sebab teringat tengok HSM3 kat movie dengan Tonyot & his brother. Dah la dia yang ajak. i mean, pelik gila kot a guy layan HSM.... tapi best la. sebab aku pun enjoy tengok HSM 3. mainly sebab cerita tu musical. lagu best-best. choreography mantap. And FYI, before tu aku TAK PERNAH tengok HSM1 & 2. aku nak tengok HSM3 sebab aku tengok trailer dorang cambest. plus, aku suka Zac Efron + Vanessa Hudgen. *minat Zac Efron? bajet umur kau belasan tahun kah?? haha* ngeee~



Banyak lagi benda nak update, tapi..... nanti-nanti la kot (kalau rajin. he)

ps:
Syawal dah habis, tapi masih lagi ada invitation Open House. haiih.. asyik maaaaaakan je la keje aku nih. Apa pun, ALHAMDULILLAH.. dah selesai pun Puasa 6 :)

You Might Also Like

3 comments

Like us on Facebook

Flickr Images