So.. i designed my wedding album using Photobook Malaysia..

2:27 AM

Yup. Hubs and I decided to make our wedding album by ourselves (by 'our' means I ;p )
Senang citer, we only hire a photographer (OP) to cover 3 events (nikah, bride's reception & groom's reception) but for the album, we're gonna do it by ourselves.

Kitorang takde beli groupon/dealmates/etc pun. We went straight to Photobook Malaysia's office at Kota Kemuning right after the wedding in June and from there, we looked around and ask few things before decided to buy 2 vouchers for our wedding album. Bukannya apa, me being a fussy & so-called perfectionist, of course lah nak yang terbaik untuk wedding album, mana bolei main taram je. kang nanges tengok wedding album sendiri pulak =p

So, dah belek-belek dan dah puas hati with the paper quality bagai, kami pun beli laa 2 vouchers of Imagewrap Large Landscape worth of RM368 each. (voucher tu harganya RM128.80). (Last week punya promotion lagiiii murah gilaaa tensen gua tengok sampai encik hasben sendiri suh beli walopun belum tau nak guna untuk apa. motif?? hahaha)

Anyway, fyi.. i only started to design our wedding album only last week. yup. LAST WEEK.

reason 1: we received our wedding pics softcopy somewhere in July ke August tah. yer, agak lewat. takpe lah kan, nak buat camno.. dah ko hire OP yang busy -___-"

reason 2: pregnancy sickness yang sangatttt sangatttt severe. takde lah tahap kritikal sampai masuk spital. but still, i feel nausea and vomit all the time! takleh buat kije. i cudn't look on my PC! laptop lagi lah tak bukak. (now only i understand how my colleagues' feeling bila gi office tapi asek melepek kat surau sebab tak larat. yer, dulu aku memang hangin je bila tengok cik-kak, cik kak ni tido kat surau. macam makan gaji buta je kan. tapi rupanya memang sungguh tak mampu nak buat kije. T___T )

so, that's the reasons.
yang bestnya, last week design photobook, pastu upload dan minggu ni dah pun terima the final product. so yeaayy!! Alhamdulillah.

My Nikah Album is an imagewrap hardcover. silap pilih sebnanya. I wanted a Buckram or Leather hardcover, tapi terselect imagewrap. hadeiii..

i email-ed them regarding this matter, siap call lagi. tapi rupanya once dah upload, u can't modify the album. frust gila time tu. dah la hardcover yang lain tu pun, takleh nak letak nama camni:

 tapi takpe lah kan. redha je lah. benda da lepas T__T

***

Anyway, here are some pics for you to see just in case u're wondering how it looks like.
there are two albums. with two different materials:

1. Nikah/Solemnization album
- Cover Material & Size : Imagewrap Hardcover Large Landscape 15" × 11"
- Paper Material : Matte Textured (macam ala2 canvas, tapi paper. bukannya water-proof ya)
- Total pictures :  123 pcs






nampak tak the canvas-like paper material?
memang nampak class & exclusive!




Dahhh.. tunjuk sesikit sudahhhh ;p

2. Sanding / Reception album (Melaka side)
- Cover Material : Debossed Hardcover Leather Large Landscape 15" × 11"
- Paper Material : Photo Lustre (agak licin & shiny )
- Total pictures :  149 pcs

leather hardcover


Photo Lustre Paper Type




erk. camno nak betulkan gambo nih?
just nak bagitau, masih cun 1 page utk masukkan 12 keping gambar. =)


spread page.


okeh. i think that's all.
our 3rd album probably next week baru dapat.
i'm thinking to use Superfine Eggshell, tapi encik hasben disagree :(
hmm.. guess i'm gonna stick to Photo Lustre kot to avoid critical damage since we have toddler nephews/niece. takut cepat koyak pulak kalau guna superfine eggshell.

so.. hope this helps u people in designing ur own photobook.

Sekian =)

You Might Also Like

3 comments

Like us on Facebook

Flickr Images