Thursday, March 29, 2012

gambar-gambaran~


2 hari lepas terbaca tweet RP, pasal Burger Bakar Kaw Kaw siap dengan gambar.
katanya beli di Ampang.
and i was like, 'eh. burger bakar kat ampang?apsal aku taktau?'
so i tweeted him back, tanya kat mana.
pastu dia reply la bagitau tempat tu kat mana.
oh-kay.

esok tu (semalam),
kebetulannya aku balik lambat..
kerja oh kerja *sigh*,
tetiba Anneh tanya aku ada kat mana.. so aku cakap je la aku ada kat ofis.
then dia tanya,
"nak burger bakar tak?"
'boleh jugak"
"nak yang macam mana?daging @ ayam?cheese ke takde cheese?"
"nak ayam. cheese."

ada jugak orang yang ingat kat aku rupanya. hehe.
so balik tu terus la ke Dagang Avenue.
mula-mula macam agak pelik, apsal la tetiba ada khemah orang kahwin kat situ.
rupa-rupanya, itulah dia stall burgernya.
punyaaaaa la ramai gilaaaaa yang beratur.
tu baru nak order, belum lagi kena tunggu nak makan!
nasib baik masa aku sampai, burger pun baru je sampai.
millionth thanks la kepada jejaka-jejaka yang beratur secara bergilir-gilir semalam.
hehehe~

by the way,
semalam first time jumpa RP.
yang kelakar tu, aku buat2 tak kenal beliau.
boleh?
haha~

he's quite nice.
and loqlaq too.
(yeah i heard what you said to Bdg last night =p)
huhu.
nevermind lah. it's a Bro's Night after all, kan?
tetiba je aku yang sesat dikalangan Bro's. hehehe.

***


my two brothers.

this pix was taken during last school holiday.
i was just got out of the bathroom to perform prayer when i overheard Haziq said to Abang;
"Abang, kita solat jemaah nak? Abang imam, Haziq qamat"
hehe . comel gila kan adik aku?
ni mesti kes nak bermanja sebab Abang kan duduk asrama, jadi time ni je la Haziq boleh nak bermanja sket dengan Abang dia ;)

by the time aku habis solat, barulah budak berdua ni nak start solat.
hurm.
Haziq perasan aku amek gambar dorang, so dia solat sambil tahan sengih. boleh?
tak khusyuk okay.
tapi aku pun jahat jugak, dah tau budak tu tak leh concentrate, lagi nak kacau. hahaha.
kejis punya Along.

last week masa aku balik kampung,
aku duduk kat bilik solat tu sebab melayan The Vampire Diaries Season 3.
pastu budak berdua ni datang & again, solat berjemaah.
(Abang cuti sekolah seminggu)
alalalala.. sejuknyaaaa la hati.
bestnya la kalau sampai dewasa nanti dorang boleh close & berjemaah camni.

//actually, selalunya time Maghrib dorang follow Ayah pegi masjid.
//harap-harap sifat ni berterusan la yer..
//tapi lepas ni mesti dah susah sket sebab Abang dah habis sekolah (SPM). hopefully dapat masuk universiti @ matrikulasi. but it also means that he won't be around much...

eeeee...
TAK SUKA LA BILA DORANG SEMUA DAH BESA~!
TT__________TT


****


this was taken on Tuesday, masa nak balik kerja.
baru keluar office, tengah tunggu elevator.
terpesona dengan warna langit, terus snap pakai handphone.
tak perasan pula ada reflection.

***updated***

23-03-2012
Haziq kena chicken pox.

//mesti dia marah kalau tau along dia post gambar ni kat blog. hehe~

are you crazy?? kata ibu Lisa.

i know i know. title propa. sorry. i couldn't help it. hehe~

i don't know how to begin the story. in fact, i'm actually don't know what to tell.
apa yang ada dalam kepala aku sekarang adalah mengarut semata-mata. haha.

aku tak nak la cerita pasal LY (as in, Lisa + Yury).



aku nak cerita pasal BATIK.




