Sunday, February 26, 2012

hectic unplanned Saturday.


hari Sabtu bermula dengan agak sedih.
rumah takde letrik dari pukul 4 pagi, maka tak tido la saye dari kul 4 pagi tersebut sebab kepanasannnnn. sobsob.
agak hangin sebab dah janji nak keluar dengan 3 orang teman TK2 pada pukul 11 am.

so... sampai la pukul 9am takde karen, so i decided not to go coz.. err.. takleh nak iron baju.
takkan la nak keluar pegi 'embassy' dengan baju komot-komot kot? (ayat #bajetartis. hehe.)
but then at 10am, i changed my mind. pergi je la dengan baju & tudung tak gosok.
hantam saja lah labu..... tapi dah suruh Ana janji jangan ajak pergi Pavilion | KLCC| etc.
hehhehe poyo gila la pulak daku ini. hahahahah~

kul 11 sumthing, kami semua pun berjumpa di 'Embassy'.
tanya apa-apa yang patut.. amek apa-apa yang patut.
actually, kitorang nak amek free pass ke.. discount card ke apa ke,kan.. tapi nan adoooo.
T___T

so what we did was talked and discussed our itinerary..
lama jugak stay sana. study route, map, dan segala bagai.
seriously macam study group! bersungguh-sungguh pulak tu.
bak kata Muuzalll, "ni kalau bebetul study ni, bleh dapat 4.0 dah ni." lol.
(honestly, dulu time study pun tak bersemangat & rajin macam ni kot. kikiki)
sedar tak sedar, sampai pukul 2 lebih kitorang kat sana!

so, bila dah finalized segala bagai, kitorang pun balik... tapi sebelum tu had our lunch at Kampung Bharu.
yang kelaka tu, itu lah first time Shidot sampai kat Kg Baru, walhal dari dulu dok study kat UITM Shah Alam, dan kije kat KL.hahaha.
dasar budak baik yang pergi kije-balik kije saje memang camtu :)

masa nak abes makan tu, tetiba DN pulak tegur. ehhh. of all places in Malaysia, boleh terserempak kat sini pulak. she's one of our friend back then during uni days. tapi dah bertahun tak jumpa.
(tapi hari-hari pun jumpa dalam fesbuk. hehe).

lepas lunch, solat kat Masjid Kg Baru, lepas tu send Shidot kat keta dia. then, the rest of us yang lagi bertiga ni pegi amek bestfren Ana, iaitu Cikgu A yang mai all the way from Penang to attend her colleague's wedding. she's a mommy-to-be, so layan kan je laa mana dia nak pergi. but honestly, it was more like, bawak ke mana kitorang nak pergi.. iaitu tengok GhostRider 2 kat Pavilion. demmmm kan... punya la aku taknak pergi mana-mana mall sebab super-under-dressed, tapi last-last kalah jugak. hahahahahadoiii la macam-macam hal. takpe
takpe. layankan aje...







macam tak cayer je makcik ni Cekgu ajar bebudak SPM.. haha.

we had dinner at Asam Pedas Melaka, Kg Pandan. my favorite place! yeaayy! hehe.
at first it was only the four of us. lepas tu tetiba P.Lah pulak call nak melepak bersama since Anneh ada kat KL jugak..
so tunggu la P.Lah, Anneh & his brother sampai.
masa ni saye dah ngantuk tahap kalau letak kepala atas meja, memang konfem koma terus dah ni. tapi tapi tapi,
takpe la.. layankan aje.. bukan selalu dapat get together camni, kan..
lagipun P.Lah bawak album kawen dia.. so dapat la cover sket ngantuk tu.. not!

memandangkan saye pun dah ngantuk + penat gila, and muuzal pulak nak balik kampung, kitorang berempat ni pulang ke pangkal jalan dahulu.. meninggalkan the other 3 yang tunggu YB Aleh sampai. haha sorry la Aleh. kul 12am Cinderalla semua kena balik rumah, ok? :)




2 comments :

~~~ana121~~~ said...

sgt2 hectic kot sabtu lepas.. lepas balik terus pengsan dgn jayanya.. hehe...

Gil Ra Im said...

hahahah sama la! hari ahad tu mmg jadi perintah berkurung - cover penat hari sabtu punya pasal (penat gelak). hehe.