Wednesday, January 15, 2014

emosi yang tak stabil + charger + monopod for smartphone

Sekarang ni memang seriously takde mood.
Semalam lagi la teruk.. asek menangis je.
Kalau lah orang tau the reason aku bad mood sampai menangis ni sebenarnya small matter je pun, that is:




....






....












.....








I. LOST. MY. CAMERA.CHARGER.

yer. sila la gelak.
tapi serious aku rasa down gila.
sebab aku ni jenis memang sangat-sangat menjaga barang.
i never lost any of my important things: handphone ke camera ke jam ke or whatever. memang tak pernah hilang.
Aku ni orangnya yang memang suka beli barang yang agak mahal TAPI akan guna untuk jangka masa yang saaaaaaaaaangat lama. Aku tak kesah spent money untuk barang yang aku rasa worth it untuk beli, sebab i know myself-- i know how to take good care of my personal belongings.



 teringinnya nak ada full set macam nih

Jadi--
Bila aku realized yang charger kamera aku hilang, terus aku jadi macam hilang arah sikit.
Sedih semacam. tak senang duduk. rasa frust sangat.
Dah la nak pakai kamera tu this week =(


Canon G12
3 Memory Card (1 original + 2 spare)
2 batteries  (1 original + 1 spare)
~ apa lah guna semua ni tanpa charger bateri. sobsob T___T



Hilang pun bukannya sebab aku sengaja hilangkan--
Aku beri kamera & charger tu kat adik aku suh jaga kat rumah.
Tapi yang selamatnya hanya lah kamera.. charger tak dapat dikesan.
Aku syak charger tu masih ada di rumah, tapi masalahnya, dah habis satu rumah aku geledah, still tak jumpa. Huwaaaaaaaaa~~~~


Hasben cakap takyah la risau pasal kamera tu, handphone kan ada. boleh amek gambar cantik-cantik jugak.
and i was like.. fuhhh.. rasa nak marah je bila dengar. dah la tengah bersedih, kan.. =(
cuba kalau kamera DSLR kesayangan dia yang hilang, hangin tak? Grrrrr.
Handphone & camera are two different things ok?
walaupun aku tau aku tak reti pun amek gamba (hahaha memang pun), tapi feelnya lain bila amek gamba pakai camera..

Hurm..
nak beli charger baru, tapi macam mahal je.
aku lebih rela beli monopod, berkorban amek gambar pakai henfon daripada beli charger baru. haha.




tapi masalahnye, sumer monopod kena pre-order.
takde satu pun yang jual ready-stock.
urghhh. stress mak!!!!




aritu aku ada mention pasal monopod ni dalam fesbuk, pastu ada kawan aku komen, bagitau yang Elfira Loy pun ada pakai benda ni. 
comel je dia amek gambar kan!



Kbai. sekian sesi luahan perasaan.

1 comments :

Anisah Izzul said...

Hi, nak Tanya, Kat mana boleh beli charger camera? Dan charger tu bukan DSLR tapi canon power shot. Pls reply asap. Lagi satu lens camera DSLR yang harga tidal terlalu mahal.