are you crazy?? kata ibu Lisa.

4:47 AM

i know i know. title propa. sorry. i couldn't help it. hehe~

i don't know how to begin the story. in fact, i'm actually don't know what to tell.
apa yang ada dalam kepala aku sekarang adalah mengarut semata-mata. haha.

aku tak nak la cerita pasal LY (as in, Lisa + Yury).



aku nak cerita pasal BATIK.




Actually, sekarang ni ada ekspo Kraftangan Malaysia di GE Mall, so memang hampir SETIAP HARI aku berulang-alik tengok kain, baju kat setiap booth kat situ. Among all of them, there are 3 booths that caught my attention : Rahayu Ramdzan, Cindi's & another one..err.. dah lupa pulak apa namanya. Batik Terengganu or something, kot?


1. Rahayu Ramdzan


Her collection are much more of Batik Tie-Dye &Casual Collection.
i love the crop-tee. and some of the tie-dye shirts.
i bought one for myself. ngeee~
harga.. urm.. standard Island Shop kot?
T__T

the good thing is, she can alter the baju if the baju is too big for you. err, i mean, me. tau je la kan, haku nih kan extra-extra-small. huhuhu~
and hey, it's just happen that she's my long-lost-childhood friend during my years in Kuantan. =)

2. Cindi's Design


i come here almost EVERYDAY. i love the chiffon+crepe design batik. sumpah cantik! i loveCindi's design, especially yang abstract (Pop Art). (aku memang tak minat sangat bunga-bungaan. unless kalau bunga kecil-kecil, then it'd be ok :) )

i love the one yang patung tu pakai, warna Orange because i never have Orange baju kurung before. tapi too bad, there's no size for me. dah try pakai S pun tak muat. huhuhuhu. keciwa. Semalam masa lunch, the SA (i'm not sure if she's the tauke or just SA) cakap nanti petang her Boss datang hantar kain yang belum jahit. so if i'm interested, i can come in the evening.

so, petang tu after office, cepat-cepat la aku pergi menuju ke Cindi's. Masa lalu dekat one of the booth, aku ternampak Auntie Mira (maknya kepada lisa surihani.)
ewah ewah, selamba je kan aku panggil Auntie mira, walhal Auntie Mira tu tak kenal pun aku. kuangkuangkuang. this may seems weird, but i'm a fan of Auntie Mira after watching the LY's wedding video. hehehehheeh. poyossssss kan. tapi adik beradik aku sumer sukeeeeer auntie mira. including my 17 y.o brother. hahahaha.

anyway, aku kunun2 nak la buat-buat lalu dekat Auntie Mira kan (again, kepoyoness terlampau), tapi eh.. dah tak nampak. i think she went inside Barakaff's booth kot. so ok la. takpe lah. bye Auntie. aku pun pergi la menuju ke destinasi idaman, iaitu ke Cindi's.

masa sampai Cindi's, ternampak la sorang budak comel. aku pun takde la syak apa-apa kan. aku nak panggil SA Cindi's, tapi sebab masa tu dia tengah layan budak comel tu, so aku pun duduk la diam-diam tengok kain chiffon yang lain. pastu ada sorang mamat ni buat-buat tanya aku nak kain yang mana.. corak apa.. aku da macam pelik dah sebab setau aku, mamat tu jaga booth sebelah. and then suddenly it hit me who was that budak comel. so i asked that mamat "lisa surihani eh dalam tu?" . dan dengan tersengih-sengihnya mamat tu cakap "A'ah.".

