"I wanted to earn it" - Leo [The Vow]

2:04 AM


Ana and I went to a back-to-back movie marathon last Sunday:
Mirror Mirror & The Vow.
let's do the The Vow first, shall we? :)

FYI, i like romantic comedy movie. and i'm not a fan of sappy movie.
The Vow falls into the later one.

The reason i watch it was because Ana asked me to. and also because it is FREE ;)


So.. The Vow.
i didn't read any review on it, but i knew it was based on a true story after reading Rachel McAdams interview in a newspaper sometime last week. Sebab dah tau it's a tearjerker movie la maka jadi malas nak tengok. 'cause i know how i'm going to react and i certainly don't want to feel the pain of the broken heart again ;p

Cerita bermula dengan Leo & Paige came back from a dinner date (kot?) dan lepastu terjadinya car accident. dipendekkan cerita (sebab tak mau spoiltkan to those yang belum tengok. hehe), Paige koma dan sebaik terjaga, she lost some chunks of her memory . she doesn't remember Leo- her own husband. she can't remember how they met..etc. Dan yang sedih, she's like a completely different person. And now, it's up to Leo to win Paige's heart back.

pastu panjang la lagi cerita dia kan. (kan dah cakap, takmau spoiltkan cerita ni pada yang belum tengok. so i skipped some part la yek. baiknya saye nih? hehe), tapi sepanjang cerita ni, ada la 2,3 scene nanges. nasib baik tengok dengan Ana. tu pun dah cover-cover sket. hihi. tapi ada satu scene yang memanggggg stok tak boleh nak tahan-tahan dah.. it was the scene masa Leo dalam studio main gitar.


Ya Ampunnnn, petikan gitar yang sangat lah best.. sangat lah syahdu.. sangat la meruntun hati dan perasaan.. dan masa ni betul-betul dah tak boleh tahan, air mata turun berjuraian. tak boleh berenti okay! huhu. terasa sungguh heart-brokennya. masa ni jugak la sibuk cari tisu dalam handbag - sah kantoi nanges masa ni. pastu lagi siap pass tisu kat orang sebelah. hahaha~

Jalan cerita movie ni kan, same like some other cheesy romantic movie yang lain. nak kata movie ni best gila tu, memang tak lah. cuma yang buat cerita ni worth to see, is maybe because it's a true story. jadi somehow sikit sebanyak boleh buat orang kaki berangan macam aku nih berharap benda yang tidak-tidak. (ok i'm so not gonna wish losing my own memory tq very much) There's one early scene yang buat aku dan Ana whispering to each other dalam cinema "eh nape dalam movie macam senang je kan dorang jumpa soulmate?kenapa kita takde pun camtu? T___T" huuu~ the "when you know, you know" moment. dah la lagi best Rachel dapat Leo yang hawt ittewww. hahaha oh this got nothing to do with the nude scene in The Vow. uupspsss ;p



ps: i'm a fan of Channing Tatum eversince i saw him in Step Up. harap maklum~
(^__-)v

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images