Actually, sekarang ni ada ekspo Kraftangan Malaysia di GE Mall, so memang hampir SETIAP HARI aku berulang-alik tengok kain, baju kat setiap booth kat situ. Among all of them, there are 3 booths that caught my attention : Rahayu Ramdzan, Cindi's & another one..err.. dah lupa pulak apa namanya. Batik Terengganu or something, kot?


1. Rahayu Ramdzan


Her collection are much more of Batik Tie-Dye &Casual Collection.
i love the crop-tee. and some of the tie-dye shirts.
i bought one for myself. ngeee~
harga.. urm.. standard Island Shop kot?
T__T

the good thing is, she can alter the baju if the baju is too big for you. err, i mean, me. tau je la kan, haku nih kan extra-extra-small. huhuhu~
and hey, it's just happen that she's my long-lost-childhood friend during my years in Kuantan. =)

2. Cindi's Design


i come here almost EVERYDAY. i love the chiffon+crepe design batik. sumpah cantik! i loveCindi's design, especially yang abstract (Pop Art). (aku memang tak minat sangat bunga-bungaan. unless kalau bunga kecil-kecil, then it'd be ok :) )

i love the one yang patung tu pakai, warna Orange because i never have Orange baju kurung before. tapi too bad, there's no size for me. dah try pakai S pun tak muat. huhuhuhu. keciwa. Semalam masa lunch, the SA (i'm not sure if she's the tauke or just SA) cakap nanti petang her Boss datang hantar kain yang belum jahit. so if i'm interested, i can come in the evening.

so, petang tu after office, cepat-cepat la aku pergi menuju ke Cindi's. Masa lalu dekat one of the booth, aku ternampak Auntie Mira (maknya kepada lisa surihani.)
ewah ewah, selamba je kan aku panggil Auntie mira, walhal Auntie Mira tu tak kenal pun aku. kuangkuangkuang. this may seems weird, but i'm a fan of Auntie Mira after watching the LY's wedding video. hehehehheeh. poyossssss kan. tapi adik beradik aku sumer sukeeeeer auntie mira. including my 17 y.o brother. hahahaha.

anyway, aku kunun2 nak la buat-buat lalu dekat Auntie Mira kan (again, kepoyoness terlampau), tapi eh.. dah tak nampak. i think she went inside Barakaff's booth kot. so ok la. takpe lah. bye Auntie. aku pun pergi la menuju ke destinasi idaman, iaitu ke Cindi's.

masa sampai Cindi's, ternampak la sorang budak comel. aku pun takde la syak apa-apa kan. aku nak panggil SA Cindi's, tapi sebab masa tu dia tengah layan budak comel tu, so aku pun duduk la diam-diam tengok kain chiffon yang lain. pastu ada sorang mamat ni buat-buat tanya aku nak kain yang mana.. corak apa.. aku da macam pelik dah sebab setau aku, mamat tu jaga booth sebelah. and then suddenly it hit me who was that budak comel. so i asked that mamat "lisa surihani eh dalam tu?" . dan dengan tersengih-sengihnya mamat tu cakap "A'ah.".

O-kay..
pastu aku pun tetiba tak jadi panggil SA tu sebab segan la pulak.
MOTIF SEGAN??
sumpah aku pun tak paham kenapa.
hahahaha!

pastu aku pun tak jadi mengshoppingkan diri ke Cindi's. aku pun pegi la berborak dengan kawan aku sebab nak tunggu Lisa kuar.. i think i saw yusry, tapi yang ni aku tak sure sebab aku macam blur-blur lagi dengan kejadian Lisa & Aunt Mira depan mata. hahahaha. so aku tak sure betul ke tidak itu adalah yusry @ kepala otak aku yang tak berapa betul ni je yang memandai2 cakap itu adalah yusry. apakah yang berlaku dengan diri aku ni haa aku pun tak tau. walhal selama ni mana-mana artis & selebriti makan kat sebelah ke..jalan kat sebelah ke..semua aku pandang sebelah mata je. kuikuikui.

