from Genting Highland to AWE 2012 to Cuci The Musical -in a day!

7:36 PM


*photos to be updated later*

the Genting Story

It was Saturday and i had no plans.
yea. i knowwww. i can be that lame sometimes ;p

anyway, a friend said something about there's an Adventure Expo in Shah Alam, and asked whether i wanna go there together with him. at first, i'm not that interested. i mean, hello.. Shah Alam kot. aku tak suka pergi Shah Alam sebab selalu sangat sesat kalau kat sana. apasal ntah. hehe. but then he said that i might find drytube/drybag at cheaper price in Adventure World Expo 2012 (AWE) so okay, i agreed to go to AWE.


He fetched me at my apt. it was noon already and he wanted to have lunch somewhere. i have no idea where to eat (selalu sangat macam ni! hahahaha) but he wanted to eat McD. so i said, ok. tapi taknak la McD kat sini (my house's area), we should go a bit further la. and he teased "kalau nak jauh, makan kat Genting laa" and i said "Ok. jom. ada berani?". he laughed it off and i thought dia main-main aje. and then suddenly he made a u-turn at MRR2.. dan kami pun menuju ke Genting Highland.. vole???HAHAHAHHAHA.

From my house to the top of Genting took only 30-40 minutes. Before this, whenever any of my friends and I came here, we'll park the car at the parking and rode a cable car to the Theme Park. But today, he drove the car straight to the Theme Park. first time okay tak naik cable car. quite nice. i saw a Batu Berayun somewhere at the roadside. tapi tak sempat nak snap gambar. sorry~

Sampai sana, terus cari McD. lepastu solat. lepas tu balik. huhuhu. keciwa. ingatkan nak main-main ke kan.. but he said, "objektif dah tercapai. dah boleh balik". apa boleh buat, datang dengan Pakcik-Pakcik =p but then again, it was raining heavily outside, so memang tak boleh nak main dekat Outdoor Park =(

the Adventure World Expo 2012 (AWE) Story


We reached Shah Alam around 5.30pm camtu kot. Mula-mula ingatkan dekat SACC Mall, tapi rupa-rupanya dekat SACC Convention Centre. Since we came from the right side of the building, we didn't see any banner/poster about AWE.. ingatkan kot2 la salah information. but then we saw there's a Diving Pool for Kids outside the SACC's lobby. So we went outside. ada instructor tengah ajar a kid diving.. aaaa bestnya!! and then across the pool, there's a Paintball Shooting Range.


Masa tu rasa pelik jugak sebab 'eh, takkan ni je yang ada..' (Dive & Paintball). So we went inside. tengok-tengok rupanya memang ada hall untuk AWE Exhibition. phew. jumpa jugak akhirnya. yeaay! ^___^

Mula-mula kena register dulu. (standard SOP untuk setiap exhibition, kan?)
bila masuk, tengok tak banyak booth pun.



ada a few Dives Centres'booth .. ada Climbing Wall.. ada Hoversack's booth, etc.

HyperGear pun ada!!!
tapi mahal. i wanted to buy the 10L, but they sell it at normal price, which is RM60 (no discount!).
so tak jadi la beli.
ps:
if any of you guys wants to buy 10L Drybag for a cheaper price, you can contact me yeah? (miss.ttjl [at]gmail[dot][com] ) and hey, it's for a limited time only~
heehhe sempat lagi promote.

lepastu, ingat nak try wall climbing, tapi tak climb pun sebab yang climb semua budak2 kecik, so macam segan la pulak. hehe. (omg, rinduuuu gilaaaa nak climb. helppp!!) but seriously, i miss wall climbing so much! walaupun tahu dan sedar diri dah berat, tapi tak puas hati betul selagi tak try. huhuhu~

anyway, masa kat sini kitorang terjumpa satu Pulau Baru. ngehehehe. ok la. actually takde la baru mana pun pulau tu. aku je yang tak tau T__T but that Pulau, OMG! Masya Allah, gorgeous gilaaa ok! we're thinking of to go there maybe next year, insyaAllah.. might consider to take diving license over there too, kalau dapat pakej murah ler. kalau tak murah.. maka marilah ke Pulau Mabul lagi sekali ;)

