Saturday, January 28, 2012

satu fenomena



28-01-2012.
UAI giving his preach at Masjid Ar-Ridhuan, Ulu Klang.

Ramai sungguh orang yang datang sampaikan tak muat masjid. Like, seriously! Aku rasa macam lagi dasyat dari Solat Sunat Hari Raya kot. I almost thought i cudn't get in as well. Imagine, jam kat tangga dalam masjid! Walaupun dalam ramai2 dan sesak-sesak tu, dalam pada most of the women i met cakap 'tak payah naik atas, dah full, takde space dah', somehow aku naik jugak atas dan Alhamdulillah, i got an ample space for berjemaah bersama. And then amazingly after Maghrib, suddenly came this woman from the front row, asked me to take her place. I was a bit speechless, @_@ and happy :)


Lain sungguh rasanya bila pegi tengok live, compared to tengok dekat Youtube. I mean, the content sama je. But the feeling bila ramai2 camtu, it felt totally different. #untunglah kalau masjid kat Malaysia full macam ni setiap masa..kan?

Thought of sharing some notes in this blog, tapi tadi i saw someone has already post it in FB. You can search for page : Koleksi Short Note Kuliah (Ustaz Azhar Idrus).

By the way, semalam ada perasmian majalah Q&A jugak. Dah ada 2 keluaran, but i bought the 1st edition je. Hee.

Okthanksbye.

Salamu'alaik :)


Ps: arini ada kuliah Maghrib UAI di Masjid Shah Alam.

0 comments :