but then again, maybe sebab aku memang minat Yusry, Lisa & Aunt Mira, sebab tu la kot aku jadi sengal camtu. hahaha. pastu bila balik rasa menyesal pulak takde snap gambar. huhuhuhu. ngosh betul.

oh fyi, i do have a picture with Yusry. but that was longgggg before. zaman tok kaduk dulu. when i was a first year student.. masa kat UTM, Skudai. KRU ada show dekat City Square, JB.. aku & Peanut dengan gigihnya ponteng kelas sebab nak pegi JB. kuang3. and that was year 2001. HAHAHHAHAHAHA.

yeah i was a KRU's fan since i was in primary school. darjah 4 ke darjah 5 ke. tapi masa tu, yang nombor satu di hati adalah 4U2C. dah darjah 5 camtu baru lah minat KRU. sampai la ke skolah menengah sampai la ke matrik. tapi tu la.. fanatik KRU masa zaman sekolah je la. bila dah masuk U, dah jadi minat biasa-biasa je. last lagu yang aku suka, Dekat Padamu sebab masa tu zaman aku tengah bercinta. ye lah kan, konon minat hiphop/RNB (Eminem, Usher, Alicia Keys), tapi bila tengah bercinta, automatik jadi jiwang. segala lagu yang unsur2 percintaan, semua pun suka. tak kira la genre apa pun. tapi ada la kenangan comel di sebalik lagu Dekat Padamu tu. huhuhuhu~ sudah sudah. lupakannnn~

Lisa pulak...aku pernah terjumpa sekali je. year 2008. masa tu tengah makan di kedai yang memang menjadi feveret shooting location kat area Ampang. time tu lisa tak femes lagi kot. sebab when i saw her, i said to my friend "ehh budak Lipice lah tu!" hehehe.

when LY announced that they are getting married, i was happy. entah. tak tau la kenapa.
dah la aku tak kenal pun dorang ni.
i mean, bukannya family friend ke apa ke kan, just another celebrity.
dorang pun tak kenal aku pun. hahaha.
tapi entah ler, rasa bessstttttt sangat tengok dorang.
lagipun, aku suka smart educated people. LY are both beauty with brains, so aku rasa dorang memang sepadan.
walaupun aku tak suka dorang bergambar peluk2 sebelum kawen
(ye aku sangat frust di situ sebagai seorang Muslim. sobsob) ,
tapi i feel soooo happy bila dorang dah officially married.

they look so good together. so happy together. so in love...

makes me wish that one day i'll find someone who can makse me that kind of happy too
:)


oh pasal Auntie Mira pulak. it's all started lepas tengok video kawen dorang. mak lisa ni comel gila.. sweet gilaaaa.. ibu mithali sungguh.
suka sangat tengok lisa close dengan mak dia.
masa the first 2 times aku tengok vids kawen dorang
(yeah i watch both full vids ada lah 5,6 kali. hihi),
2x jugak la aku nanges bila part2 sedey tu.
yeah yeah i'm easily hati tersentuh begitu. huhu~

i love the way she knows everything pasal Lisa.. dan i love the way dia mengikut adat.. dan tentunya moment yang paling paling paling best masa part mandi bunga.. sebab dia bukannya buat untuk her only daughter, but for Lisa's friend as well. sebab nak lisa & kawan2 having fun. haih, sungguh la caring & sporting.

dan sebab tu la, my siblings and I, otomatik jadi #teamAuntieMira. hihi.


ok. sekian repekan. peace out~


Wednesday, March 28, 2012

Ke pantai juga perlu berpesen (read: fashion) ;p

nantikan..


(^___-)v

(design by: Rahayu Ramzan Batik)


oh.
di sinilah aku terjumpa Lisa Surihani semalam.
hahaha.

nanti kalau tak busy, aku update.
#kbai.