the Cuci The Musical Last Kopek Story

Dah pukul 7 lebih camtu kami pun keluar dan menuju ke KL. Next destination: Istana Budaya. this is totally unplanned, i promise u. haha. disebabkan macam leceh je nak book online guna phone, so kitorang berserah je la beli on the spot. nak tengok show pukul 830. masalahnya, pukul 825pm baru sampai kaunter tiket Istana Budaya, apa kes?cepat-cepat beli the CHEAPEST ticket, pastu pergi solat.
dah selesai, terus pergi pintu masuk, and then baru realized seat kat tingkat 3 and i was like, 'eh ada eh tingkat 3?'. first time ok, tengok teater kat Tingkat 3. HAHAHAHAHA. seat memang tak best langsung. masa masuk tu, show baru start. tapi memang sedih la weh dengan seat kitorang. lepas ni tobat taknak buat perangai beli last minute camni lagi.
T___T

anyway, CTM was hilarious! walaupun seat tak best, i found myself laughing hysterically sampai cramp mulut kot! and this comes from someone who NEVER see Cuci the Movie! hahaha. yup. i've never seen Cuci the Movie.. dan apalagi the previous Cuci the Musical - hence the impromptu tonight's show. ngeeee~

i thought of doing Cuci The Musical Last Kopek's review in the next entry. tapi macam malas. hurm. i'l review later, kalau rajin, ok? :)


tak tau macam mana nak review. nak compare dengan either the movie or the previous season of CTMs sah-sah la tak boleh sebab tak pernah tengok. i guess, all i can say is the lawak spontan memang serious takleh blah. lawak gila kot. mostly sebab ada masa dorang lupa script. ada pulak sebab ada masa dorang tak boleh tahan gelak. can you imagine, Awie & Hans dah pusing badan membelakangkan penonton sebab tahan ketawa.. Nabil pun sama, tapi lagi over sebab tak boleh tahan gelak sampai terpaksa sorok muka dalam BALDI. HAHAHAHAAHHA. lepas tu Afdlin cakap "Ei cepat la serious kalau tak bila nak abes show ni." KAHKAHKAH. sambil tulis entry ni pun aku dok tersengih-sengih teringatkan scene tu. hihi~

Anyway, Part I memang best! tapi bila dah masuk Part II, aku ngantuk gila siap macam terlelap kejap. hurm. maybe because i was too tired kot. atau memang sebab Part II dah start more serious?


dari segi jokes, ada certain jokes yang boleh dikategorikan sebagai dirty jokes. some kelakar, and there are some yang aku rasa' Euuwwwww' dan aku rasa tak patut ada atau maybe aku ke yang dirty minded? kuang3~ yang kelakar tu macam "ni private Bapak ni", when what he wanted to say was actually "Ni favourite Bapak ni". hahaha macam harammm. =p

Vee Vanida memang cantik!!! sukaaaaa sangat. ada 'romantic scene' dengan Hans Isaac.
i wonder if Shidee tak jeles ke? huhu~
Dina was fine too. siap pakai baju lip-lap ala2 Beyonce Gold Member lagik! and what more awesome, she shuffle okay!!! hahahahah. Mak sukeeee, Nok! kikikiki~


Surprisingly, selain Awie, i never thought Hans & Afdlin can sing quite well! lagu-lagu dalam CTM ni pun best2 jugak ler.

Douglas Lim dan prosa klasik beliau pun wasn't bad too! Though tak la kelakar sangat, but still..aku kagum la dengan bahasa baku beliau.. macam tak sangka je dia boleh cakap camtu. and hey, he can sings too!! :)

what else eh?
hmm. u better go and watch lah.
you definitely don't want to miss the Battle between Cuci Cuci Services & Wira Mah Ju. ala2 Showdown 2010/2011 gittewww.
cer korang teka Cuci Cuci Services nye dance macam mana.. ? *hint: K-Pop* hihi~

make sure YOU get the BEST seat, ok?
have fun and do enjoy the show :)


Cuci The Musical Last Kopek
venue: Istana Budaya
date : 2nd - 18th of March 2012


You Might Also Like

4 comments

Like us on Facebook

Flickr Images