Tuesday, February 14, 2012

Weekend Busybee II : Tanjung Malim


Melaka to Tanjung Malim in 2 hours - dirempit oleh non-other: Mi Dad. hahaha.
So kesian, the not-so-newlywed Angah & Big Brah has to be separated for a year and a half as Angah has been accepted to be UPSI student.
She already has a degree and on her way to finish her Master (tinggal lagi satu sem je lagi!) and now masuk UPSI pulak.
memang full la CV dia nanti. haha xD.

yer, adik-adik saye sangat rajennnnn belajar, tak macam Alongnya nih haaa
(T____T)
but in my defense, i'm Along kann.. kena la berkorban utk adik-adik ;p

Tanjung Malim was super-hot i tell you!
But anyway,
kitorang pergi UPSI kejap je.
tunggu Angah register, hantar barang-barang kat bilik yang agak kotor & takde air tu, pastu makan, and then chow.

Kolej Za'aba~

sempat la ada drama air mata kejap.
kesian pulak tengok dia. kena berjauhan dengan husband. dulu time bujang2 lain la, kan. setakat jauh dengan family, apa ada hal.
tapi sekarang status dah lain, tanggungjawab pun dah lain. aku taktau la macam mana dia nak cope with her studies; Master & Diploma and at the same time, being a wife.. huhuhu~

i hope everything will be okay.
maybe things will be difficult at first, but insya Allah, it will slowly falls into place.

Lagipun daripada apa yang aku tengok aritu,
ada orang laaaagi susah.. kena berjauhan dengan anak-anak yang masih kecil.
ada tu laaagi la pulak, tengah pregnant & terpaksa naik bas hantar diri sendiri sebab husband jauh.
macam mana la kan, dorang adapt dengan keadaan tu.
haiih.

Ya ALLAH,
Kau ringankan lah beban mereka.
kuatkan & cekalkan hati mereka.
Semoga mereka beroleh pahala diatas ilmu yang bakal mereka perolehi & dan yang akan digunakan untuk mendidik anak bangsa.
AMIN..

0 comments :