Tuesday, March 27, 2012

Young man, you better realize you are on this earth for a purpose.



this is one of my fav preach by Br Joshua Evans. He is an American, former Christian Missionary & Youth Minister from South Carolina who has converted to Islam (source).

korang should watch this!
tak boring langsung, in fact.. quite entertaining.
boleh tahan kelakar jugak. seriously!
tapi, like he said.. the most important thing is,
"get the message behind the story".

kalau ikutkan hati, nak je saye subtitlekan video ni, tapi macam leceh la pulak. huhu. but i did post some of the 'scripts' in my facebook, to attract my friends to watch it. hehe.

contohnya (more or less camtu la ayatnya):

masa memula he start his preach, pasal prophet (Noah, Luth, David):

"
To me, God's prophet on my mind were people of example. People who i can follow as example. People who are supposed to be the best for us. But they are turning out to be worst than people u see in America's Most Wanted!"
* LoL*

When he read the Bible and start asking question, the turning point he started to look for some other religion, the professor said:

"What u have is books written by men over centuries and centuries and eons and was copied & copied. Somebody added the mistakes, some skip the line & add the line that was not supposed to be. ..you have imperfected book that's only perfected through faith.."

Joshua couldn't believe it. he said
"if God has a religion, it's gotta be perfect. If He has a book, it's gotta be perfect because He is PERFECT. "


ok. yang lain korang tengok sendiri.
one thing for sure, bila tengok video ni, memang terasa sangat maluuu dengan Joshua yang baru memeluk Islam. he read the Qur'an sampai habis. bukannya blindly read the Qur'an, but he understand it as well!
and me?!
haihhh.
setakat tahu 2,3 surah je..
oh malunya..
T____T

Please, watch this.
and remember,
the best da'awah is by Muslim being a Muslim.

Salam.. :)

Tuesday, March 20, 2012

Review : Dicapac Waterproof Camera Case (WP610)



i got meself a waterproof case. yippie yeaay!! ^__^
timekaseh kepada orang yang membelikan case ini..
ngeee~

ok. first thing first,
this test was carried out only AFTER a leak test has been done by Tukang Beli by inserting tissue into this case, put it into a pail, together with a lesung batu on top of this case so it won't float and left it for a few hours.

the result :
SUCCESS.

since i was bored yesterday (and like i said, i was in a bad mood. when i'm having a badmood, i need to do something to ease my mind. oh by the way, yesterday evening i got SMS from Air Asia about rescheduling our flight. hmm, can't the day get any better?? #sarcasm. thus, the need to go for a swim. ) so i went back home early, thinking of going for a quick swim + testing the Dicapac with my baby G12 inside.


so, here it is.. the magic box ;)



now you ask me, what's in the box?what's in the box???


(ok. tetiba teringat Robin HIMYM. don't ask me which episode of which season. i can't remember. hehe. click here if the image doesn't gif-ing)





- Waterproof Case
- Neck Strap
- Printed Instruction
- External Connector ( untuk yang pakai external lens)
- Silica Gel
- Sponge (work as the Camera's base)

it's time to hit the pool :)










sila abaikan gambar di atas. huhu~



and the result:
MISSION ACCOMPLISHED.

the camera works when submerged underwater.
(but need to familiarize with the dial as it's kind of a bit confusing when your finger can't feel any difference between the button)
and the most important thing is:
the camera is DRY!
takde setitik air pun masuk dalam casing. phew.
syukur ALHAMDULILLAH..


after a very bad day, this Dicapac finally made my day :)


ps: this is NOT a paid entry. good things are meant to be shared, ain't it? :)


NOTE:
click here to see underwater photos taken using WP610 during my Koh Samui vacation :)

Sunday, March 18, 2012

me in the middle.

sape-sape yang buat haku naik hangin harini memang akan terima padahnya. early this morning dah ada dah yang jadi mangsa. hurm. i am in a bad mood since last Friday. sebabnya :