O-kay..
pastu aku pun tetiba tak jadi panggil SA tu sebab segan la pulak.
MOTIF SEGAN??
sumpah aku pun tak paham kenapa.
hahahaha!

pastu aku pun tak jadi mengshoppingkan diri ke Cindi's. aku pun pegi la berborak dengan kawan aku sebab nak tunggu Lisa kuar.. i think i saw yusry, tapi yang ni aku tak sure sebab aku macam blur-blur lagi dengan kejadian Lisa & Aunt Mira depan mata. hahahaha. so aku tak sure betul ke tidak itu adalah yusry @ kepala otak aku yang tak berapa betul ni je yang memandai2 cakap itu adalah yusry. apakah yang berlaku dengan diri aku ni haa aku pun tak tau. walhal selama ni mana-mana artis & selebriti makan kat sebelah ke..jalan kat sebelah ke..semua aku pandang sebelah mata je. kuikuikui.

but then again, maybe sebab aku memang minat Yusry, Lisa & Aunt Mira, sebab tu la kot aku jadi sengal camtu. hahaha. pastu bila balik rasa menyesal pulak takde snap gambar. huhuhuhu. ngosh betul.

oh fyi, i do have a picture with Yusry. but that was longgggg before. zaman tok kaduk dulu. when i was a first year student.. masa kat UTM, Skudai. KRU ada show dekat City Square, JB.. aku & Peanut dengan gigihnya ponteng kelas sebab nak pegi JB. kuang3. and that was year 2001. HAHAHHAHAHAHA.

yeah i was a KRU's fan since i was in primary school. darjah 4 ke darjah 5 ke. tapi masa tu, yang nombor satu di hati adalah 4U2C. dah darjah 5 camtu baru lah minat KRU. sampai la ke skolah menengah sampai la ke matrik. tapi tu la.. fanatik KRU masa zaman sekolah je la. bila dah masuk U, dah jadi minat biasa-biasa je. last lagu yang aku suka, Dekat Padamu sebab masa tu zaman aku tengah bercinta. ye lah kan, konon minat hiphop/RNB (Eminem, Usher, Alicia Keys), tapi bila tengah bercinta, automatik jadi jiwang. segala lagu yang unsur2 percintaan, semua pun suka. tak kira la genre apa pun. tapi ada la kenangan comel di sebalik lagu Dekat Padamu tu. huhuhuhu~ sudah sudah. lupakannnn~

Lisa pulak...aku pernah terjumpa sekali je. year 2008. masa tu tengah makan di kedai yang memang menjadi feveret shooting location kat area Ampang. time tu lisa tak femes lagi kot. sebab when i saw her, i said to my friend "ehh budak Lipice lah tu!" hehehe.

when LY announced that they are getting married, i was happy. entah. tak tau la kenapa.
dah la aku tak kenal pun dorang ni.
i mean, bukannya family friend ke apa ke kan, just another celebrity.
dorang pun tak kenal aku pun. hahaha.
tapi entah ler, rasa bessstttttt sangat tengok dorang.
lagipun, aku suka smart educated people. LY are both beauty with brains, so aku rasa dorang memang sepadan.
walaupun aku tak suka dorang bergambar peluk2 sebelum kawen
(ye aku sangat frust di situ sebagai seorang Muslim. sobsob) ,
tapi i feel soooo happy bila dorang dah officially married.

they look so good together. so happy together. so in love...

makes me wish that one day i'll find someone who can makse me that kind of happy too
:)


oh pasal Auntie Mira pulak. it's all started lepas tengok video kawen dorang. mak lisa ni comel gila.. sweet gilaaaa.. ibu mithali sungguh.
suka sangat tengok lisa close dengan mak dia.
masa the first 2 times aku tengok vids kawen dorang
(yeah i watch both full vids ada lah 5,6 kali. hihi),
2x jugak la aku nanges bila part2 sedey tu.
yeah yeah i'm easily hati tersentuh begitu. huhu~

i love the way she knows everything pasal Lisa.. dan i love the way dia mengikut adat.. dan tentunya moment yang paling paling paling best masa part mandi bunga.. sebab dia bukannya buat untuk her only daughter, but for Lisa's friend as well. sebab nak lisa & kawan2 having fun. haih, sungguh la caring & sporting.

dan sebab tu la, my siblings and I, otomatik jadi #teamAuntieMira. hihi.


ok. sekian repekan. peace out~


You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images