Saturday, October 8, 2011

Resepi Pancake yang paling simple dalam dunia :)

Di hari Ahad yang mendamaikan ni, adalah amat best untuk breakfast bersama family. So harini ai buat pancake paling simple dalam dunia. Not my own recipe la yek. Aritu tertengok dalam MHI masa tengah bersiap nak ke office :)

Bahan-bahan:
1. 1 paket Tepung Cucur Lemak Manis Adabi


2. 2 sudu kecil Baking Powder
3. 1 cawan air
4. gula secukup rasa

Cara-cara:
1. Gaul je semua bahan-bahan di atas.
2. pastu gorengkan atas non-sticky pan.
3. siap!



terbalikkan pancake bila dah 'berbuih'.

and then,

tada!
SIAP!



see? senang je kan? :)
1 paket ni boleh dapat dalam 10 keping pancake.


and btw,
Happy 10th years old dear baby brother!!
:)
semoga menjadi anak yang soleh, taat perintah Allah, tak nakal dan mendengar kata.

AMINNNNNN~



//pagi ni breakfast pancake & triffle. nyummmmm~

0 comments :