1) a friend (MS) asked me to join her for Backpacking Europe this Sept. we have been discussing about this since year 2010. last year she said we''ll be going there during winter, so i said i couldn't follow her since i hate Winter. ingatkan tak jadi, sebab tu tetiba je buat plan trip TK2. pastu suddenly on Friday dia ajak lagi.. tapi pergi bulan 9 nih just because she said she remember that i wanted to go during Fall.. huhu. tempted gila nak pergi. seriously. accomodation in certain places FREE (kawan dia study kat sana), makan pun FREE (maybe in UK je la kot yg free? tempat lain tak sure) Plan tour Europe in 2 weeks (erk, mana sempat tour whole Europe in 2 weeks! but then again, mana boleh cuti lama-lama. nanti tak pepasal boss cakap 'awak cuti je la terus sampai bila-bila. takyah susah-susah datang opis dah'. huhu)

masa tu memang pening. sebabnya tiket TK2 dah beli. itinerary pun dah almost complete. by right, i should never think of going to Europe BUT my oh my.. Europe is my dreamland since i was small! so masa tu i have 2 choices: be a selfish b*tch and abandon my TK2 friends to go to Europe and cursed by my TK2 friends for my selfishness OR let go Europe and proceed with TK2 and all is well again but having my dream crushed right in front of my eyes.. T___T

finally, i decided to proceed with TK2.. and honestly sampai harini rasa sakit macam sakit putus cinta. huhuhu~

takpe lah. insyaAllah, kalau ada rezeki nanti, sampai la aku kat sana.. AMIN~

2) Passport tak settle lagi. ni memang buat aku bengang tahap gaban. pagi-pagi pergi Jbtn Imigresen nak collect passport, tengok-tengok ada notis "Tutup pada 17hb & 18hb untuk penyelenggaraan". bila aku check website, this Jbtn only update about the maintenance pada hari Jumaat jam 4.55pm! pehhh.. panas hati aku dibuatnya. last aku check website tu on Tuesday. kalau nak buat maintenance pun, at least inform la seminggu awal ke.. macam la orang lain takde better things to do selain berulang-alik pergi sana. aku paling kesian kat several pakcik & makcik yang menimpa nasib yang sama dengan aku. aku ni ok lah, rumah dekat. bihtu warga2 emas ni, yang datang entah dari mana..kot2 la rumah jauh, tak kesian ke..?sia-sia je datang. T___T


3) above all of this, the ultimate punca utama aku bad mood adalah : hmm.. yang ni biar aku simpan je dalam hati. yang pastinya, right now memang perasaan tengah tak best. kalau ikut tak logik.. nak je aku suh Damon buat aku jadi vampire. pastu aku nak bertapa dalam gua @ pergi merayau kat Rome ke.. pastu balik Malaysia lepas 100 tahun. huh.

#kthanxbye

Tuesday, March 13, 2012

don't leave me. i know you still love me.

this is totally #eargasm! haha.
Big Bang is so freaking awesome in this vids.
they got the swag, i must say ;)
sempoi gila.. cool gila. aku suka gila! hehe.

enjoice!

Bad Boy - Big Bang.


lyric Bad Boy by Big Bang (Hangul & English translation)

English Translation:

I was too harsh that night
I didn’t know you would really leave
The words, “I’m sorry”, is too difficult for us that we take it to the end
Because I’m ill-tempered
We fight over stupid things numerous times a day
You take off crying, I look around and think,
‘She’ll come back tomorrow. She’ll definitely call me first in the morning’

Baby, I can’t, I’m so bad that I want to be good to you but it’s hard
Every day and night I’m so mean cuz I’m so real so I’m sorry (but I can’t change)

I’m the one you love but sorry I’m a bad boy
Yes, just leave me, good bye, you’re a good girl
The more time passes, the more you get to know me, only disappointments will remain but
Baby don’t leave me, I know you still love me
Why, yes, I’ll tell you the truth, I need you
My lay lay lay lay lady
My lay lay lay lay lady

You say that I’m different than other guys so it’s hard
You’re still like a young girl with a soft heart
For you, who is always smiling next to me, I’m still too young
With the excuse that I’m busy, I postpone our date
Because I’m sorry, because I’m frustrated, I turn my head
The bride in my dreams is just a friend now
Upset over the breakup, we are silent

Baby, I can’t, I’m so bad that I want to be good to you but it’s hard
Every day and night I’m so mean cuz I’m so real so I’m sorry (but I can’t change)

