Avillion Admiral Cove and The Awesome Weekend Getaway!

10:23 PM


had an awesome short holiday with the girls (and the guys) at Port Dickson last weekend.
The initial plan is to attend one of our close friend's wedding, pastu alang-alang, mari lah kita bercuti sekali! (eventho KL-Seremban is obviously not 'that' far. hehe)

Mulanya aku hampir booking Glory Beach Resort - sebab kununnya nak la stay di hotel yang sama dengan family C. Bird & family Hoho. tapi sebab fully-booked, last-last aku decided to make a reservation @ Avillion Admiral Cove through Agoda.com . (aku punya la excited, sampai kan siap install application dalam phone. hihi)

It was the best decision i EVER MADE! hehe.




ini lobi. bukan dalam bilik kami :)

Superb hotel. affordable. good service. nice view!
\(^__^)/



Room Type:
Superior with Breakfast :)




2 single bed (i asked for twin bed)


ada sliding door. so kalau nak privacy, boleh tutup 'bilik' ni.
bilik bersepah sebab masa ni tengah berkemas sebab nak check out dah~


daybed
(which i volunteerkan my own sis to sleep on it. kuangkuangkuang).



ada LCD TV...



.. ada small dining table. ada sinki outside of bathroom .
pastu lagi, siap ada ironing board & iron. sukeeee!! :)

yang lain2 tu standard la kan..
ada kettle. gelas. fridge. cupboard.

the only downside:
bilik kami tak mengadap laut. otherwise, it would have been perfect! :)

oh, another thing,
towel dapat sangattt lambat. but then again, maybe sebab time kitorang pergi tu, there were several event going on. lagi satu yang aku tak suka, towel yang kitorang dapat tu tak berapa bersih :(

tapi apa pun,
saye. sangat. suke. Avillion!
^__^



private beach~




lepas kenduri semalam, terasa macam nak balik tidur ke Avillion semula. haha. seronokkk sangat dapat hangout with the girls. bercanda di pesisiran pantai, borak-borak, gelak-gelak dan bergossip. pengubat hati sebab tak dapat pergi kenduri di Pulau Langkawi next two weeks ;p hehe~















Hasil discussion di FB a few days before majlis. Penuh wall aku aritu. hehe~


You Might Also Like

3 comments

Like us on Facebook

Flickr Images