I’m the one you love but sorry I’m a bad boy
Yes, just leave me, good bye, you’re a good girl
The more time passes, the more you get to know me, only disappointments will remain but
Baby don’t leave me, I know you still love me
Why, yes, I’ll tell you the truth, I need you
My lay lay lay lay lady
My lay lay lay lay lady

Don’t say a thing
I act tough but I’m not inside
Don’t abandon me
You know that there’s no one who will understand me like you, baby
Oh you, come back to me ye ye ye

I’m the one you love but sorry I’m a bad boy
Yes, just leave me, good bye, you’re a good girl
The more time passes, the more you get to know me, only disappointments will remain but
Baby don’t leave me, I know you still love me
Why, yes, I’ll tell you the truth, I need you
My lay lay lay lay lady
My lay lay lay lay lady

I’m the one you love but sorry I’m a bad boy
Sorry I’m a bad boy, Sorry I’ma bad boy
Yes, just leave me, good bye, you’re a good girl
You’re a good girl, you’re a good girl (X2)

Romanized:

Geunal bameun naega neomu simhaesseo niga jinjjaro tteonagal jureun mollasseo
“naega mianhae” i mal hanmadi eoryeowoseo urin kkeutkkaji ga nae seonggyeogi deoreowoseo
Maldo an doeneun illo datugireul haruedo susip beon
Neon ulmyeonseo ttwichyeonaga nan juwireul duribeon
Dasi doraogetji naeirimyeon bunmyeong meonjeo yeollagi ogetji achimimyeon

Baby nan motae neomuna mot dwaeseo deo jalhaejugo sipeunde jal andwae
Everyday & night i’m so mean cuz i’m so real so i’m sorry (but i can’t change)

Niga saranghaneun naneun sorry i’m a bad boy
Geurae charari tteona jal gayo you’’re a good girl
Sigani galsurok nal almyeoneun alsurok silmangman namatgetjiman

Baby don’t leave me i know you still love me
Wae geurae soljikhi na malhae niga pillyohae my lay lay lay lay lady my lay lay lay lay lady

Botongnamjawa dalla neomu himdeuldago
Neon ajikdo sonyeogachi neomu yeoryeo maeilgachi useojuneun ne gyeoten naega neomu eoryeo
Bappeudaneun pinggyero yaksogeul mirwobeoryeo mianhan na soksanghan maeume gogaereul dollyeobeoryeo
Nae kkumsogui sinbu ije geunyang chingu heeojimi aswiun urideurui chimmuk

Baby nan motae neomuna mot dwaeseo deo jalhaejugo sipeunde geuge andwae
Everyday & night i’m so mean cuz i’m so real so i’m sorry (but i can’t change)

Niga saranghaneun naneun sorry i’m a bad boy
Geurae charari tteona jal gayo you’’re a good girl
Sigani galsurok nal almyeoneun alsurok silmangman namatgetjiman

Baby don’t leave me i know you still love me
Wae geurae soljikhi na malhae niga pillyohae my lay lay lay lay lady my lay lay lay lay lady

Amu mal hajima gwaenhi ganghan cheok haetjiman sogeun dalla
Nal beorijima naegeneun neomankeum nal ihaehaejul saram

Eun eopdan geol neon algo itjanhayo baby
Oh geudae come back to me ye ye ye

Niga saranghaneun naneun sorry i’m a bad boy
Geurae charari tteona jalgayo you’’re a good girl
Sigani galsurok nal almyeoneun alsurok silmangman namatgetjiman

Baby don’t leave me i know you still love me
Wae geurae soljikhi na malhae niga pillyohae my lay lay lay lay lady my lay lay lay lay lady

Niga saranghaneun naneun sorry i’m a bad boy sorry i’m a bad boy sorry i’m a bad boy
Geurae charari tteona jal gayo you’’re a good girl you’re a good girl you’re a good girl
Niga saranghaneun naneun sorry i’m a bad boy sorry i’m a bad boy sorry i’m a bad boy
Geurae charari tteona jal gayo you’’re a good girl you’re a good girl you’re a good girl

Sunday, March 4, 2012

from Genting Highland to AWE 2012 to Cuci The Musical -in a day!


*photos to be updated later*

the Genting Story

It was Saturday and i had no plans.
yea. i knowwww. i can be that lame sometimes ;p

anyway, a friend said something about there's an Adventure Expo in Shah Alam, and asked whether i wanna go there together with him. at first, i'm not that interested. i mean, hello.. Shah Alam kot. aku tak suka pergi Shah Alam sebab selalu sangat sesat kalau kat sana. apasal ntah. hehe. but then he said that i might find drytube/drybag at cheaper price in Adventure World Expo 2012 (AWE) so okay, i agreed to go to AWE.


He fetched me at my apt. it was noon already and he wanted to have lunch somewhere. i have no idea where to eat (selalu sangat macam ni! hahahaha) but he wanted to eat McD. so i said, ok. tapi taknak la McD kat sini (my house's area), we should go a bit further la. and he teased "kalau nak jauh, makan kat Genting laa" and i said "Ok. jom. ada berani?". he laughed it off and i thought dia main-main aje. and then suddenly he made a u-turn at MRR2.. dan kami pun menuju ke Genting Highland.. vole???HAHAHAHHAHA.

From my house to the top of Genting took only 30-40 minutes. Before this, whenever any of my friends and I came here, we'll park the car at the parking and rode a cable car to the Theme Park. But today, he drove the car straight to the Theme Park. first time okay tak naik cable car. quite nice. i saw a Batu Berayun somewhere at the roadside. tapi tak sempat nak snap gambar. sorry~

Sampai sana, terus cari McD. lepastu solat. lepas tu balik. huhuhu. keciwa. ingatkan nak main-main ke kan.. but he said, "objektif dah tercapai. dah boleh balik". apa boleh buat, datang dengan Pakcik-Pakcik =p but then again, it was raining heavily outside, so memang tak boleh nak main dekat Outdoor Park =(

the Adventure World Expo 2012 (AWE) Story


We reached Shah Alam around 5.30pm camtu kot. Mula-mula ingatkan dekat SACC Mall, tapi rupa-rupanya dekat SACC Convention Centre. Since we came from the right side of the building, we didn't see any banner/poster about AWE.. ingatkan kot2 la salah information. but then we saw there's a Diving Pool for Kids outside the SACC's lobby. So we went outside. ada instructor tengah ajar a kid diving.. aaaa bestnya!! and then across the pool, there's a Paintball Shooting Range.


Masa tu rasa pelik jugak sebab 'eh, takkan ni je yang ada..' (Dive & Paintball). So we went inside. tengok-tengok rupanya memang ada hall untuk AWE Exhibition. phew. jumpa jugak akhirnya. yeaay! ^___^

Mula-mula kena register dulu. (standard SOP untuk setiap exhibition, kan?)
bila masuk, tengok tak banyak booth pun.



ada a few Dives Centres'booth .. ada Climbing Wall.. ada Hoversack's booth, etc.

HyperGear pun ada!!!
tapi mahal. i wanted to buy the 10L, but they sell it at normal price, which is RM60 (no discount!).
so tak jadi la beli.
ps:
if any of you guys wants to buy 10L Drybag for a cheaper price, you can contact me yeah? (miss.ttjl [at]gmail[dot][com] ) and hey, it's for a limited time only~
heehhe sempat lagi promote.

lepastu, ingat nak try wall climbing, tapi tak climb pun sebab yang climb semua budak2 kecik, so macam segan la pulak. hehe. (omg, rinduuuu gilaaaa nak climb. helppp!!) but seriously, i miss wall climbing so much! walaupun tahu dan sedar diri dah berat, tapi tak puas hati betul selagi tak try. huhuhu~

anyway, masa kat sini kitorang terjumpa satu Pulau Baru. ngehehehe. ok la. actually takde la baru mana pun pulau tu. aku je yang tak tau T__T but that Pulau, OMG! Masya Allah, gorgeous gilaaa ok! we're thinking of to go there maybe next year, insyaAllah.. might consider to take diving license over there too, kalau dapat pakej murah ler. kalau tak murah.. maka marilah ke Pulau Mabul lagi sekali ;)

the Cuci The Musical Last Kopek Story

Dah pukul 7 lebih camtu kami pun keluar dan menuju ke KL. Next destination: Istana Budaya. this is totally unplanned, i promise u. haha. disebabkan macam leceh je nak book online guna phone, so kitorang berserah je la beli on the spot. nak tengok show pukul 830. masalahnya, pukul 825pm baru sampai kaunter tiket Istana Budaya, apa kes?cepat-cepat beli the CHEAPEST ticket, pastu pergi solat.
dah selesai, terus pergi pintu masuk, and then baru realized seat kat tingkat 3 and i was like, 'eh ada eh tingkat 3?'. first time ok, tengok teater kat Tingkat 3. HAHAHAHAHA. seat memang tak best langsung. masa masuk tu, show baru start. tapi memang sedih la weh dengan seat kitorang. lepas ni tobat taknak buat perangai beli last minute camni lagi.
T___T

anyway, CTM was hilarious! walaupun seat tak best, i found myself laughing hysterically sampai cramp mulut kot! and this comes from someone who NEVER see Cuci the Movie! hahaha. yup. i've never seen Cuci the Movie.. dan apalagi the previous Cuci the Musical - hence the impromptu tonight's show. ngeeee~

i thought of doing Cuci The Musical Last Kopek's review in the next entry. tapi macam malas. hurm. i'l review later, kalau rajin, ok? :)


tak tau macam mana nak review. nak compare dengan either the movie or the previous season of CTMs sah-sah la tak boleh sebab tak pernah tengok. i guess, all i can say is the lawak spontan memang serious takleh blah. lawak gila kot. mostly sebab ada masa dorang lupa script. ada pulak sebab ada masa dorang tak boleh tahan gelak. can you imagine, Awie & Hans dah pusing badan membelakangkan penonton sebab tahan ketawa.. Nabil pun sama, tapi lagi over sebab tak boleh tahan gelak sampai terpaksa sorok muka dalam BALDI. HAHAHAHAAHHA. lepas tu Afdlin cakap "Ei cepat la serious kalau tak bila nak abes show ni." KAHKAHKAH. sambil tulis entry ni pun aku dok tersengih-sengih teringatkan scene tu. hihi~

Anyway, Part I memang best! tapi bila dah masuk Part II, aku ngantuk gila siap macam terlelap kejap. hurm. maybe because i was too tired kot. atau memang sebab Part II dah start more serious?


dari segi jokes, ada certain jokes yang boleh dikategorikan sebagai dirty jokes. some kelakar, and there are some yang aku rasa' Euuwwwww' dan aku rasa tak patut ada atau maybe aku ke yang dirty minded? kuang3~ yang kelakar tu macam "ni private Bapak ni", when what he wanted to say was actually "Ni favourite Bapak ni". hahaha macam harammm. =p

Vee Vanida memang cantik!!! sukaaaaa sangat. ada 'romantic scene' dengan Hans Isaac.
i wonder if Shidee tak jeles ke? huhu~
Dina was fine too. siap pakai baju lip-lap ala2 Beyonce Gold Member lagik! and what more awesome, she shuffle okay!!! hahahahah. Mak sukeeee, Nok! kikikiki~


Surprisingly, selain Awie, i never thought Hans & Afdlin can sing quite well! lagu-lagu dalam CTM ni pun best2 jugak ler.

Douglas Lim dan prosa klasik beliau pun wasn't bad too! Though tak la kelakar sangat, but still..aku kagum la dengan bahasa baku beliau.. macam tak sangka je dia boleh cakap camtu. and hey, he can sings too!! :)

what else eh?
hmm. u better go and watch lah.
you definitely don't want to miss the Battle between Cuci Cuci Services & Wira Mah Ju. ala2 Showdown 2010/2011 gittewww.
cer korang teka Cuci Cuci Services nye dance macam mana.. ? *hint: K-Pop* hihi~

make sure YOU get the BEST seat, ok?
have fun and do enjoy the show :)


Cuci The Musical Last Kopek
venue: Istana Budaya
date : 2nd - 18th of March 2012